Cheesecake bewaren

Gepost: 23 juli 2017 Laatst bewerkt: 7 januari 2023
Cheesecake bewaren
14

Cheesecake is een van mijn meest favoriete soort gebak, maar we weten allemaal dat cheesecake behoorlijk zwaar kan vallen. Een hele cheesecake eet ik dan ook niet alleen op en vaak geef ik stukken weg. Het liefst eet ik natuurlijk de meeste stukken zelf op, daarom probeer ik mijn cheesecake altijd zo goed mogelijk te bewaren. Om de lekkere smaak van de cheesecake te kunnen blijven garanderen is het belangrijk om te weten hoe je het beste een cheesecake kunt bewaren. Daarom deel ik vandaag enkele tips die je kunnen helpen om een gebakken of een no-bake cheesecake te bewaren in de koelkast en vriezer. 

aardbeien-cheesecake-repen-3a

Cheesecake bewaren in de koelkast

In de koelkast bewaar je een cheesecake 2-3 dagen. Dit is een advies dat vrij standaard is voor zelfgemaakt voedsel dat in de koelkast wordt bewaard. Hier is geen verschil tussen een gebakken en een no-bake cheesecake.

Wat je wel wilt voorkomen is condensvorming.  Je krijgt dan snel een natte bodem en ook eventuele toppings kunnen gaan ‘drijven’. Zet je gebakken cheesecake dus niet warm in de koelkast. Daarnaast kun je ook beter met een taartdoos werken in plaats van afdekken met vershoudfolie, dit laatste geeft vaak ook condensvorming. Zorg dat er altijd warme lucht kan ontsnappen.

speculoos_cheesecake4

Cheesecake bewaren in de vriezer

Als je een cheesecake wilt invriezen is het verstandig om met een aantal zaken rekening te houden. Een cheesecake met allerlei toppings is moeilijker om in te vriezen. Kies dus voor een simpele cheesecake waar je een topping bij serveert, zoals warme kersen of een andere fruitsaus.

Daarnaast is er een verschil tussen het invriezen van een gebakken en een no-bake cheesecake. Een no-bake cheesecake vries je als volledige taart in en kun je tot koelkast temperatuur weer laten afkoelen alvorens je deze serveert. Een gebakken cheesecake kun je na het bakken en het nachtje opstijven in de koelkast in stukken snijden en deze stukken apart invriezen. Verpak ieder stuk in vershoudfolie en daarna in een ziplock- of diepvrieszakje. Bewaar je ingevroren cheesecake ongeveer 1 maand in de vriezer en laat in de koelkast ontdooien.

Op deze manier bewaar ik mijn cheesecakes in de koelkast of vriezer. Hopelijk heb je iets aan deze tips en weet je nu beter hoe je het beste een cheesecake kunt bewaren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

22 reacties

 1. Irene schreef:

  Kan ik een cheesecake maken met zuivelspread ipv roomkaas?

  1. Kers schreef:

   jazeker

 2. Luis schreef:

  Wordt het bodem niet zompig

 3. rieteke schreef:

  Hi, waarom vries je de stukken apart in?

 4. loes schreef:

  Hi, blijft de smaak van de cheesecake behouden als je hem 3 dagen in de koelkast bewaard?

 5. Karima schreef:

  moet ik het bij mini cheeze cake ook apart invriezen of kan het gewoon allemaal in en bakje?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Apart invriezen voorkomt dat er kristalvorming ontstaat in het bakje waar je ze allemaal bij elkaar hebt gedaan. Als je zeker weet dat het bakje luchtdicht is dan kunnen ze bij elkaar.

 6. Stephanie schreef:

  Ik heb net een cheesecake gemaakt en wil hem net de oven in doen alleen doet mijn oven het niet meer.. ik wil hem morgen dan mee nemen en hem bij mn zusje de oven in doen.. kan ik het zo lang bewaren?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Oh wat balen zeg! Dit heb ik eigenlijk nog nooit zo getest. Zou je kunnen laten weten of het gelukt is? Een volgende keer zou ik gewoon je buren even lief aankijken 🙂

   1. Stephanie schreef:

    Ik heb hem uiteindelijk niet meer bewaard want ik had gewoon een nieuwe oven gekocht ?!

    1. Laura's Bakery schreef:

     Haha ook een goede oplossing!

 7. Tessa schreef:

  Waarom verpak je de gebakken cheesecake in stukken en niet in z’n geheel?

  1. Laura Kieft schreef:

   Dat kan ook, maar veel mensen willen juist kleinere (overgebleven) porties bewaren.

 8. Anja schreef:

  Hoeveel gecondenseerd melk moet er in de millionair’s shortbread ik heb een blik van 397 g is dat te veel

  1. Laura's Bakery schreef:

   Dat is precies goed!

 9. Anja schreef:

  Dankjewel dan ga ik aan de slag

 10. Anja schreef:

  Ik heb de cheescake gemaakt alleen de caramel was te zacht gebleven

 11. Stacy schreef:

  Als je cheesecake van vriezer naar koelkast verplaatst. Hoe lang moet het dan in de koelkast blijven voor dat je serveert?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Tot het ontdooid is. Zelf doe ik dat meestal de avond ervoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *