Vorig jaar had ik samen met mijn nichtje afgesproken om een dagje samen te bakken. Het was een paar dagen voor Sinterklaas, dus we zouden ook samen kruidnoten bakken. Dan konden we daar lekker van smullen als we een paar dagen later met onze families Sinterklaas gingen vieren. En ineens zat daar -ping!- een idee in mijn hoofd. Wat nou als we de kruidnoten zouden vullen? Want ja, gevuld speculaas stond eigenlijk ook op de lijst om te maken. Ik was zelf stiekem wel erg benieuwd naar het resultaat als je een klein balletje amandelspijs zou omhullen met het deeg voor de kruidnoten. Zo gezegd, zo gedaan. Dat gingen we natuurlijk testen. Zelf waren we al erg enthousiast over het resultaat en de rest van de familie was dat op sinterklaasavond gelukkig ook! Ik kan je dus aanraden om zelf ook deze gevulde kruidnoten te maken, reken maar dat ze zo op zijn!
Op zoek naar meer heerlijke soorten kruidnoten? Kijk dan vooral ook eens naar deze recepten:
Hmmmmmm wat een goed idee! Ik hou van gevuld speculaas maar het is vaak best veel, dan zijn deze kleine balletjes een fijn alternatief!
Wat ben (of eigenlijk was) je weer lekker bezig. Yummie!
Wat een leuk idee! Ik ben zelf geen fan van spijs, maar hier kan ik zeker mensen blij mee maken!
Oeh, dit lijkt me zo lekker. En niet zo’n groot stuk als gevulde speculaas, ook wel eens fijn op bepaalde momenten!
Wat ziet dat er goed uit zeg. En is klein dus je kan het lekker even tussendoor opsmikkelen. Liefs soraya
Heerlijk! Moet je dit spijs ook nog mengen met ei of kun je het zo gebruiken?
Dank je wel trouwens voor je geweldige recepten steeds. Je bent een enorme inspiratiebron!
Nee hoor, dat is hierbij niet nodig. Het is wel fijn als het iets steviger is juist, omdat je er balletjes van draait 🙂
Gisteren gelijk gemaakt! Met zelfgemaakt spijs, allen een beetje vergist in de verhoudingen (meer deeg dan spijs) maar niet minder lekker
Ik heb deze gisteren gemaakt, erg lekker geworden! Bedankt voor het geweldige idee ?
Wat leuk dat je ze gelijk hebt gemaakt! 😀
Super idee Laura! Daar zou ik nou echt nooit opgekomen zijn! Super tof!
Hallo Laura,
Ziet er weer super uit. Ik heb echter een vraag ik wil deze pepernoten maken alleen dan de spelt variant. Welke oventijd en graden kan ik dan het beste aanhouden?
Liefs,
Anouk
De tijd en temperatuur blijft dan gewoon hetzelfde 🙂
Ik had nog wat amandelspijs over van de pepernotentaart. Dus heb deze zojuist ook gedraait. Nu even wachten tot het stoofvlees in de oven klaar is, dan kunnen de gevulde pepeernoten er in. Leuk idee!
Ik volg naast jouw blog ook http://www.dynamaaik.se/?m=201511
Maaike heeft van jouw gevulde kruidnootjes een glutenvrij en vegan variant gemaakt op 29/11
Leuk idee voor je zus misschien?
Ik wil die variant vandeweek gaan maken voor een vriendin maar dan ipv sojamelk amandelmelk te proberen
Ha Laura,
bedankt voor je heerlijke recept. Je hebt me geinspireerd om deze kruidnootjes glutenvrij te maken (en ook vegan) en ze zijn heerlijk gelukt!
Mijn heerlijk avondje kan niet meer stuk!
groetjes Maaike
Ik had ze gezien! Leuk dat je er je eigen versie van hebt gemaakt! 😀
O wat grappig, ik zie nu dat Nelly over me geschreven heeft 😉
Hoi Laura,
Maakt het uit of ik een pak boter koop of een fles vloeibare boter?
Groetjes!
Ja, dat maakt zeker uit. Van vloeibare boter kun je geen deeg maken. Je hebt een pakje ongezouten roomboter nodig.
Wat n supergoed idee. Ik had nog wat spijs over van de gevulde speculaas en wilde net kruidnootjes gaan bakken. Ik kan niet wachten tot ze klaar zijn!
Ze waren heerlijk!
Jouw recepten zijn altijd zo goed te volgen Laura.. super! Ik voel me er bijna een keukenprinses door 😉 Dank!!
Wat leuk om te horen, dankjewel 🙂
Hét beste recept voor pepernootjes! Ik heb ze al erg veel gemaakt. Zoooo lekker! Voordien gebruikte ik een ander recept maar sinds ik het jouwe vond wil ik niet meer veranderen.
Mijn deeg bleef heel kruimelig
Wat heb ik fout gedaan?
Dat is lastig te zeggen zonder verdere info, heb je het recept goed gevolgd en geen vervangers gebruikt?
Wat een goed idee!
Ik hou van de lekker knapperige speculaasbrokken en de vulling van gevulde speculaas. Maar moet altijd kiezen of ik liever vulling wil of knapperigheid, nu heb ik allebei!
Ze zijn bijna klaar, we kunnen niet wachten…