Feta-honing filodeeg rolletjes

Gepost: 8 november 2019 Laatst bewerkt: 15 oktober 2023
Feta-honing filodeeg rolletjes

Wie zich onlangs heeft geabonneerd op de Laura’s Bakery nieuwsbrief (schrijf je in!) heeft dit recept al eerder gezien. Ik heb de eerste resultaten van deze feta-honing filodeeg rolletjes zelfs al voorbij zien komen op social media. Mocht je het gemist hebben: onze nieuwsbrief versturen we 1-2 keer per maand en staat bomvol exclusieve extra’s. Recepten die nog niet online staan dus, maar ook speciale winacties en meer exclusieve dingen die alleen voor nieuwsbrieflezers zijn. Terug naar die heerlijke met feta gevulde filodeeg rolletjes. Wie gek is op feta zal smullen van dit borrelhapje. Hier waren ze in ieder geval zo op. Ik heb momenteel zelfs alles in huis om ze nog eens te maken. Dat gaat vast niet lang duren.

Feta-honing filodeeg rolletjes-3a

 

FETA-HONING FILODEEG ROLLETJES maken

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Feta-honing filodeeg rolletjes

Een heerlijk hapje voor iedereen die van feta houdt. Makkelijk om te maken met groots resultaat.
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 5 vellen filodeeg
  • 200 gram feta
  • honing
  • olijfolie

Instructies

  • Halveer de vellen filodeeg, zodat je 10 langwerpige velletjes hebt. Snijd ondertussen de feta in 10 langwerpige blokjes die smaller zijn dan de gehalveerde filodeegvellen. Zorg ook dat de honing en olijfolie klaarstaan.
  • Smeer het filodeeg ruimschoots in met olijfolie. Leg een stukje feta op het velletje en druppel hier een beetje honing over. Rol het vel filodeeg om de feta op terwijl je de zijkanten naar binnen vouwt (tijdens het rollen). Plaats op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Herhaal dit proces voor alle 10 de rolletjes. Bak de feta-honing filodeeg rolletjes in goudbruin en krokant in een oven van 200°C (boven- en onderwarmte) voor 12 minuten.

Tips

  • Werk rustig met filodeeg en wees niet bang om teveel olijfolie te gebruiken, dit om scheuren zoveel mogelijk te voorkomen.
  • Serveer met een frisse yoghurt dip zoals tzatziki.
Bewaren

De rolletjes zijn vers bereid het lekkerst. Na bereiden kun je de rolletjes afgedekt in de koelkast voor 2-3 dagen bewaren. Warm ze voor serveren weer even op in een oven van 180°C.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

19 reacties

  1. Jolanda schreef:

    Kan je deze rolletjes ook ongebakken bewaren bijv. een dag van tevoren en afbakken wanneer nodig?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik denk dat dat prima kan.

  2. Simone schreef:

    Hoi Laura,

    Zou je deze ook in de airfryer kunnen maken? En zijn ze koud ook lekker om te eten? 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Koud absoluut ook heerlijk! En volgens mij kan alles dat in de oven gaat in principe ook in de airfryer, alleen andere stand/tijden

  3. Ellen schreef:

    Hoi,
    Kun je deze rolltje een dag van te voren maken en afbakken. Ik wil ze een dag later koud serveren.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik denk dat het filodeeg dan niet meer knapperig is.

  4. Kimberley schreef:

    Echt wat zijn deze verslavend lekker!!
    Gister voor het eerst gemaakt
    Vanavond weer gemaakt voor mijn moeder die komt morgen op bezoek!!!
    Zaligg!!

  5. Bahija schreef:

    Kan je ipv filodeeg ook loempiavellen gebruiken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, dat moet lukken.

  6. lies schreef:

    Hoi laura,

    bedankt voor dit recept! ik heb ze al eens eerder gemaakt en ze vielen erg in de smaak.
    ik vraag me alleen af of je een tip hebt om het vastplakken van de rolletjes aan het bakpapier tegen te gaan.
    hierdoor zaten we soms bakpapier te eten omdat we het per ongeluk hadden meegescheurd.
    ik hoor t heel graag want wil ze eigenlijk nog voor nieuwjaar opnieuw maken.

    gr!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ohnee! Een beetje bloem aan de onderkant voor je ze er op legt.

  7. lies schreef:

    bedankt!

  8. Marlies schreef:

    Zou je deze ook met bladerdeeg kunnen maken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan alleen is de bereiding dan wel anders (en het eindresultaat uiteraard ook, want bladerdeeg is anders dan filodeeg).

  9. Vanessa schreef:

    Hoelang moet je deze op 180 graden terug opwarmen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zou zeggen 5-10 minuten. Afhankelijk van de sterkte van je oven.

  10. Vanessa schreef:

    Dank je 😁 het receptje zal ik dit weekend uit proberen 🎉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept