Mozzarella balletjes op een spiesje met een tomaatje en blaadje basilicum kennen we onderhand allemaal wel. De klassieke caprese die het bij iedereen goed doet. Zelf ben ik er ook gek op, maar er is zoveel meer mogelijk met mozzarella. Ik mag graag een cracker of beschuitje met dunne plakjes mozzarella beleggen om dit verder op smaak te brengen met verschillende kruiden en wat tomaatjes. Ik houd altijd wat mozzarella over, dus ook die stukjes breng ik op smaak en snoep ik gewoon zo op. Heerlijk! Nog lekkerder zijn deze gemarineerde mozzarella balletjes. Met de verse kruiden, peper, zout, olijfolie en wat chilivlokken kan ik hier echt geen genoeg van krijgen. Zet een kommetje met deze balletjes bij een borrel op tafel en je zult zien dat ze binnen no-time op zijn. Hier waren ze in ieder geval geen lang leven beschoren.
Gemarineerde mozzarella balletjes
Ingrediënten
- 150 gram mozzarella balletjes (20 stuks)
- 2 el olijfolie
- 1 grote teen knoflook
- 1 takje verse basilicum
- 4 takjes tijm
- 1/2 tl chilivlokken
- peper en grof zeezout
Instructies
- Haal de mozzarella balletjes uit het vocht en doe samen met de olijfolie in een bakje.
- Pers de knoflook, snijd de basilicum fijn en rits de blaadjes tijm van de takjes. Voeg toe aan de mozzarella en roer door elkaar.
- Breng op smaak met de chili, peper en het zout. Voor extra smaak gebruikte ik grof zeezout.
Tips
- Tip: Houd je niet zo van pittig. Ongeveer 1/4 tl chilivlokken geeft voldoende smaak zonder pittig te zijn.
- Bewaren: Gemarineerd kun je de balletjes een paar dagen afgedekt in de koelkast bewaren.
Ziet er lekker uit! Kan dit ook met gedroogde tijm?
Ja hoor, dan zul je wat minder nodig hebben. Vers is echter wel het lekkerst in dit geval.
Wat een goed idee weer. Was heel eenvoudig maar lekker en leuk serveren!
Lekker.
Mozzarella-bolletjes gehalveerd (we hebben tegenwoordig echte buffelmozzarella uit Nederland!)
Geserveerd met gemarineerde tomaatjes (halve snoeptomaatjes, zwarte peper, beetje Cremaceto, verse basilicum). Wordt een beetje alternatieve caprese dan, maar het staat leuk en smaakt heerlijk.