Het idee was om de bekende kaasvlinders om te toveren tot hartjes en een andere smaak te geven. Ik koos voor tomatenpuree voor de smaak, maar ook voor de kleur. Zo kon ik er een leuke twist aangeven voor Valentijn. Dat was dus de bedoeling, maar mijn rol bladerdeeg was het daar niet mee eens. Uiteindelijk ging ik dus maar voor de gewone ‘vlinder’ vorm in plaats van mislukte hartvormen. Maar wie zijn fantasie een beetje gebruikt, ziet er vast nog wel een hartje in. Een beetje uit z’n verband getrokken misschien, maar uiteindelijk gaat het gelukkig om de smaak. En daarmee zit het helemaal goed bij deze tomaat-Parmezaan vlinders!
Tomaat-Parmezaan vlinders

Tomaat-Parmezaan vlinders
Een lekkere variatie op de gewone kaasvlinder: tomaat-Parmezaan vlinders. Ze zijn ook nog eens snel en makkelijk gemaakt.
Porties: 20 stuks
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg
- 68 gram tomatenpuree (1 klein blikje)
- ongeveer 50 gram geraspte Parmezaanse kaas (ik raspte het zelf, uit een zakje heb je wellicht iets meer nodig)
- Italiaanse kruiden
Instructies
-
Smeer de tomatenpuree gelijkmatig uit over het vel bladerdeeg. Rasp de Parmezaanse kaas en strooi dit over de bodem heen, doe hetzelfde met wat Italiaanse kruiden.
-
Bepaal waar het midden van de rol is, en rol vanaf de korte zijde het bladerdeeg losjes op tot het midden. Doe hetzelfde met de andere helft. Je hebt nu als het ware 2 rollen, duw ze tegen elkaar zodat ze vast zitten.
-
Om het snijden van de rol eenvoudiger te maken, verpak je de rol en leg je deze 20-30 minuten in de vriezer. Daarna snijd je de rol met een scherp mes in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik.
-
Leg de vlinders op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in ongeveer 15 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
-
Mochten ze nog niet helemaal knapperig zijn, kun je ze wat langer bakken. Dek de plaat dan wel even af met aluminiumfolie, anders verbrand de tomatenpuree en dat ziet er dan niet meer zo smakelijk uit ?
Bewaren
Wanneer de hapjes al zijn gebakken bewaar je ze op een schaal afgedekt met aluminiumfolie. Zo blijven ze 3-4 dagen goed.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Deze vlinders zien er verschrikkelijk lekker uit lieverd.
Wat kun je toch een hoop leuke en lekkere dingen maken met bladerdeeg!
Liefs, mam ♥
Lijkt me super lekker. Ik maak ze altijd met Kaneelsuiker maar dit vind ik ook heerlijk. Fijn weekend.?
Wat zien je vlinders er lekker uit ! Die ga ik zeker maken. Leuke blog heb je.
Groetjes,
Petra
De vlinders moeten iets langer in de oven op 250 graden.
15 minuten is te kort en zijn de vlinders nog niet gaar.
De baktijd kan inderdaad per oven verschillen, het is daarom ook een indicatie (en zoals ze bij mij goed zijn).
Is het de bedoeling dat je het folie er direct overheen doet als je ze in de oven zet, of pas als je ze langer dan 15 min. er in doet?
Alvast bedankt!
Pas na 15 minuten (of als ze al mooi goudbruin zijn, maar nog wel wat meer tijd nodig hebben)
Ziet er lekker uit! Kan je de rol van te voren al maken en later afbakken? Bv in de ochtend gekoeld bewaren en dan in de avond afbakken. Of heeft dat invloed op het eindresultaat? Bedankt alvast!
Dat kan prima hoor 🙂