Luchtig deeg gevuld met een combinatie van zoete en zoute ingrediënten, dat maakt deze hapjes verrassend lekker!
Porties: 18stuks
Ingrediënten
1blikjecroissantdeeg
6-8plakjesbacon
120grambrie
paareetlepelsHero abrikozenjam
handjepistachenootjesfijngehakt
1eiom in te smeren
Instructies
Rol het deeg uit en snijd langs de stippellijnen in 6 delen. Verdeel ieder stuk deeg ook weer in 3 (ongeveer) gelijke delen.
Leg op ieder lapje deeg een stukje bacon, gevolgd door een blokje brie. Schep er ongeveer een halve theelepel jam op en maak het af met wat pistachenootjes.
Vouw de croissantjes dicht. Om te zorgen dat ze niet leeglopen in de oven, knijp je de randjes stevig dicht.
Leg de croissanthapjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer ze in met geklutste eitje en bestrooi met wat pistachenootjes.
Bak de hapjes in 10-12 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Bewaren
Het lekkerst om gelijk op te eten, maar afgedekt in de koelkast zijn de hapjes 2-3 dagen houdbaar.