Abrikoos-chipotle gehaktballetjes

Gepost: 13 oktober 2019 Laatst bewerkt: 6 juni 2023
Abrikoos-chipotle gehaktballetjes

We sluiten deze overheerlijke borrelweek af met een recept uit mijn nieuwste boek: Het Borrelhapjes Bakboek. Wat een fantastische week was dit zeg. Het begon hectisch met alle laatste voorbereidingen voor de lancering, we gingen live op Instagram stories wat ontzettend leuk was en ik heb met een grote grijns al jullie toffe reacties op het boek zitten lezen! Het boek VLIEGT de winkels uit, zo hard dat we de tweede druk nu al gaan bestellen. Dat besloten we nadat het boek nog maar 1 dag verkrijgbaar was. Wauw, wat een fantastisch nieuws. Ik kan het nog niet helemaal bevatten, maar ik ben zó ongelooflijk trots! De week sluiten we dus af met een recept uit het boek: dat zijn deze abrikoos-chipotle gehaktballetjes.

Een recept dat ik ook al even noemde tijdens de livesessie op Instagram. Het was een experiment dat ongelooflijk goed uitpakte. Ik nam kipgehakt als basis en maakte het sausje van abrikozenjam en chipotlesaus. Door zoet en pittig te combineren ontstaat er een verrassend lekkere combinatie. Probeer het vooral eens uit zou ik zeggen!

BAKTIP: Dit recept komt uit Het Borrelhapjes Bakboek. In dit boek vind je meer dan 150 andere heerlijke recepten die je uitstekend kan serveren tijdens de borrel.

ABRIKOOS-CHIPOTLE GEHAKTBALLETJES

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

abrikoos-chipotle gehaktballetjes

Gehaktballetjes van kipgehakt in een heerlijk zoet en lichtpittig sausje. Perfect voor bij iedere borrel!
Porties: 18 stuks

Ingrediënten

  • 300 gram kipgehakt
  • 1 ei
  • 5-6 el paneermeel
  • handje peterselie fijngesneden
  • peper en zout
  • 100 gram abrikozenjam
  • 50 gram chipotlesaus

Instructies

  • Kneed gehakt, ei, paneermeel, peterselie, peper en zout goed door. Draai kleine balletjes van het mengsel. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom aan.
  • Voeg dan de abrikozenjam en chipotlesaus toe en laat op een gemiddeld vuur pruttelen tot de gehaktballetjes gaar zijn.

Tips

Warm de balletjes even op in een pan als ze uit de koelkast komen, dan zien ze er in het sausje ook weer een stuk mooier uit.
Bewaren

In een afgesloten verpakking in de koelkast 3 tot 4 dagen houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

10 reacties

  1. José schreef:

    Mag ik vragen wat chipotlesaus is, en wasr ik het kan kopen?

    1. José schreef:

      Waar ik kan kopen…

      1. Femke schreef:

        Ja, die vraag had ik ook. Heb vandaag bij de Jumbo gekeken en het niet gevonden. Op hun site zie ik ook alleen saus waar iets van chipotle in zit (en het lijkt me niet dat je van de hot versie 50ml gebruikt, haha). Dus ja… welk merk gebruik je en waar koop je het?

  2. patricia schreef:

    Chipotlesaus kan je kopen bij Albert Heyn.

    1. Femke schreef:

      Ah, bedankt! Daar ga ik kijken.

  3. José schreef:

    Dank je.

  4. Chantalle schreef:

    Hi Laura,
    Zouden deze balletjes ook met half om half gehakt kunnen IPV kip gehakt?

  5. Celine schreef:

    Dit was zo ontzettend L-E-K-K-E-R!

  6. Leslie schreef:

    Hi, verrassend lekker! Zo kun je ook een halve pot abrikozenjam pureren met 1 (of meer afhankelijk van hoe pittig) chipotle pepers. Daar echt een heel klein beetje water aan toevoeg om er een soort saus van te maken. Dit over een Philadelpia Original Roomkaas schenken en met een (LU) toastje eten. Ook een aanrader voor een verjaardag. Tip van een Mexicaanse vriend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept