Kaas-knoflook borrelbrood

7 juli 2017
98

Een zoet plukbrood had ik al eens gemaakt, maar de bekende hartige variant had hier nog niet eerder in de oven gestaan. Schandalig natuurlijk en ik vond het de hoogste tijd om hiermee aan de slag te gaan. Kaas mag niet ontbreken in een plukbrood en ik besloot dat te combineren met knoflook wat dit heerlijke kaas-knoflook borrelbrood als resultaat gaf. Smullen geblazen!

Kaas-knoflook borrelbrood

Een hartig plukbrood die het zeker goed zal doen op feestjes: kaas-knoflook borrelbrood. Eenvoudig te maken en super lekker!
Porties: 3 personen (1 brood)

Ingrediënten

  • 1 bol brood
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 3-4 teentjes knoflook
  • 1-2 tl oregano
  • 1 tl zout
  • peper
  • 100-150 gram geraspte kaas

Instructies

  • Mijn brood was ongeveer 12×18 centimeter groot, maar je kunt natuurlijk ook prima een groter brood gebruiken. Pas de hoeveelheid van de andere ingrediënten daar dan wel op aan.
  • Snij het brood met een scherp mes zowel horizontaal als verticaal in, er ontstaan nu blokjes. Zorg dat je het brood niet helemaal doorsnijdt, laat ongeveer de onderste centimeter heel. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • In een pannetje voeg je de boter, knoflook, oregano, zout en peper samen. Zet op een laag vuur en blijf roeren tot de boter helemaal is gesmolten. Met een bakkwastje smeer je het botermengsel in de openingen die je in het brood hebt gesneden. Wat eventueel overblijft smeer je over de bovenkant.
  • De geraspte kaas duw je ook in de kieren van het brood. Wees wel voorzichtig, je wilt het brood niet stuk maken.
  • Bak het borrelbrood in ongeveer 15 minuten op 180° C (boven- en onderwarmte).
  • Serveer het brood gelijk wanneer het uit de oven komt.
Bewaren

3 dagen houdbaar in een goed afgesloten trommel.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

13 reacties

  1. Een borrelbrood doet het altijd goed tijdens een feestje of een avondje bingewatchen.

  2. Homemade by Joke schreef:

    Jaaa die was lekker lieverd.
    Een hele verrassing toen ik uit m’n werk bij je kwam lunchen ?
    liefs, mam ❤️

  3. Catharina schreef:

    Knoflook eerst snijden of persen neem ik aan?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik pers ze inderdaad, snijden kan ook.

    2. Cyn schreef:

      Wat voor soort brood kan ik hier het best voor gebruiken?

  4. Megan schreef:

    Kan ik ook een ui hieraan toevoegen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, kan prima 🙂

  5. Megan schreef:

    En hoe gebruik je de ui dan? Gewoon ‘rauw’ erin of bij de knoflook en alles in het pannetje laten fruiten?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zou hem even laten fruiten bij de knoflook 🙂

  6. Nalinie schreef:

    Welk brood kan je het best hiervoor gebruiken? Eentje die al afgebakken is en rechtstreeks van de bakker komt?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik gebruik inderdaad al een afgebakken brood.

  7. Lara Leedekerken schreef:

    Kan je het brood van te voren al voorbereiden/klaar maken en later afbakken?
    Ivm de gesmolten en dus vloeibare boter?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het brood neemt dat op, dus ik denk dat dat wel kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *