Gemarineerde mozzarella balletjes

15 maart 2019
101

Mozzarella balletjes op een spiesje met een tomaatje en blaadje basilicum kennen we onderhand allemaal wel. De klassieke caprese die het bij iedereen goed doet. Zelf ben ik er ook gek op, maar er is zoveel meer mogelijk met mozzarella. Ik mag graag een cracker of beschuitje met dunne plakjes mozzarella beleggen om dit verder op smaak te brengen met verschillende kruiden en wat tomaatjes. Ik houd altijd wat mozzarella over, dus ook die stukjes breng ik op smaak en snoep ik gewoon zo op. Heerlijk! Nog lekkerder zijn deze gemarineerde mozzarella balletjes. Met de verse kruiden, peper, zout, olijfolie en wat chilivlokken kan ik hier echt geen genoeg van krijgen. Zet een kommetje met deze balletjes bij een borrel op tafel en je zult zien dat ze binnen no-time op zijn. Hier waren ze in ieder geval geen lang leven beschoren. 

Gemarineerde mozzarella balletjes

Een simpel, maar erg lekker recept: gemarineerde mozzarella balletjes. Een erg lekker borrelhapje met verse kruiden. 
Voor 150 gram of 20 balletjes

Ingrediënten

  • 150 gram mozzarella balletjes (20 stuks)
  • 2 el olijfolie
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 takje verse basilicum
  • 4 takjes tijm
  • 1/2 tl chilivlokken
  • peper en grof zeezout

Instructies

  • Haal de mozzarella balletjes uit het vocht en doe samen met de olijfolie in een bakje.
  • Pers de knoflook, snijd de basilicum fijn en rits de blaadjes tijm van de takjes. Voeg toe aan de mozzarella en roer door elkaar.
  • Breng op smaak met de chili, peper en het zout. Voor extra smaak gebruikte ik grof zeezout.

Tips

  • Tip: Houd je niet zo van pittig. Ongeveer 1/4 tl chilivlokken geeft voldoende smaak zonder pittig te zijn.
  • Bewaren: Gemarineerd kun je de balletjes een paar dagen afgedekt in de koelkast bewaren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

3 reacties

  1. Evi schreef:

    Ziet er lekker uit! Kan dit ook met gedroogde tijm?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, dan zul je wat minder nodig hebben. Vers is echter wel het lekkerst in dit geval.

  2. Laura schreef:

    Wat een goed idee weer. Was heel eenvoudig maar lekker en leuk serveren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *