Mijn 10 favoriete borrelhapjes van 2019

Mijn 10 favoriete borrelhapjes van 2019
53

Borrelhapjes is toch wel zo’n beetje het grootste thema van het jaar 2019 voor mij geweest. Zoals jullie weten bracht ik Het Borrelhapjes Bakboek uit en daarvoor heb ik flink wat uren in de keuken doorgebracht. Voor mij was 2019 het jaar waarin ik de meeste (soorten) borrelhapjes ooit at. Het kan vervelender nietwaar? Dat jullie ook dol zijn op borrelen is mij inmiddels wel duidelijk. Mijn boek vliegt de winkels uit en ook op de site worden alle borrelhapjes veelvuldig bekeken. Toen ik in de statistieken van de site dook, viel het mij gelijk op dat het overzicht met de beste borrelhapjes van 2017 het best bekeken artikel met borrelhapjes in de hoofdrol was. Ik ging eens kijken of de top 10 nu twee jaar later heel erg anders zou zijn, en dat bleek best mee te vallen. Hoewel in de top 10 borrelhapjes van 2019 de meeste recepten overeenkomen, zijn er toch twee verrassende nieuwe binnenkomers die zelfs op de tweede en derde plek staan. Dat zijn de verjaardsagswraps en nacho’s uit de oven. Omdat de rest van het overzicht nagenoeg hetzelfde is, besloot ik het dit jaar iets anders aan te pakken. Ik deel namelijk mijn 10 favoriete borrelhapjes van 2019 met jullie. Ik ben dus lekker gaan zoeken tussen alle borrelhapjes die dit jaar online zijn gekomen en geloof mij, daar kreeg ik trek van 😉 .

Ik begin met het borrelrecept dat als allereerst online kwam dit jaar: de omelet wraphapjes met kipfilet. Wat meer verantwoord dan de meeste borrelhapjes in dit overzicht, maar zeker niet minder lekker. Ik maak het nog steeds regelmatig, vaak gewoon om even lekker van te snacken.

Een ander hapje waar ik geen genoeg van kan krijgen: de gemarineerde mozzarella balletjes. Lekker om zo op te eten, maar je kunt ze ook prima gebruiken in spiesjes zoals ik in mijn boek laat zien. Oh, en ze zijn ook heerlijk door salades. Probeer maar eens 🙂 .

Ooit al eens zelf bitterballen willen maken? Zoek niet verder, want ik heb een heerlijk recept voor je! Ik dacht dat het een gigantische klus zou worden, maar eigenlijk viel het best mee. Leuk idee dus voor de jaarwisseling om mee aan de slag te gaan!

En als je liever balletjes op tafel zet die nog sneller te maken zijn, kun je ook voor de keftedes kiezen. Dit zijn Griekse gehaktballetjes met onder andere munt. Geeft ze net dat frisse tintje wat ze fantastisch lekker maakt.

Het liefst zou ik elke week wel een goede pizza eten, ik ben er dol op. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat je op de site meerdere recepten voor pizza’s en op pizza geïnspireerde borrelhapjes vindt. Deze pizza flappen kwamen afgelopen jaar online en ik heb er van zitten smullen, die ga ik zeker vaker maken.

Gehaktballetjes bij de borrel heb ik dit jaar leren waarderen. Ik heb ze altijd al lekker gevonden, maar ik serveerde ze niet zo vaak bij een borrel. Deze abrikoos-chipotle gehaktballetjes staan komen trouwens uit mijn boek, maar heb ik als cadeautje ook met jullie op mijn blog gedeeld. Zeker maken dus!

Voor het eerst ooit maakte en at ik dit jaar hartige soesjes. Ik vroeg mij gelijk af waarom ik dit niet eerder had gedaan, want waren deze hartige avocado-kip soesjes fantastisch lekker! En dat ze er ook nog eens prachtig uitzien is helemaal mooi meegenomen.

Ook zo’n showstuk is de quesadilla krans. Ik heb ontzettend veel plezier gehad bij het maken ervan en je zou hem in principe zo kunnen vullen als je zelf wilt. Heb jij hem al geprobeerd?

De feta-honing filodeeg rolletjes waren hier supersnel verdwenen na het fotograferen en tijdens het schrijven van dit stuk noteer ik ook gelijk een stuk feta op mijn boodschappenlijstje. Deze ga ik namelijk heel erg snel nog een keer maken. Had ik al gezegd dat ik ze heerlijk vind?

En dan als laatst, nog een recept dat uit Het Borrelhapjes Bakboek komt: de asperge-tomaat flammkuchen! Inmiddels heb ik deze al meerdere keren gemaakt en ik weet dat dit recept bij velen van jullie ook op tafel heeft gestaan. Snap ik helemaal.

En wil je nóg meer borrelinspiratie, dan raad ik je uiteraard mijn nieuwste boek aan: Het Borrelhapjes Bakboek. Een boek met meer dan 150 borrelrecepten, allemaal toegankelijk en superlekker. Dit boek kwam in oktober van dit jaar uit en inmiddels ligt (binnen 3 maanden) al de vierde druk in de winkels. Heel Holland borrelt zullen we maar zeggen 😉 .

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. Arnout schreef:

    Staat deze top 10 in je borrelhapjes boek Laura?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Niet allemaal nee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *