Tomaat-Parmezaan vlinders

3 februari 2017
40

Het idee was om de bekende kaasvlinders om te toveren tot hartjes en een andere smaak te geven. Ik koos voor tomatenpuree voor de smaak, maar ook voor de kleur. Zo kon ik er een leuke twist aangeven voor Valentijn. Dat was dus de bedoeling, maar mijn rol bladerdeeg was het daar niet mee eens. Uiteindelijk ging ik dus maar voor de gewone ‘vlinder’ vorm in plaats van mislukte hartvormen. Maar wie zijn fantasie een beetje gebruikt, ziet er vast nog wel een hartje in. Een beetje uit z’n verband getrokken misschien, maar uiteindelijk gaat het gelukkig om de smaak. En daarmee zit het helemaal goed bij deze tomaat-Parmezaan vlinders!

Tomaat-Parmezaan vlinders

Een lekkere variatie op de gewone kaasvlinder: tomaat-Parmezaan vlinders. Ze zijn ook nog eens snel en makkelijk gemaakt.
Porties: 20 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 68 gram tomatenpuree (1 klein blikje)
  • ongeveer 50 gram geraspte Parmezaanse kaas (ik raspte het zelf, uit een zakje heb je wellicht iets meer nodig)
  • Italiaanse kruiden

Instructies

  • Smeer de tomatenpuree gelijkmatig uit over het vel bladerdeeg. Rasp de Parmezaanse kaas en strooi dit over de bodem heen, doe hetzelfde met wat Italiaanse kruiden.
  • Bepaal waar het midden van de rol is, en rol vanaf de korte zijde het bladerdeeg losjes op tot het midden. Doe hetzelfde met de andere helft. Je hebt nu als het ware 2 rollen, duw ze tegen elkaar zodat ze vast zitten.
  • Om het snijden van de rol eenvoudiger te maken, verpak je de rol en leg je deze 20-30 minuten in de vriezer. Daarna snijd je de rol met een scherp mes in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik.
  • Leg de vlinders op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in ongeveer 15 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Mochten ze nog niet helemaal knapperig zijn, kun je ze wat langer bakken. Dek de plaat dan wel even af met aluminiumfolie, anders verbrand de tomatenpuree en dat ziet er dan niet meer zo smakelijk uit 😉
Bewaren

Wanneer de hapjes al zijn gebakken bewaar je ze op een schaal afgedekt met aluminiumfolie. Zo blijven ze 3-4 dagen goed.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

10 reacties

  1. Homemade by Joke schreef:

    Deze vlinders zien er verschrikkelijk lekker uit lieverd.
    Wat kun je toch een hoop leuke en lekkere dingen maken met bladerdeeg!
    Liefs, mam ♥

  2. Astrid schreef:

    Lijkt me super lekker. Ik maak ze altijd met Kaneelsuiker maar dit vind ik ook heerlijk. Fijn weekend.?

  3. Petra Wiggers schreef:

    Wat zien je vlinders er lekker uit ! Die ga ik zeker maken. Leuke blog heb je.
    Groetjes,
    Petra

  4. Erik schreef:

    De vlinders moeten iets langer in de oven op 250 graden.
    15 minuten is te kort en zijn de vlinders nog niet gaar.

    1. Laura Kieft schreef:

      De baktijd kan inderdaad per oven verschillen, het is daarom ook een indicatie (en zoals ze bij mij goed zijn).

  5. Inge schreef:

    Is het de bedoeling dat je het folie er direct overheen doet als je ze in de oven zet, of pas als je ze langer dan 15 min. er in doet?
    Alvast bedankt!

    1. Laura Kieft schreef:

      Pas na 15 minuten (of als ze al mooi goudbruin zijn, maar nog wel wat meer tijd nodig hebben)

  6. Marjoleine schreef:

    Ziet er lekker uit! Kan je de rol van te voren al maken en later afbakken? Bv in de ochtend gekoeld bewaren en dan in de avond afbakken. Of heeft dat invloed op het eindresultaat? Bedankt alvast!

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan prima hoor 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *