Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Victoria sponge cake

Laura Kieftdoor Laura Kieft
10 oktober 2014
in Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

victoria sponge cake 1a

Zoals jullie weten maakte ik afgelopen zomer een paar potjes aardbeienjam. Die jam is sindsdien veelvuldig op allerlei broodjes gesmeerd, maar ik vond dat het tijd werd om ermee te gaan bakken. zo maakte ik al jam twisters (erg lekker!), maar er moest natuurlijk ook een taart gemaakt worden! Ik besloot mijn nog-te-bakken lijst af te speuren en daar stond een Victoria sponge cake op. Perfect, zo kon ik mijn zelfgemaakte jam gebruiken en ik kon wat afstrepen van mijn lijst. 

victoria sponge cake 2a

victoria sponge cake 3a

victoria sponge cake 4a

Recept afdrukken

Victoria sponge cake

Een heerlijk recept zodat je zelf een victoria sponge cake kunt maken. Gebruik zelfgemaakte aardbeienjam als vulling tussen de twee luchtige cakes.
Porties: 8 personen (20 cm vorm)

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 225 gram witte basterdsuiker
  • 4 eieren (maat L)
  • 1 tl vanille extract
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 el melk
  • 6 flinke eetlepels jam (zelfgemaakte aardbeienjam bijvoorbeeld)
  • poedersuiker ter decoratie

Instructies

  • Klop de boter zacht en romig. Voeg de suiker toe en klop het geheel luchtig.
  • Roer de eieren en het vanille extract los in een andere kom. Voeg dit beetje bij beetje toe aan het botermengsel tot het helemaal is opgenomen.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg toe aan het mengsel samen met de melk. Spatel het bakmeel voorzichtig door het beslag tot alles is opgenomen.
  • Verdeel het beslag over twee vormen van 20 centimeter. Als je geen 2 vormen in deze maat in je bezit hebt kun je ze natuurlijk ook na elkaar bakken in dezelfde vorm.
  • Bak de cakes in 20-25 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Laat de cakes helemaal afkoelen en smeer dan de jam op één laag. Leg de andere laag cake er bovenop en strooi er wat poedersuiker overheen.
Bewaren

De sponge cake je 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Zorg dat de sponge cake in een afgesloten doos zit of onder een stolp of iets dergelijks.

victoria sponge cake 5a

Het recept dat ik gebruikte komt uit het Heel Holland Bakt bakboek. Je ziet trouwens dat deze taart ook veel wordt geserveerd met slagroom. Dat was ik in eerste instantie ook van plan, maar de slagroom en ik waren niet zulke goede vriendjes op deze dag (echt ongelooflijk, ik snap nog steeds niet waar het mis ging). Na 2 mislukte pogingen en tijdgebrek besloot ik hem zonder slagroom te serveren. Ook heel erg smakelijk kan ik je vertellen! Heb jij wel de tijd en kan je het goed vinden met je bekertje slagroom, dan zou ik zeker een poging wagen om het er wel bij te serveren 😉 .

Vorige post

Volgende post

10x chalkboard taarten en koekjes
Mini pizza muffins

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
10

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
16

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 59

  1. MySimplySpecial says:
    6 jaar geleden

    Daar lust ik wel en stukje van!

    Beantwoorden
  2. Emily van Kampen says:
    6 jaar geleden

    Ziet er heel mooi uit! En het is een goed basisrecept voor spongecake. Die kun je natuurlijk vaker gebruiken en met andere dingen vullen.

    Beantwoorden
  3. Birgitte says:
    6 jaar geleden

    Zou het ook mogelijk zijn om de cake in één keer te bakken? En na het bakken met zo’n draad horizontaal door midden te snijden. Zodat je 2 schijven krijgt?
    Ik heb onlangs zo’n draad-ding gekregen en wil hem graag uitproberen. Kan ik dan dit recept gewoon in één bakvorm doen en bakken. Of wordt het dan te dun of niet luchtig genoeg?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      De cake wordt dan inderdaad niet luchtig genoeg.

      Beantwoorden
  4. jildou says:
    6 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit!
    Wat is eigenlijks het verschil tussen deze cake beslag en die van een biscuit of gewone cake?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Biscuit is droger dan een sponge cake, beide zijn wel heel luchtig. Sponge cake is een soort botercake en dus een stuk machtiger dan biscuit.

      Beantwoorden
  5. Marja says:
    6 jaar geleden

    Het ziet er zeer smakelijk uit Laura! En het toeval wil dat Victoria Sponge cake ook op mijn nog to do list staat! Dus….nu heb ik echt geen excuus meer om het niet te maken en moet ook ik er aan geloven. Maar met jouw makkelijke recept is het vast goed te doen! Dan moet het dit weekend maar “gebeuren” denk ik zo.
    Bedankt voor het recept Laura en voor nèt dat laatste zetje.
    Een geweldig weekend gewenst en tot de volgende keer!
    Liefs, Marja. 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      veel bakplezier dit weekend! 🙂

      Beantwoorden
  6. Melanie says:
    6 jaar geleden

    Ik vind het altijd zoooooo leuk dat je foto’s maakt van het beslag!! Ik hou echt van het uiterlijk, de structuur, de romigheid van een mooi beslag!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      dankjewel! Wat leuk om te horen 🙂

      Beantwoorden
  7. Meike says:
    6 jaar geleden

    Hee Laura!

    De sponge cake staat in de oven. Spannend!
    Ik heb nog wel een bekertje slagroom gekocht maar met hoeveel suiker kan ik deze het beste opkloppen?

    Liefs Meike

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Met 2 eetlepels suiker 🙂

      Beantwoorden
  8. Paola says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik vroeg me af of ik de cake de avond ervoor al zou kunnen bakken?
    Ivm tijdgebrek komt dat wat beter uit. Zo ja hoe kan ik hem dan het beste bewaren? Gr Paola

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat kan, bewaar hem dan goed luchtdicht zodat hij niet uitdroogt.

      Beantwoorden
  9. Martijn says:
    6 jaar geleden

    Bedankt voor je Spongerecept. Ga ik eens mee spelen.

    Als dank wat tips & tricks voor slagroom:
    * Alle ingredienten en materialen moeten koel zijn: het is melkvet dat voor de stevigheid zorgt, en het smelt vanaf 10 graden
    * Eiwitten moet je in een volledig vetvrije kom stijfkloppen, maar slagroom juist niet: Die kom mag best een beetje vettig zijn. Restjes afwasmiddel of citroensap vernietigen de vetstrucktuur die voor stevigheid zorgt.

    Verwenrecept voor slagroom:
    (zorg voor een koele kom die niet tezeer ontvet is, en zorg ook dat je garde/mixer niet te warm is)
    * 100 ml slagroom (gekoeld)
    * 40 ml mascarpone (dit is iets vetter dan slagroom en geeft naast een fijne smaak ook wat extra stevigheid)
    * 10 gram poedersuiker (maar dit is voornamelijk voor de smaak, mag gerust meer of minder zijn)
    * eventueel een smaakstof op oliebasis.

    Slagroom en mascarpone samen kloppen tot dat je bijna slagroom hebt,
    dan suiker en smaak erbij, nog even doorkloppen en klaar!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Martijn,
      Bedankt voor de tips en het lekkere recept! Recept ga ik zeker eens proberen! Waar het mis ging met de slagroom durf ik niet te zeggen. Kom was koel en niet ontvet, misschien had ik gewoon pech 😉

      Beantwoorden
  10. Mere says:
    6 jaar geleden

    Is t recept met bakmeel of bloem? In ingrediënten lijst staat bakmeel maar in recept staat bloem

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat klopt niet nee, het moet zelfrijzend bakmeel zijn. Ik zal het gelijk even aanpassen!

      Beantwoorden
  11. Annette says:
    5 jaar geleden

    Gisteren zelf de jam gemaakt, nu de eerste cake in de oven. Kan maar 1 tegelijk maken helaas. Ben erg benieuwd naar het resultaat. De slagroom doe ik wel gewoon bovenop want dat lees ik nu pas en ik heb nu geen slagroom in huis 😛

    Beantwoorden
  12. Annette says:
    5 jaar geleden

    Hij is heerlijk!
    Nog even een vraagje.
    Moet ik hem in de koelkast bewaren of er juist buiten? Hij heeft de hele avond in de koelkast gestaan maar op de folie kwam allemaal vocht waardoor de poedersuiker wat gesmolten is ofzo. Vandaar dat ik me af vraag of ik hem niet beter er buiten kan bewaren.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Hij hoort inderdaad buiten de koelkast (zonder slagroom!), in de koelkast droogt cake uit.

      Beantwoorden
      • Annette says:
        5 jaar geleden

        Oh oeps. Dan haal ik hem zo direct uit de koelkast hoop dat ie niet te erg uitgedroogd is al dan.

        Beantwoorden
  13. Erika says:
    5 jaar geleden

    dus dat hele recept is voor 2 bakvormen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja dat klopt, van die twee plakken cake maar je weer 1 taart.

      Beantwoorden
  14. jok says:
    5 jaar geleden

    coole taart

    Beantwoorden
  15. Cem says:
    5 jaar geleden

    Als je het dubbele van de cake wilt maken heb je dan ook dubbel Aantal eieren nodig 8 of gewoon 1 extra ?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je verdubbelt dan alle ingrediënten

      Beantwoorden
  16. Cem says:
    5 jaar geleden

    Wat gebeurt er als je meel gebruikt ipv bakmeel?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Zolang er geen zelfrijzend op de verpakking staat niks 🙂 (geen verschillend in ieder geval)

      Beantwoorden
      • Cem says:
        5 jaar geleden

        Ik bedoelde bloem dus wat er gebeurt als je bloem gebruikt ipv zelfrijzend bakmeel?

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Dan rijst het niet, de bakpoeder ontbreekt dan.

          Beantwoorden
  17. Beatrix says:
    5 jaar geleden

    Laura, nu las ik juist het recept van een american sponge cake. Ze maken dat zonder enige vetstof. Ik ben daar wel erg benieuwd naar. ?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Daar ben ik nog niet mee bekend, zal eens op zoek gaan naar een recept om het te proberen. Nu ben ik ook wel nieuwsgierig 😉

      Beantwoorden
      • Beatrix says:
        5 jaar geleden

        http://www.joyofbaking.com/AmericanSpongeCake.html

        Dit is de betreffende sponge cake. ?

        Beantwoorden
        • Beatrix says:
          5 jaar geleden

          Laura, kan ik de ‘cream of tartar’ vervangen door natriumbicarbonaat?

          Beantwoorden
          • Laura says:
            5 jaar geleden

            Cream of tartar is een zuur en heeft geen rijzende werking, je kunt het dan beter vervangen door citroensap 🙂 Ziet er wel lekker uit de cake! Lijkt een beetje op angel food cake, maar dan met hele eieren.

  18. Beatix says:
    5 jaar geleden

    http://www.maakjetaart.nl/ingredienten-bak-supplementen-c-336.html

    Laira, zojuist gevonden: kijk eens naar cream of tartar. ?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Het wordt vaak in combinatie met baking soda gebruikt als rijsmiddel, omdat cream of tartar het zuurtje is wat baking soda nodig heeft om te rijzen 😉 Cream of tartar op zichzelf heeft geen rijzende werking.

      Beantwoorden
  19. Suzan says:
    4 jaar geleden

    Ik heb helaas alleen maar eieren maat m. Hoeveel moet ik gebruiken?

    Dankzij jou site helemaal bakverslaafd!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      dan zou ik er 5 nemen 🙂

      Beantwoorden
  20. Rianne says:
    4 jaar geleden

    Als ik er nu wel slagroom op doet en,als de taart niet helemaal op gaat, een dagje wil bewaren; moet ik de taart dan goed verpakken en dan in de koelkast of raad je iets anders aan?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dan inderdaad goed verpakken en in de koelkast, anders gaat het niet goed met de slagroom.

      Beantwoorden
  21. Rianne says:
    4 jaar geleden

    Vandaag gemaakt. Wat ontzettend lekker. Ik heb er zelf nog verse aardbeien en slagroom tussen gedaan.
    Smullen!

    Beantwoorden
  22. Niset says:
    4 jaar geleden

    Fijne site Laura, ik heb al veel nieuwe dingen van je geleerd want je legt t heel duidelijk uit. Van slagroom heb ik wel eens gehoord dat je er niet van likken mag, althans, niet twee keer met dezelfde vinger, omdat speeksel enzymen bevat waar slagroom van inzakt. Ik was mn handjes dus vaak 🙂

    Beantwoorden
  23. Yoka says:
    4 jaar geleden

    Hi Laura,

    Ik ben zelf ook enorme bakfan en wilde mijn moeder verrassen met een heerlijke taart!
    Nu wilde ik eens de sponge cake proberen en ik denk dat als ik hem heb gebakken ik hem wel kan invriezen voor twee dagen, maar wilde het toch voor de zekerheid nog even navragen 😉

    Wat zeg jij?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Voor twee dagen zou ik hem niet invriezen, maar gewoon verpakt buiten de koelkast bewaren.

      Beantwoorden
  24. marian kerstholt-scoltens says:
    4 jaar geleden

    hoelang kun je vanille-essence op oliebasis bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik ken dit essence niet (is het zelfgemaakt?), maar ik denk behoorlijk lang.

      Beantwoorden
  25. Yvonne says:
    3 jaar geleden

    Ik heb deze taart 2 wkn geleden gemaakt met clotted cream en jam ertussen. Heeeeerlijk. Ik ga er nu weer een maken! Bedankt voor t recept!
    Clotted cream: twee delen slagroom en 1 deel mascarpone. Ik heb m een beetje gezoet met poedersuiker maar dat hoeft niet. De creme is wat dikker, romiger ?

    Beantwoorden
  26. Bianca says:
    3 jaar geleden

    Ik heb deze taart al twee keer gemaakt; heerlijk! Nu wilde ik er voor de variatie iets anders mee doen, zou je een beetje cacao toe kunnen voegen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat zou prima kunnen ja.

      Beantwoorden
  27. Jeroen says:
    2 jaar geleden

    Ziet er lekker uit en ga ik zeker proberen. Gebruik je margarine of roomboter?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      boter = ongezouten roomboter bij het bakken.

      Beantwoorden
  28. Patries says:
    2 jaar geleden

    beste laura,

    ik maak mijn taarten die ik afmaak met botercreme altijd met biscuit cake maar is het ook mogelijk om hiervoor de sponge cake te gebruiken?( voor de dubbelgelaagde of 3 dubbelgelaagde cakes)

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Zeker, waarom niet 😉

      Beantwoorden
  29. Corinne says:
    2 jaar geleden

    Hi
    Heb net je recept gemaakt. Zag je revept met mango en de mijne worst met rood druit.
    Maar de zijkant zojn gaar en donker en het kidden is niet gaar. Wat heb ik verkeerd gedaan?
    Ik snij het midden er maar uit….

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Klinkt alsof je misschien een combimagnetron hebt? Die staan er helaas om bekend dat je daar niet zo goed in kunt bakken. Buitenkant gaar en midden niet zoals je omschrijft.

      Beantwoorden
  30. Carolien says:
    1 jaar geleden

    Ha Laura,

    Op welke warmte en welke tijd moet de cake in de oven als je het beslag niet in tweeën verdeeld, maar bij elkaar doet?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat durf ik niet te zeggen, omdat ik dat niet getest heb. De temperatuur moet in elk geval lager.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake
  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat
  • BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/138734414_1331486350542241_3515924113979641523_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=_ZMLDP7IktIAX8V01yU&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=3c5a8e0b70212415c20092a1181d1a6a&oe=6029E02D' title='BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik 'm zó lekker dat ik er wel drie puntjes van at. Dat gebeurt niet vaak kan ik je vertellen en dat is maar goed ook 🤣.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en kun je vinden door de zoekbalk te gebruiken op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie'>
  • NIEUW! Mijn basisrecept voor een volkoren bananenbrood heb ik dit keer in de vorm van 12 muffins gegoten. Een heerlijk en vullend tussendoortje voor iedere dag! Kun jij ook nooit genoeg krijgen van bananenbrood?⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery!⁠
⁠
#bananenbrood #tussendoortjes #gezondbakken

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Mini pizza muffins

Mini pizza muffins

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-1

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-10

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-18

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-16

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-5

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-4

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

Chocolade-pecan gingerbread koekjes

door Laura Kieft-24 december 2020-5

In december zit mijn koektrommel altijd bomvol met gingerbread koekjes. Dit jaar voegde ik daar deze gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten aan toe. Dat waren ook de koekjes die het snelst uit de trommel...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan