Perzik limonade

Gepost: 28 augustus 2019 Laatst bewerkt: 17 juni 2023
75

Thee en water zijn de meest gedronken drankjes bij mij in huis. In de winter leef ik vooral op thee en in de zomer heb ik altijd een kan met water in de koelkast staan zodat het lekker koud is. Maar eerlijk is eerlijk, alleen maar water wordt op een gegeven moment wel een beetje saai. Ik varieer dus vaak met fruitwaters (zie hier mijn favoriete smaakcombinaties), maar af en toe heb ik helemaal zin in iets anders. Zelfgemaakte limonade bijvoorbeeld. Deze perzik limonade is echt supersimpel om te maken en kun je -net als bij een fles siroop- zo ver aanlengen met water als je maar wilt.

BAKTIP: Zo’n heerlijk zelfgemaakt drankje is erg leuk om te serveren in een prachtig glas en met een mooi rietje, zoals deze rvs rietjes.

Recept afdrukken
5 van 5 stemmen

Perzik limonade

Als je van perziken houdt dan sta je te springen om deze perzik limonade te gaan maken. Heerlijk fris en je maakt 'm naar wens zo zoet als je zelf wilt door meer of minder water toe te voegen.
Porties: 4 glazen

Ingrediënten

  • 500 gram perzik uit blik of vers, geschild en gesneden
  • 150 ml water
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 150 ml citroensap ongeveer 5-6 citroenen
  • 750 ml ijskoud water

Instructies

  • Pureer de perziken met een staafmixer tot een glad geheel.
  • Maak suikersiroop door de 150 ml water met de suiker in een pan aan de kook te brengen. Blijf erbij en roer af en toe door. Zodra het water weer volledig helder van kleur is, is de siroop klaar en haal je de pan van het vuur.
  • In een grote kom met schenktuit doe je de suikersiroop met het citroensap en de gepureerde perzik. Roer door elkaar. Voeg het ijskoude water toe en verdeel het mengsel over twee kannen of flessen.
  • Zet in de koelkast tot de perzik limonade volledig is afgekoeld. Serveer met ijsblokjes.

Tips

  • Tip: Proef de limonade nadat deze is afgekoeld en voeg naar wens meer water toe wanneer je deze te zoet vindt. Houdt er rekening mee dat ijsblokjes de limonade ook al zullen verdunnen.
  • Tip: Ben je geen fan van pulp? Zeef de limonade dan voordat je deze overschenkt in de kannen of flessen.
  • Bewaren: 2-3 dagen in de koelkast.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

  1. Annette schreef:

    Ik heb de perzik vervangen door mango. Dat is ook erg lekker.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ah heerlijk, dankje voor de tip.

  2. Laura schreef:

    Had maar 50 gram suiker gebruikt en wij vonden het heel lekker fris. Je krijgt ook meteen ook een beetje fruit binnen op deze manier! Goed bedacht. Groetjes Laura

    1. Laura Kieft schreef:

      Fijn dat het ook bij jullie zo goed in de smaak viel!

  3. Eveline schreef:

    Vandaag gemaakt en hij is heerlijk. Ik houd ook wat meer van zuur dus volgende keer de helft van de suiker maar zeker geslaagd!!!

  4. Evelyn schreef:

    Hij was heel lekker… We gaan wel de pulp volgende keer zeven, want het leek alsof hij was geschift (haha)… Mijn fles is van gisteravond en ze net helemaal op. Jammie…

  5. Amany schreef:

    Is de siroop ook een goede basis om citroenlimonade mee te maken? Ik heb moeite een goed recept te vinden. Het is altijd te zuur, te bitter, etc. Zou je daar tips over kunnen geven? En zijn er andere gezondere opties om te zoeten , dan suiker? Alvast bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *