No bake stroopwafel cheesecake

Gepost: 26 oktober 2019 Laatst bewerkt: 4 april 2024
No bake stroopwafel cheesecake
852

Deze no bake stroopwafel cheesecake is watertandend lekker en wil je zeker weten maken. De laag karamel bovenop maakt het helemaal af.

Stroopwafel cheesecake maken

Soms vind ik het jammer dat ik de meeste recepten maar één keer maak, hoe leuk ik het ook vind om lekker te variëren en steeds weer nieuwe dingen te bedenken. Als je kijkt naar de foto’s van deze no bake stroopwafel cheesecake snap je deze kleine teleurstelling vast wel.

Laten we eerlijk zijn, deze cheesecake wil je toch het liefst iedere week (of dag) eten? Het water loopt me nu alweer in de mond. Door de cheesecake zelf zitten stukjes stroopwafel die een beetje zachter worden door het vocht uit de taart. Maakt het nog lekkerder. En dan die laag karamel (dulce de leche) bovenop, wauw.

Echt, probeer deze taart.

no bake stroopwafel cheesecake recept

Cheesecake verjaardagstaart

Deze no bake stroopwafel cheesecake kun je in veel stukjes snijden, want hij is ontzettend machtig. Ik zat na een klein puntje in ieder geval vol. Dat maakt de cheesecake een perfecte taart voor feesten en verjaardagen. De taart is een echte publieksfavoriet en voor jezelf is het handig dat je veel mondjes kunt vullen met 1 taart.

Nadat ik er één klein puntje van had geproefd, ging de rest van de cheesecake met mijn vader mee naar het werk. Hij en zijn collega’s sneden de taart al om 7 uur in de ochtend aan en de taart was binnen no time op. Snap ik helemaal.

Stroopwafel recepten

Dat ik heel erg van stroopwafels hou, heb je als je Laura’s Bakery langer volgt vast al door. Ik verwerk deze heerlijke koeken met karamel graag in allerlei baksels, met de lekkerste resultaten!

Een aantal van deze stroopwafel recepten die je echt niet mag missen:

Laat je in de reacties onder het recept even weten wat jouw favoriet is? Of in welk baksel ik stroopwafels volgens jou écht nog eens moet verwerken. Neem dan ook eerst even een kijkje tussen alle stroopwafel recepten die ik ooit maakte.

Stroopwafel cheesecake maken

No bake stroopwafel cheesecake: tips

Welke roomkaas heb ik nodig?

Reguliere, naturel roomkaas. Het hoeft geen A-merk te zijn, maar ik gebruik wel vaak Philadelphia roomkaas.

Dulce de leche vervangen

Regelmatig krijg ik de vraag of de dulce de leche ook kan worden vervangen door een andere karamelsaus. Dat kan zo lang de karamelsaus stevig genoeg is. Dulce de leche is een stevige karamelspread en blijft daardoor goed op z’n plek bovenop de cheesecake. Mijn recept voor karamelspread is bijvoorbeeld ook heel geschikt.

Kan ik de taart zonder witte chocolade maken?

Ja, dat kan, maar dit moet je dan wel vervangen door suiker en gelatine. De witte chocolade heeft namelijk twee functies: het geeft een lekker zoete smaak aan de cheesecake én het zorgt ervoor dat de cheesecake opstijft. In totaal zul je 4 blaadjes gelatine nodig hebben. De suiker kun je toevoegen naar smaak.

Als je de taart al eens eerder hebt gemaakt, maar te zoet vindt met deze hoeveelheid witte chocolade, dan zou je de helft van de witte chocolade door gelatine kunnen vervangen. Je hebt dan ongeveer twee blaadjes gelatine nodig (volg verder de verpakking van de gelatine). Voeg de gelatine in een dunne straal aan het mengsel toe voordat je de witte chocolade er aan toevoegt.

Welke bakvorm gebruik jij?

Voor het maken van een (no bake) cheesecake gebruik ik het liefst een springvorm met losse bodem. Op die manier kun je de taart er gemakkelijk uithalen nadat deze is opgesteven en eventueel naar een leuk taartplateau verplaatsen. Zelf gebruikte ik deze springvorm van Ø 20 cm.

Gebakken stroopwafel cheesecake

Onderstaand recept is voor een no bake cheesecake, waarvoor de oven niet aan hoeft. Wil jij juist liever een gebakken stroopwafel cheesecake maken? Kijk dan eens naar mijn recept voor mini stroopwafel cheesecakejes.

no bake stroopwafel cheesecake

50X KOEKJES

Zelf stroopwafels bakken? Of misschien een andere klassieker zoals gevulde koeken? Dat kan! 50x Koekjes staat vol met heerlijke koekjesrecepten met stap-voor stap beschrijvingen, tips en trucs om het bakken nog gemakkelijker te maken en smakelijke foto’s. Met dit bakboek kan iedere koekjesliefhebber direct aan de slag!

Reserveer nu!

Afbeelding

 

no bake stroopwafel cheesecake

Recept afdrukken

4.74 van 53 stemmen

Recept: no bake stroopwafel cheesecake

Deze no bake stroopwafel cheesecake is op basis van witte chocolade en dat smaakt natuurlijk heerlijk in combinatie met karamel en stroopwafels.
Porties: 16 punten
voor een springvorm van 20 cm

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 150 gram stroopwafelkruimels of digestive koekjes
  • 80 gram ongezouten roomboter gesmolten

Voor de cheesecake

  • 300 gram witte chocolade
  • 400 gram roomkaas
  • 160 gram slagroom
  • 150 gram stroopwafel in stukjes

Voor de topping

Benodigdheden

Instructies

  • Bekleed de bodem en randen van de springvorm met bakpapier. Om te zorgen dat het bakpapier aan de randen blijft plakken, vet je de vorm eerst even in met een beetje boter of bakspray.
  • Maal de koek(kruimels) fijn in een keukenmachine en vermeng met de gesmolten boter. Verdeel over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel en zet in de koelkast.

Voor de vulling

  • Smelt ondertussen de witte chocolade au bain marie en laat even afkoelen.
  • Klop de roomkaas romig. In een andere kom klop je de slagroom stevig. Voeg de slagroom toe aan de roomkaas en mix tot een glad mengsel.
  • Voeg nu de gesmolten chocolade toe, mix tot de chocolade volledig is opgenomen. Spatel de stukjes stroopwafel door de vulling en giet op de koekbodem. Strijk de bovenkant glad en laat de taart minstens 8 uur opstijven in de koelkast.

Decoreren

  • Verdeel de dulce de leche over de no bake stroopwafel cheesecake. Is de dulce de leche te stevig? Verwarm het dan kort au bain-marie, maar let wel op dat het niet meer warm is als je het over de cheesecake smeert.
  • Halveer de mini stroopwafels en decoreer de bovenkant van de taart ermee door ze er rondom in te steken.
  • Verwijder de springvorm (en het bakpapier) en serveer.

Tips

  • Belangrijk bij witte chocolade is dat het niet te heet wordt. Anders verbrandt het en krijg je klontjes, wees dus geduldig bij het smelten en blijf roeren in je kom.
  • Liever iets minder witte chocolade? Gebruik dan 250 gram voor een iets lichtere versie.
Bewaren

Bewaar de no bake cheesecake voor 2-3 dagen afgedekt in de koelkast. Lees hier alles over het bewaren en invriezen van cheesecakes.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

166 reacties

  1. Tineke schreef:

    Oh…die lijkt me heerlijk! We zijn gek op wit chocola dus ik hoop ‘em binnenkort te maken.
    Gebruik je voor de roomkaas monchou of philadelphia?
    Groetjes, Tineke

    1. Alice schreef:

      Biologische ricotta kaas.

    2. Robin schreef:

      Ik heb er zelf monchou voor gebruikt, die “luchtige” bakjes van 200 gram. En lékker dat ‘ie is!

      1. Marieke schreef:

        Ik heb ‘m gemaakt en gedeeld met mn collega’s…. was heerlijk!
        Heb idd 250 ml slagroom erin gekiept en ‘slechts’ 2/3 van de witte chocola om het vette van de extra room te compenseren.
        Het recept heb ik inmiddels moeten delen met mn collega’s 🙂

    3. Laura's Bakery schreef:

      Kan allebei Tineke! 🙂

      1. Tineke schreef:

        Dank je wel Laura!

      2. icar schreef:

        Hoi leuk reactie

  2. Daniëlle schreef:

    Dit ziet er zo lekker uit!

  3. Nabila schreef:

    Hi Laura, er staat 160 gram slagroom. Ik koop altijd de slagroombeker van 250 ml. Moet ik deze dan op de weegschaal zetten en 160 gram ervan gebruiken?

    Ik hoor graag van je..

    1. Evelien schreef:

      Kun je niet een schaaltje op je weegschaal zetten en daar de slagroom dan in gieten tot je 160 gram hebt?

      1. Laura's Bakery schreef:

        Dat kan inderdaad! Excuus voor de eerdere verwarring, ik heb even de overige comments van iedereen in deze discussie verwijderd om nog meer verwarring te voorkomen 😀

      2. Joyce schreef:

        Volgende keer maak ik hem met meer slagroom. Hier viel hij nu niet in de smaak.

    2. Laura's Bakery schreef:

      Klopt, kan gewoon afgewogen worden op de weegschaal.

  4. Lisanne schreef:

    Staat in de koeling, kan niet wachten tot vanavond? bedankt voor dit lekkere recept!

  5. Nicole schreef:

    Hallo Laura, hmm lekker recept! Kun je koekkruimels (digestive of de stroopwafelskruimels) ook ergens al gekruimeld kopen? Heb geen keukenmachine en vind dat toch altijd wel een vervelend werkje:)
    Groetjes Nicole

    1. Laura's Bakery schreef:

      Niet dat ik weet helaas!

      1. brigitte schreef:

        Bij een stroopwafelkraampje op de markt hebben ze vaak stroopwafelkruimels te koop in een zakje

      2. Johanna schreef:

        Doe de koekjes in een grotere plastik ritszakje ,lucht eruit drukken en sluiten en ga er met de deegroller goed overheen tot de kruimels allemaal fijn zijn.
        Hoe makkelijk is dat zonder keuken machine!?
        Of met een staafmixer verkleinen.

    2. Belinda schreef:

      Meestal bij die kraampjes waar ze verse stroopwafels verkopen, verkopen ze ook kruimels.

      1. Nicole schreef:

        Oh ja zal eens gaan kijken! Bedankt.

      2. Laura's Bakery schreef:

        Dat zijn alsnog wel grovere stukken stroopwafelkoek, dus dan moet je alsnog met de keukenmachine aan de slag.

    3. Yvonne schreef:

      je kunt de koelkruimels of koekjes ook in een stevig zakje doen en met deegroller plat maken. in het verleden deed ik er nog eens een theedoek over en gebuikte ik een stamper

    4. diny schreef:

      gewoon in een stevige plastic zak doen ,op de grond leggen en er op gaan dansen! gaat heel goed.

    5. Jamie van der Meer schreef:

      Wat ook heel makkelijk is om de koeken in een diepvries zak te doen en er dan met een deegroller op te slaan. gaat heel snel!

    6. Janne V. schreef:

      Doe de digestive koekjes in een zip-lock bag/zak (bijv. van Ikea) en rol ze fijn met een deegroller…werkt prima.

    7. Rita schreef:

      Koek in een broodzak doen en dan verkruimelen met een deegroller of fles. Goed te doen hoor.

    8. S schreef:

      Op de markt bij de stroopwafelkraam kun je vaak zakjes kruimels kopen!

    9. Luuk schreef:

      Hoewel ik een keukenmachine heb die die alles maalt wat er maar te malen valt, heb ik de stroopwafels met een koksmes op de “tjak tjak tjak” manier heel fijn gesneden…Ging prima.
      De stroopwafels had ik gekocht, maar denk er over om voor de decoratie deze zelf te maken… in mijn geval vond ik die kleine wafeltjes aan de harde kant

      1. Nadie schreef:

        Bij de bakkerij afdeling van de Plus (waarschijnlijk ook bij andere supermarkten) zijn ook mini stroopwafeltjes te koop die veel verser zijn dan die uit het koekschap en dus ook veel zachter?. Mijn oma heeft die vaak als ik op visite kom. Een echte traktatie is dat :p

  6. Lindaj schreef:

    Hoi,
    Ik ben de taart aan het maken maar als ik de bodem maak met de stroopwafels word het zo vet, is veel te veel boter. Heb de bodem al 2x gemaakt maar geen verandering. Ik heb het er wel uit laten lopen maar er komt ook een randje/laagje boter op de bodem in de vorm te liggen. Die heb ik nu weggedept met keukenpapier maar ik vroeg me af of jij daar zelf ook last van had. ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee hier had ik geen last van! Maar als ik het goed begrijp heb je volledige stroopwafels gebruikt? En niet stroopwafelkruimels (daar zit geen stroop op en zijn bv. op de markt bij een stroopwafelkraam te vinden)?

      1. Leslie schreef:

        Oeps had ik dus ook en hetzelfde probleem…verkeerd begrepen en nu maar extra stroopwafels gebruikt. Hopelijk is de smaak niet minder 😉

        1. Laura's Bakery schreef:

          Ik hoop dat het alsnog gelukt is!

      2. Michelle schreef:

        Hoi,
        Goed dat ik dit eerst lees, want je moet dus stroopwafelkruimels gebruiken en geen echte stroopwafels met stroop erin. Ik vroeg me dat al af of dat wel werkt met die taaie stroopwafels verkruimelen. Ga ik kruimels kopen bij de supermarkt.

    2. Maria schreef:

      Had ook heel veel boter maar wat extra digistive bij gedaan had gewoon koek op de bodem geen stroopwafel .wel daarna in verwerkt

    3. Noa schreef:

      Hahaha jaa vreselijk hè! Ik heb de taart gisteren ook gemaakt. Veel te veel boter, beetje weg laten lopen, toen weer te weinig voor de bodem. Ik heb nog een beetje bijgemaakt… Beslagkom ging stuk van het kapot slaan van de stroopwafels. Ik had geen stroopwafels moeten gebruiken, maar echt koekjeskruimels…

  7. Lindaj schreef:

    Ja klopt, ik heb grote stroopwafels verkruimeld met een keukenmachine

    1. Michelle schreef:

      Hoi, moet je de dulche du leche er warm overheen gieten net voor serveren of afgekoeld?? Ik heb het namelijk nog nooit gemaakt.. het hoeft toch alleen maar 3 uur lang zachtjes te koken? Groetjes

      1. Laura's Bakery schreef:

        Het kan er beter niet heet overheen!

  8. Willy schreef:

    Ik heb de 250 ml Slagroom gebruikt , want ik had een grotere springvorm. Ging prima en hij werd met gejuich opgegeten. Smaakte heerlijk, zoals al je recepten?. Dank je Laura

    1. Laura's Bakery schreef:

      Haha goed om te horen! Soms komt het met bakken dus helemaal niet zo nauw 😉

  9. Margo Kleinjan schreef:

    Hij was mjammie 😉

  10. Elly schreef:

    Wordt er helemaal geen suiker gebruikt? Maakt de witte chocolade hem zoet genoeg?

  11. Steffie schreef:

    Kun je ook filedelfia gebruiken als roomkaas? Ik woon namelijk in Spanje en vind geen queso de crema

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als je Philadelphia bedoelt, dan ja!

  12. Maryvonne schreef:

    Op je foto lijkt het alsof de Dulce de Leche eroverheen gegoten is, maar mijn Dulce de Leche is meer een pasta geworden. Hoe krijg ik het nu vloeibaar? Minder lang koken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt het au bain-marie verwarmen of eventueel nog wat melk/slagroom toevoegen. Dulce de leche is nooit vloeibaar, het is een karamelpasta.

      1. Maryvonne schreef:

        Hoe heb jij het dan zo mooi op je taart gekregen?

        1. Laura's Bakery schreef:

          Ik verwarm het een klein beetje en dan is het makkelijk te smeren 🙂

          1. Maryvonne schreef:

            Bedankt voor je antwoord! Ik ga het weer een keer proberen!

          2. Michelle schreef:

            Hoe verwarm je de dulche de leche?

          3. Laura Kieft schreef:

            Even kort in de magnetron of in een pannetje.

  13. Riny schreef:

    Ik heb hem gemaakt, en hij is heerlijk

  14. LB schreef:

    Deze heb ik een keer voor een verjaardag gemaakt! Super lekkere taart en ziet er uit als een feestje!

  15. Jildoi schreef:

    Hoi Laura,

    Zou ik de roomkaas kunnen vervangen door ricotta?
    Of een mix van ricotta en roomkaas..
    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zou je zelf het beste kunnen proberen, waarschijnlijk wel maar het zal een ander effect geven.

  16. Melissa schreef:

    Hoi, zijn er geen gelatineblaadjes nodig om te voorkomen dat de taart inzakt?

    Groetjes Melissa

  17. Patricia schreef:

    Hai!

    Waar ik vaak tegenaan loop bij het doorspatelen van de chocolade met bv roomkaas (bij botercrème heb ik dit namelijk niet) is, dat ik stukjes chocolade erin krijg. Een paar stukjes is niet erg, maar er zijn grenzen ;). Ben ik dan te voorzichtig met de chocolade en moet ik gewoon alle chocolade er in één keer bijgooien?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zijn het stukjes chocolade of is het wellicht gaan schiften? Dan was het temperatuurverschil waarschijnlijk te groot.

      1. Patricia schreef:

        Nee, het zijn echt stukjes chocolade.

        1. Laura's Bakery schreef:

          Misschien was je roomkaasmengsel dan alsnog te koud, waardoor de witte chocolade te snel stolde bij het in aanraking komen van elkaar.

  18. Els schreef:

    Wat een heerlijk recept!
    Gemaakt voor mijn verjaardag en het was echt een succes.
    Dank je wel!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zo leuk! Thanks voor je berichtje 🙂

  19. Cyrille schreef:

    Hi Laura, weet jij misschien waar de dulce de leche kunt kopen? Groetjes Cyrille.

    1. Laura's Bakery schreef:

      In sommige speciaalzaken hebben ze dat, maar het is ook zo gemakkelijk zelf te maken.

  20. Sofie schreef:

    Zou je hier ook mini taartjes van kunnen maken en dan in een siliconen cupcakevorm? ik heb namelijk geen springvorm van 20 cm.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, hoewel ik nog nooit cheesecake heb gebakken in een siliconen vorm.

  21. Jolanda schreef:

    Gemaakt hij was echt heerlijk die ga ik zeker vaker maken. En misschien met iets anders als stroopwafel bastogne koek of stukjes fudge

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oeh met bastogne lijkt het me inderdaad ook heerlijk.

    2. Vivian de Schepper schreef:

      Moet de taart eerst opstijven in de koelkast voordat je de karamelsaus er overheen doet of kan dat gelijk?

      1. Laura's Bakery schreef:

        Eerst op laten stijven.

  22. Jamie van der Meer schreef:

    Heeeerlijke taart! Heb hem tot twee keer toe gemaakt en iedereen op mijn werk was er lovend over. Ik heb aan 3 mensen het recept gegeven dus dit is een blijvertje!

  23. Juul schreef:

    Is het mogelijk om de roomkaas te vervangen door kwark om de taart iets minder machtig te maken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Waarschijnlijk kan dat wel, maar dan zul je wel gelatine toe moeten voegen voor stevigheid.

  24. Ellen schreef:

    Hi,
    Gister avond de taart gemaakt. En heeft dus 24 uur in de koelkast gestaan.
    Hij zakt flink in bij het aansnijden. Lijkt net vla…
    hoe zou dit kunnen?
    Ik heb alle hoeveelheden aangehouden.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ohnee wat super rot! Ik heb geen idee hoe dat kan als je de hoeveelheden hebt aangehouden. Je hebt de slagroom wel voldoende opgeklopt en geen enkel inrgediënt weggelaten?

      1. Diane schreef:

        Ik heb je recept in 7 kleine bakringen en in 2 kleine sloffen gemaakt tot al de koekjesmengeling verdeeld was (ik gebruikte Spritskoekjes),
        dan de roomkaas-slagroom-witte chocolade en de volgende dag pas de dulce de lecce. Spijtig genoeg na het verwijderen van de bakringen (met acetaatfolie verhoogd) zakte het ook in maar wel superlekker! Misschien was mijn slagroom toch niet stijf genoeg opgeklopt tot pieken.

  25. Jolanda schreef:

    Deze goddelijke taart weer gemaakt met roomkaas en witte chocola eigenlijk alles van de Aldi. Iedereen vond hem geweldig.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heel leuk om te lezen 😀

  26. Gwendolin schreef:

    Voor de derde keer deze taart gemaakt!
    Ik vervang de helft vd roomkaas (philadelphia gebruik ik) door magere kwark. Hij wordt super vast. Geen gelatine nodig.
    We vonden de stroopwafelstukjes in de taart zo zacht worden. Ik heb nu de gesmolten witte chocola eerst bij de stukjes gemengd, die even laten staan. Dan pas door slagroom/kwark/philadelphia geroerd. Werkt fantastisch! Stroopwafelstukjes hard en taai gebleven. Oja, en ook 2x zoveel slagroom/kwark/philadelphia, omdat de koekjesbodem zo dik is… en dan zo’n kleine diameter, hoge taart gemaakt. Heerlijk!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat slim! Dus je hebt de stukjes stroopwafel omhuld met wat witte chocolade? Klinkt heerlijk.

  27. Jorieke schreef:

    Ik ga er vanuit dat je de dulce de leche niet helemaal opgebruikt. Kun je deze nog bewaren?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Geopend blijft het een week goed, in de koelkast.

  28. Elize schreef:

    Beste Laura,

    Ik wil deze dolgraag maken voor de 2e verjaardag van mijn zoontje. Hij is dol op stroopwafel. Alleen ik ben allergisch voor chocola. Hbe je een alternatief voor de witte chocolade?
    Groeten

    1. Laura's Bakery schreef:

      In dat geval wordt het recept wel echt even anders. Je moet nl. gelatine toevoegen voor de stevigheid (daar zorgt de witte chocolade voor), ik denk dat 5 blaadjes van 1,5 gram per stuk genoeg moeten zijn. En ongeveer 200 gram suiker. Succes!

  29. Chantal schreef:

    Er zitten hier nu buiten 7 kinderen heel stil buiten de stroopwafel Cheesecake te eten (ik herhaal: 7 kinderen die stil zijn: een uniek moment!)…… : een groter compliment kun je niet krijgen. Oftewel: een supertaart!
    Het is wel een bom… als je klein stukje eet, heb je 3 dagen geen trek meer… maar he… we zitten toch in quarantaine, dus no problem! haha!
    dankjewel weer!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hahaha geweldig dit berichtje. En ja, dat effect heeft een cheesecake wel vaker.. Scheelt weer met avondeten vanavond 😉

  30. Riri schreef:

    Hallo, alvast bedankt voor dit heerlijk recept. Ik had een vraag over de textuur, omdat die no-bake is en geen gelatine bevat stijft het goed op of blijft het toch crémig?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dit kun je denk ik het beste zien op de foto’s. Door de witte chocolade stijft de taart op, maar het wordt natuurlijk niet hetzelfde als bij gelatine.

  31. Rineke schreef:

    Mijn witte chocolade wilde niet goed smelten (reepjes vd Lidl). Doe dit normaal in de magnetron. Had wat achter gehouden om te koelen. Die laatste aubain Marie gedaan en wat van de brokjes vd rest erdoor. Niet helemaal zoet dus, maar ik hoop dat de karamel dit compenseert. Verder zag ik tot mijn schrik dat hij 8 uur moet opstijven, dat kon niet, want ik ben vandaag jarig. Dus gauw 2 blaadjes gelatine geweld en bij de chocolade gedaan…ben heel benieuwd. De zanddeegtaart met banketbakkersroom framboos en perzik is wel klaar

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oei! Gelatine moet in principe ook 24 uur opstijven voor maximaal effect. Ik hoop dat het allemaal goed is gekomen en hele fijne verjaardag!

      1. Rineke schreef:

        Dankjewel. Hij was inderdaad niet stijf genoeg, maar dat mocht de pret niet drukken. Hij was ook minder zoet, maar zoet genoeg, omdat niet alle chocolade erin zat. Afijn we vonden m heerlijk.

  32. Gerda schreef:

    Kan ik de caramelsaus en stroopwafels koekjes vandaag al er op zetten (decoreren) en 1 dag zo in de koelkast bewaren?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor dat kan, de koekjes kunnen wel wat zachter worden.

    2. JanneV. schreef:

      Ik heb de mijne 3 dagen in de koelkast bewaard en het was nog net zo lekker de 3e dag als de eerste… bodem stevig en de cheesecake ook nog stijf. :-)) JanneV.

  33. Karin schreef:

    Hey hoi kan ik ook smeerkaas gebruiken van Philadelphia ??
    En wat betreft de room , is toch gewoon een bakje room , maakt niet uit welke merk ?? En kan ik ook 200gr witte chocolade gebruiken want ik heb namelijk enkel deze hoeveelheid in huis ??

    1. Laura's Bakery schreef:

      Smeerkaas kun je absoluut niet gebruiken voor deze taart, je hebt roomkaas nodig. Het merk maakt in principe niet uit, dus Philadelphia is prima. Ook voor de slagroom maakt het merk niet echt. Je hebt wel de volle hoeveelheid chocolade nodig, anders wordt de taart niet stevig genoeg.

  34. Karima schreef:

    Hoi , bedankt voor je reactie .
    Ik heb gewoon Philadelphia originaliteit gebruikt . Dus dat is in principe roomkaas .heb ook wel 300gr witte chocolade gebruikt . En slagroom met 40% vetgehalte . Maar ik dek dat ik de reden weet waarom de Cheesecake niet zo hoog is en wel vrij laag . Ik heb een springvorm gebruikt van 24-26cm en heb daarna gezien in je recept dat jij een springvorm van 20 hebt gebruikt . Zou het daaraan liggen ?? Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ah dat klinkt inderdaad als de oorzaak ja, haha 😀

  35. Margriet schreef:

    Inmiddels twee keer gemaakt. De smaak is heerlijk! Volgens ons buurmeisje zelfs verrukkelijk; ) maar ik krijg de bovenkant maar niet zo mooi, zelfs niet met je tip om het warm te maken en een beetje melk toe te voegen. Er blijven soort klontjes in zitten. Heb je nog een goede tip?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat vervelend! In principe zou het au bain-marie verwarmen altijd moeten helpen.

  36. Veronique schreef:

    Hoi, zou ik mascarpone kunnen gebruiken ipv roomkaas en moet ik dan nog iets wijzigen aan het recept? Ik hoor het graag.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat lijkt me geen probleem.

  37. Geeske schreef:

    Kan ik in plaats van dulce de leche ook jouw karamelsaus gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Die is aan de dunne kant.

  38. Kirsten schreef:

    Een groot succes!

    Ik heb de dulce de leche nadat hij afgekoeld was au bain Marie verwarmd zodat hij makkelijker over de taart heen ging.

    Dank voor je recept!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Super! 😀 en thanks voor je leuke berichtje!

  39. Jessica Lacor schreef:

    Ik had Lotuskoekjes als bodem gebruikt, viel erg in de smaak!

  40. Ezra schreef:

    Dag Laura,

    Kan je in plaats van volle platte kaas ook mascarpone gebruiken?

    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat lijkt me geen probleem.

  41. Nadia schreef:

    Hoi,
    Gebruik je 6 (!) blikjes gecondenseerde melk (voor de dulce de leche) voor deze cheesecake? Lijkt me heel veel, of zie ik dat verkeerd? 🙂

    Groetjes!

    1. Jessica Lacor schreef:

      6 el = 6 eetlepels ?

      1. Nadia schreef:

        Oeps! Verkeerd gelezen. Dankjewel!

  42. Iris schreef:

    Hoi,

    Ik ben lactose intolerant dus mag geen witte chocolade (wel heel pure) en geen roomkaas.. (slagroom en boter tegenwoordig makkelijk te vervangen door vegan producten) normaal zou ik zo’n recept dan moeten skippen maar deze ziet er zó lekker uit dat ik hoop dat jij een goed alternatief hebt voor deze dingen? ?

    Groetjes, Iris

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ter vervanging van roomkaas kun je een lactosevrije variant vinden in de supermarkt en de witte chocolade kun je vervangen door gelatine (daardoor stijft de taart ook op) en suiker om de taart te zoeten!

      1. Iris schreef:

        Super! Ga het zo proberen dan. Bedankt 🙂

      2. Sanne schreef:

        Kan ik de slagroom ook weglaten en in de plaats daarvan gelatine er aan toe voegen?

        1. Laura's Bakery schreef:

          Nee, de slagroom maakt het luchtig en minder massief. Door de witte chocolade stijft het op, die kun je dus weglaten en er ipv gelatine aan toevoegen, maar dan moet je wel weer suiker toevoegen voor de juiste zoete smaak.

  43. Tara schreef:

    Taart staat klaar in de koelkast! Super leuk recept en het beslag was in ieder geval al héérlijk. Morgen ga ik de caramel eroverheen doen en de kleine stroopwafels. Ik zit te denken om zelf caramel saus te maken, of kan ik ook lonka fudge smelten? (Heb ik nog in huis) toevallig ervaring mee? Liefs!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Volgens mij moet dat ook prima kunnen.

  44. Marlex schreef:

    Kun je deze taart eventueel ook invriezen? En doe je dit dan met of zonder de dulce leche?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik nog niet getest!

    2. June schreef:

      Hai, had jij het al geprobeerd om de taart in te vriezen?

  45. Jessica schreef:

    Hi Laura, ik zou deze cheesecake graag met bakvorm 20×30 cm maken, zodat je er kleine vierkante stukjes eruit kan snijden.
    Kan ik dezelfde hoeveelheden aanhouden?
    Alvast bedankt voor je reactie

    1. Diane schreef:

      Hoi,
      Mijn bakvorm is 23×28 cm en ik heb de verhouding genomen van een bakvorm 25x25cm dus alle ingrediënten x1,56 zoals op de site die Laura hier bijvoegt.
      Gr
      Diane

  46. Jorien schreef:

    hi Laura,

    Kan ik je recepten m vanuit de website ook vertalen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Je zou google translate kunnen gebruiken.

  47. Katrijn schreef:

    Hallo!

    Is een springvorm van 24 ook goed?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dan wordt de taart erg laag. In het recept staat een knop om het recept om te rekenen naar een andere maat springvorm (onder het kleine foto’tje)

  48. Katrijn schreef:

    Oke! Maar ik heb een springvorm van 20 gekocht in de winkel gisteren. ?
    Ik had wat te weinig slagroom,hopelijk is dit niet erg…
    Staat mooi in de frigo en deze namiddag de dul de leche opdoen. Die is redelijk vast,moet je hem eerst wat opwarmen om die er op te gaan doen?

    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja, even au bain-marie verwarmen of kort in de magnetron.

  49. Rianne schreef:

    Ik heb afgelopen weekend deze cheescake gemaakt. Qua smaak is hij erg lekker alleen valt hij erg zwaar. Kan ik het recept iets aanpassen door minder Roomkaas te gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Cheesecake is vaak een zwaar gebakje inderdaad. Je hoeft vaak ook maar een klein stukje van cheesecake te pakken. Wat betreft de roomkaas: ik heb het zelf niet getest, dus ik zou niet met zekerheid durven zeggen of de smaak hierdoor goed blijft

  50. Dafna schreef:

    Beste Laura,

    Als ik deze taart wil maken met lactose vrije roomkaas en slagroom wat kan ik dan toevoegen voor de stevigheid ipv witte chocolade?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dan zou je gelatine moeten gebruiken en wat extra suiker ter vervanging van de witte chocolade.

  51. Dafna Fonds schreef:

    Dankjewel!!

  52. AmandaMast schreef:

    Hey! Zou je hem ook in cupcakevormpjes kunnen maken? Is makkelijker trakteren op m’n werk vandaar de vraag😄 hij is namelijk onwijs lekker!!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, lijkt me dat dit prima kan!

  53. Groentekroketje23 schreef:

    Hoi, zou ik de cheesecake ook sneller kunnen laten opstijven in de vriezer?

  54. Marjolein Bel Hocein schreef:

    Hoi, kan je ook de dulce de leche van Bonne Maman hiervoor gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor 🙂

  55. ingrid schreef:

    ziet er lekker uit, maar vr ons is de witte chocolade te zoet !
    ik veronderstel dat het ook gaat met pure chocolade ??

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan ook hoor! 🙂

  56. ingrid schreef:

    dacht het wel dat het geen probleem zou geven, enkel de kleur 😉

  57. MS schreef:

    Zou je ook bebogeen caramel pasta kunnen gebruiken ipv dulce de leche?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf niet getest, maar kun je uiteraard proberen!

  58. Carola Docter schreef:

    Hoi Laura,

    Zou ik in plaats van Dulche de leche ook caramelsaus erover heen kunnen doen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat moet wel kunnen lijkt mij 🙂

  59. B. Prins schreef:

    Geen kruimels, maar stukjes stroopwafel gebruikt. Geen zin in 3 uur wachten op dulce de leche, dus een zakje fudge gesmolten met restanten slagroom. Alles zag er perfect uit. Tot ik de taart ging snijden! Direct uit de koelkast was ‘ie niet te snijden en de caramel bleef aan t mes plakken. Tot overmaat van ramp was hij mierzoet! Alleen de kinderen vonden t lekker. Wel gelachen. En wat geleerd.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ah wat balen! Maar inderdaad, weer wat geleerd, zo werkt dat 🙂

  60. Adelène schreef:

    Hi!
    Wat een leuk en lekker recept! Ga hem binnen kort maken!
    Aard ff een vraagje, ik zie dat je een sprong vorm van 20 cm gebruikt, ik zelf heb die niet, zou het ook groter kunnen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat kan ook, dan wordt de cheesecake wat lager. Als je echt een veel grotere vorm gebruikt kun je het recept omrekenen met de omrekentool.

  61. Noortje schreef:

    Ik heb hem zojuist gemaakt, ik ben benieuwd, hij ziet er lekker uit. Ik vind wel dat er voor de bodem te weinig koekkruimels in het recept staan en veel te veel boter. Ik had al minder gebruikt en nog is het voor 150gr te veel. Ik heb denk ik 250 gr stroopwafels gebruikt met zo’n 60 gr boter en nog was de bodem niet goed gevuld, misschien ook omdat stroopwafel nogal plakken.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf niet zo ervaren, maar helemaal goed natuurlijk om het aan te passen naar eigen inzicht.

  62. Kim schreef:

    Heey Laura,
    Eergisteren ben ik aan de slag gegaan met je recept. Ik de snelle karamel volgens je recept gebruikt om de taart te decoreren. Tijdens het aansnijden van de taart bleef helaas de karamel erg plakken aan het mes. Heb je tips hoe ik de karamel harder kan krijgen of hoe ik de taart het beste kan snijden?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Die is inderdaad vloeibaarder dan de dulche de leche. Ik zou je aanraden om die te maken.

  63. Marjolein schreef:

    Ha Laura,
    De taart nu een aantal keer gemaakt, maar er lijkt met de keer meer mis te gaan 😉
    Om de een of andere reden krijg ik de slagroom maar niet goed stevig geklopt. Aantal keer nu al misgegaan. Ligt het aan de slagroom(merk), mijn mixer, of….? Kan ik klopfix gebruiken in dat geval? Ook lijken er nu ineens soort klontjes in te zitten. Is er dan iets met de chocola niet goed gegaan? Toen het net allemaal gesmolten was had ik die klontjes nog niet.
    Benieuwd waar ik de mist in ga!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Slagroom kun je het beste stijf kloppen als deze koud uit de koelkast komt, je mag gerust klopfix gebruiken maar dit zou niet nodig moeten zijn. Ik maak uit je bericht op dat de klontjes ontstaan als je de chocolade toevoegt, er kan inderdaad een te groot temperatuurverschil ontstaat waardoor het mengsel gaat schiften. Ik voeg de chocolade in een dunne straal toe om dit te voorkomen, terwijl ik blijf mixen. Hopelijk kun je hiermee verder!

  64. Iliana schreef:

    Zou dit ook met framboos kunnen? Dus een bodem van bastogne. De vulling hetzelfde maar Ipv stroopwafel framboos?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat kan zeker!

  65. Lisa schreef:

    Ik heb deze taart gemaakt voor mijn moeder. Ze vond hem heerlijk.
    Ik heb ze nog eens gemaakt voor mezelf.
    Zelf ben ik niet zo aan stroopwafels. Ik heb deze vervangen met speculaas . Heerlijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *