Hartige avocado-kip soesjes

Gepost: 8 oktober 2019 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
Hartige avocado-kip soesjes
89

Wie denkt aan soesjes, zal al snel aan de zoete variant denken. Heerlijke slagroomsoesjes bijvoorbeeld. Maar ook hartige soesjes zijn overheerlijk. Dat bewijzen deze hartige avocado-kip soesjes maar weer eens. Omdat de vulling stukjes kip bevat, kun je de soesjes niet met een spuitzak vullen door een kleine opening. Daarom sneed ik de kapjes van de soesjes af om ze vervolgens met een lepeltje te vullen. Even afmaken met wat decoratie en het kapje weer terugplaatsen. Zien ze er niet ontzettend feestelijk uit? Een perfect borrelhapje, maar ook als voorgerecht zullen deze soesjes het goed doen!

hartige avocado-kip soesjes-2a

Recept afdrukken

4.17 van 6 stemmen

Hartige avocado-kip soesjes

Een recept voor hartige soesjes omdat die echt niet alleen maar zoet hoeven te zijn.
Porties: 20 soesjes

Ingrediënten

  • 20 soesjes (volgens recept)
  • 2 gekookte kipfilets 15 min gekookt in bouillon
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 2 el limoensap
  • 1 avocado
  • peper en zout

Ter decoratie

  • 5 cherry tomaatjes in kwarten
  • verse kruiden bijv. dille, koriander of peterselie

Instructies

  • Volg het basisrecept voor de soesjes. Aan ongeveer 1/4 van het basisrecept heb je genoeg.
  • Pluis de gekookte kip (met twee vorken) uit elkaar tot het kleine stukjes zijn. Mix de overige ingrediënten tot een egale dipsaus en voeg daarna de kip toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de kapjes van de soesjes en vul met het avocado-kip mengsel. Decoreer met een tomaatje en verse kruiden. Plaats het dekseltje van het soesje er weer op.

Tips

  • Bewaren: Afgedekt in de koelkast blijven de gevulde soesjes 1-2 dagen goed.

Ga jij deze soesjes maken?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. Gilberte schreef:

    Ga ik zeker proberen
    dank U voor het recept

  2. Trudy schreef:

    Juweeltjes !! Lijkt me heerlijk.

  3. Leslie schreef:

    Hoi Laura, vraagje als ik 1/4 van het basis recept wil gebruiken. Gebruik ik dan ook echt 1/4 van de ingredienten?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *