Asperge-tomaat flammkuchen

21 november 2019
Asperge-tomaat flammkuchen
39

Zo in aanloop naar Sinterklaas heb ik vast een leuk cadeautje voor jullie! Namelijk een recept uit Het Borrelhapjes Bakboek: de asperge-tomaat flammkuchen. Een van mijn favorieten kan ik vertellen, ik maakte hem ook tijdens de Instagram livesessie toen mijn boek werd gelanceerd. Die avond zette ik het hapje op tafel voor mijn familie en het bord ging schoon op. Dat gebeurde de eerste keer ook al dat ik dit hapje maakte, al smulde ik toen zelf van het grootste gedeelte. Ik ben nu eenmaal dol op flammkuchen 😉 .

Ik vind het echt superleuk om te zien hoeveel van jullie mijn boek al hebben gekocht en er de meeste lekkere borrels mee organiseren. En door al die berichtjes krijg ik het idee dat Sinterklaas en de Kerstman ook heel wat van mijn boeken mogen inpakken. Heb jij het al op je verlanglijstje gezet?

Mocht je nog wat meer informatie willen over mijn nieuwste boek, ik schreef er dit handige artikel over waar je ook de inhoudsopgave kunt bekijken.

asperge-tomaat flammkuchen 1a

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Asperge-tomaat flammkuchen broodjes

Een heerlijk recept uit Het Borrelhapjes Bakboek om zelf deze asperge-tomaat flammkuchen te maken. Door het kleine formaat perfect voor de borrel.

Ingrediënten

 • 300 gram bloem
 • 4 gram droge gist
 • snuf zout
 • 180 ml water (lauwwarm)
 • 2 el olijfolie

Voor de topping

 • 150-200 gram crème fraîche
 • 150 gram aspergetips
 • 1-2 handen cherrytomaatjes in partjes
 • 2 handen geraspte mozzarella
 • peper en zout

Instructies

 • Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed in 10-15 minuten tot een soepel deeg waar je een vliesje van kunt trekken. Laat het deeg 1 uur rijzen of tot het in volume is verdubbeld.
 • Verdeel het deeg in twee stukken en rol dun uit. Snijd er vervolgens kleinere flammkuchen van en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
 • Smeer de stukjes deeg in met crème fraîche. Verdeel de aspergetips en partjes tomaat over de flammkuchen. Strooi er als laatst de mozzarella over en breng op smaak met peper en zout.
 • Bak de flammkuchen in een voorverwarmde oven van 230 °C (boven- en onderwarmte) in 12 minuten goudbruin en gaar.
Bewaren

Buiten de koelkast en goed verpakt 2-3 dagen houdbaar.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *