De 10 best bekeken borrelhapjes van 2017

Gepost: 30 december 2017 Laatst bewerkt: 17 september 2023

DE 10 BEST BEKEKEN BORRELHAPJES VAN 2017

Vorig jaar maakte ik in de laatste week een overzicht van de best bekeken recepten van 2016. dat vond ik zelf leuk, maar jullie vonden het ook erg leuk. Ik besloot dus om dit jaar ook weer zo’n overzicht te maken, alleen bleek op 2 recepten na de top 10 hetzelfde te zijn. Leuk om te zien dat bepaalde recepten het altijd goed blijven doen, maar wel een beetje saai om een vrijwel gelijk artikel te plaatsen. Daarom besloot ik er een kleine twist aan te geven en de 10 best bekeken borrelhapjes van 2017 op een rij te zetten. Met het oog op de jaarwisseling haal je hier wellicht ook gelijk wat fijne ideetjes uit! 

We beginnen met nummer 10 en tellen zo af naar het populairste borrelhapje op het blog. Als je op de titels klikt ga je gelijk door naar het recept.

10. 3x salami hapjes

Je ziet hem al bovenaan het artikel staan, de foto met een verzameling van 3 verschillende salami hapjes. Ik maak ze zelf met enige regelmaat voor een feestje en ik smikkel er iedere keer weer van. De torentjes met roomkaas in het midden mag ik ook graag snacken bij lekkere trek, al zien ze er dan niet zo mooi uit 😉 .

DE 10 BEST BEKEKEN BORRELHAPJES VAN 2017
maken

9. caprese bladerdeeg hapjes

Bladerdeeg zien we veel terug in deze top 10, zoals bij deze caprese hapjes. Een smakencombinatie die het altijd goed doet en in vele hapjes te gebruiken is.

8. 3x komkommer hapjes

Naast de verzameling salami hapjes, staat er ook een verzameling komkommer hapjes in dit overzicht. Heb jij ze al eens gemaakt?

7. bladerdeeg kaasstengels

Een oudje op het blog, maar dat maakt deze bladerdeeg kaasstengels niet minder lekker. Of je ze nou lekker snacks of serveert bij een kommetje soep, ze komen altijd wel van pas.

DE 10 BEST BEKEKEN BORRELHAPJES VAN 2017
recept

6. mini worstenbroodjes

Jarenlang werden deze kleine worstjes in bladerdeeg bij ons op verjaardagen geserveerd. De laatste jaren is dat minder geworden, maar ik denk dat we daar maar verandering in moeten brengen. Ze zijn zó lekker!

5. bacon-kaas minimuffins

Ik bak graag minimuffins, vooral hartige varianten. Deze met kaas en bacon door het beslag is een van mijn favorieten. Ook erg lekker als onderdeel van een buffet met allerlei hapjes trouwens.

4. geitenkaas honing walnoot hapjes

Ik weet nog dat ik deze voor het eerst bij een verjaardag maakte. Het bord met de geitenkaas hapjes was letterlijk binnen een paar minuten leeg. Dat zegt genoeg denk ik zo.

DE 10 BEST BEKEKEN BORRELHAPJES VAN 2017
bakken

3. pizza bonbons

De pizza bonbon is ook een van mijn persoonlijke favorieten. Pizza, bladerdeeg en een kleine snack ineen, een perfecte combinatie. En dat blijkt maar weer, hij staat niet voor niets op de derde plek.

2. snelle mini pizza’s

Eigenlijk net zoals de bonbon, maar dan als plat pizzaatje. Sneller gemaakt, maar net zo lekker!

1. carpaccio wraps

Met stip op nummer 1: de carpaccio wraps! Dat deze wraps populair zijn wist ik wel, maar dat ze zelfs in de top 10 van alle recepten (op de 6e plek) zouden staan had ik niet verwacht. Een logische topper in deze top 10 met borrelhapjes dus! Zelf maak ik ze ook nog regelmatig.

Wat is jouw favoriete borrelhapje op Laura’s Bakery?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. Mieke schreef:

  Geweldig leuke, en lekkere receptjes! Dankjewel Laura!

 2. Mieke schreef:

  Fijne jaarwisseling en een gelukkig nieuw jaar vol bakplezier.

 3. luuk schreef:

  ziet er super lekker uit, ga ik zeker gebruiken om met mijn broer een uitgebreid borrelhapje te maken…

 4. Anoniem schreef:

  Lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *