• Home
  • Over
  • Samenwerken
  • FAQ
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring

Laura's Bakery

Van bakken tot borrelen

  • Recepten
    • Zoet Bakken
      • Brood
      • Brownies & Repen
      • Cake Pops
      • Cakes
      • Cupcakes
      • Desserts
      • IJs & Drankjes
      • Klein Gebak
      • Koekjes
      • Muffins
      • Pancakes
      • Schuimpjes
      • Taarten
      • Truffels & Bonbons
      • Vullingen en Toppings
    • Hartig Bakken
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cupcakes & Muffins
      • Taarten en Quiches
    • Koken
      • Ontbijt & Lunch
      • Bijgerecht
      • Hoofdgerecht
      • Sauzen & Dips
      • Desserts
    • Basisrecepten
    • Gezond Bakken
    • Zonder oven
    • Allergieën
      • Glutenvrij
      • Lactosevrij
      • Suikervrij
  • Baktips
  • How To
    • Boetseren
    • Cake Pops
    • Cupcakes
    • Koekjes
    • Schuimpjes
    • Taarten
    • Technieken
    • Overig
  • Feestdagen
    • Halloween
    • Kerst
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Oud en Nieuw
    • Pasen
    • Sinterklaas
    • Vaderdag
    • Valentijn
    • Voetbal EK & WK
  • Food Talk
    • Behind The Scenes
    • De Bakstrijd
    • Hotspots
    • Informatief
    • Inspiratie
    • Nieuws
    • Op bezoek bij
    • Reviews
      • Apparaten
      • Bakmixen
      • Boeken
      • Materialen
      • Workshops en Cursussen
      • Overig
    • Traktaties
    • Video’s
Je bent hier: Home / Zoet Bakken / Koekjes / Gevulde kruidnoten

Gevulde kruidnoten

21 novdoor Laura Kieft26

gevulde pepernoten

Vorig jaar had ik samen met mijn nichtje afgesproken om een dagje samen te bakken. Het was een paar dagen voor Sinterklaas, dus we zouden ook samen kruidnoten bakken. Dan konden we daar lekker van smullen als we een paar dagen later met onze families Sinterklaas gingen vieren. En ineens zat daar -ping!- een idee in mijn hoofd. Wat nou als we de kruidnoten zouden vullen? Want ja, gevuld speculaas stond eigenlijk ook op de lijst om te maken. Ik was zelf stiekem wel erg benieuwd naar het resultaat als je een klein balletje amandelspijs zou omhullen met het deeg voor de kruidnoten. Zo gezegd, zo gedaan. Dat gingen we natuurlijk testen. Zelf waren we al erg enthousiast over het resultaat en de rest van de familie was dat op sinterklaasavond gelukkig ook! Ik kan je dus aanraden om zelf ook deze gevulde kruidnoten te maken, reken maar dat ze zo op zijn!

gevulde pepernoten

Ingrediënten gevulde pepernoten

Voor ongeveer 70 stuks
  • 100 gram boter
  • 125 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 theelepels speculaaskruiden
  • mespunt zout
  • 6 eetlepels melk
Vulling
  • blokje amandelspijs (ongeveer 250 gram)

gevulde pepernoten

Klop de boter en suiker romig in een kom. Eenmaal romig, voeg je de rest van de ingrediënten toe. Meng het tot een mooi deeg. Leg het deeg eventueel te rusten in de koelkast, daar wordt het nog lekkerder van. Geen zin om te wachten? Je kunt ook gelijk verder gaan.

Snij de amandelspijs in kleine blokjes en draai hier een balletje van. Neem een stukje deeg dat iets groter is dan je balletje spijs. Druk het deeg plat, leg de spijs hier op en vouw het deeg dicht. Draai tot een mooi rond balletje en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de gevulde kruidnoten op 180 graden in 20-25 minuten gaar. Laat ze afkoelen op de bakplaat.

gevulde pepernoten

Resultaat: een schaal vol met kleine balletjes gevuld speculaas. Wat een verrassing als je daar je tanden in zet!

liefs laura nieuwsbrief

Wil je nog meer recepten kunnen maken? Ik heb ook twee bakboeken geschreven! Hier te koop: Het Laura’s Bakery Bakboek en Het BasisBakboek!

Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto’s via Instagram, Twitter of Facebook met #laurasbakery of tag mij in je berichten. Meer leren over bakken? Daarvoor kun je terecht op Handige Baktips.

Dit vind je misschien ook leuk

De grote kruidnotentest
Zwarte Pieten Cupcakes
Valentijn sandwich koekjes
Bladerdeeg cadeau pakketjes

In categorie: Koekjes, Sinterklaas26 Reacties

Over Laura Kieft

Bakkende zoetekauw | Likt beslagkommen uit | Bakken is niet moeilijk | Schrijft bakboeken | De Bakstrijd | HandigeBaktips.nl

« Foodnieuws #9
Mijter koekjes »

Reacties

  1. Sandra zegt

    21 november 2015 op 10:06

    Hmmmmmm wat een goed idee! Ik hou van gevuld speculaas maar het is vaak best veel, dan zijn deze kleine balletjes een fijn alternatief!

    Beantwoorden
  2. Lian zegt

    21 november 2015 op 10:48

    Wat ben (of eigenlijk was) je weer lekker bezig. Yummie!

    Beantwoorden
  3. Margot zegt

    21 november 2015 op 10:59

    Wat een leuk idee! Ik ben zelf geen fan van spijs, maar hier kan ik zeker mensen blij mee maken!

    Beantwoorden
  4. Marlotte zegt

    21 november 2015 op 12:18

    Oeh, dit lijkt me zo lekker. En niet zo’n groot stuk als gevulde speculaas, ook wel eens fijn op bepaalde momenten!

    Beantwoorden
  5. Aboutsbstyle zegt

    21 november 2015 op 14:03

    Wat ziet dat er goed uit zeg. En is klein dus je kan het lekker even tussendoor opsmikkelen. Liefs soraya

    Beantwoorden
  6. Carolien zegt

    21 november 2015 op 19:13

    Heerlijk! Moet je dit spijs ook nog mengen met ei of kun je het zo gebruiken?

    Dank je wel trouwens voor je geweldige recepten steeds. Je bent een enorme inspiratiebron!

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      23 november 2015 op 12:54

      Nee hoor, dat is hierbij niet nodig. Het is wel fijn als het iets steviger is juist, omdat je er balletjes van draait 🙂

      Beantwoorden
  7. Anouk zegt

    22 november 2015 op 15:24

    Gisteren gelijk gemaakt! Met zelfgemaakt spijs, allen een beetje vergist in de verhoudingen (meer deeg dan spijs) maar niet minder lekker

    Beantwoorden
  8. Mirjam zegt

    22 november 2015 op 17:45

    Ik heb deze gisteren gemaakt, erg lekker geworden! Bedankt voor het geweldige idee ?

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      23 november 2015 op 12:42

      Wat leuk dat je ze gelijk hebt gemaakt! 😀

      Beantwoorden
  9. Emma zegt

    22 november 2015 op 18:38

    Super idee Laura! Daar zou ik nou echt nooit opgekomen zijn! Super tof!

    Beantwoorden
  10. Anouk zegt

    26 november 2015 op 08:43

    Hallo Laura,
    Ziet er weer super uit. Ik heb echter een vraag ik wil deze pepernoten maken alleen dan de spelt variant. Welke oventijd en graden kan ik dan het beste aanhouden?

    Liefs,
    Anouk

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      26 november 2015 op 21:18

      De tijd en temperatuur blijft dan gewoon hetzelfde 🙂

      Beantwoorden
  11. Desiree zegt

    26 november 2015 op 15:48

    Ik had nog wat amandelspijs over van de pepernotentaart. Dus heb deze zojuist ook gedraait. Nu even wachten tot het stoofvlees in de oven klaar is, dan kunnen de gevulde pepeernoten er in. Leuk idee!

    Beantwoorden
  12. Nelly Rauws zegt

    30 november 2015 op 01:28

    Ik volg naast jouw blog ook http://www.dynamaaik.se/?m=201511
    Maaike heeft van jouw gevulde kruidnootjes een glutenvrij en vegan variant gemaakt op 29/11
    Leuk idee voor je zus misschien?
    Ik wil die variant vandeweek gaan maken voor een vriendin maar dan ipv sojamelk amandelmelk te proberen

    Beantwoorden
  13. Maaike zegt

    30 november 2015 op 17:45

    Ha Laura,
    bedankt voor je heerlijke recept. Je hebt me geinspireerd om deze kruidnootjes glutenvrij te maken (en ook vegan) en ze zijn heerlijk gelukt!
    Mijn heerlijk avondje kan niet meer stuk!
    groetjes Maaike

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      30 november 2015 op 22:28

      Ik had ze gezien! Leuk dat je er je eigen versie van hebt gemaakt! 😀

      Beantwoorden
  14. Maaike zegt

    30 november 2015 op 17:46

    O wat grappig, ik zie nu dat Nelly over me geschreven heeft 😉

    Beantwoorden
  15. Sanne zegt

    2 december 2015 op 14:23

    Hoi Laura,

    Maakt het uit of ik een pak boter koop of een fles vloeibare boter?

    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      2 december 2015 op 15:12

      Ja, dat maakt zeker uit. Van vloeibare boter kun je geen deeg maken. Je hebt een pakje ongezouten roomboter nodig.

      Beantwoorden
  16. Monique zegt

    3 december 2015 op 13:27

    Wat n supergoed idee. Ik had nog wat spijs over van de gevulde speculaas en wilde net kruidnootjes gaan bakken. Ik kan niet wachten tot ze klaar zijn!

    Beantwoorden
  17. Carlien zegt

    7 december 2015 op 22:03

    Ze waren heerlijk!
    Jouw recepten zijn altijd zo goed te volgen Laura.. super! Ik voel me er bijna een keukenprinses door 😉 Dank!!

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      7 december 2015 op 22:25

      Wat leuk om te horen, dankjewel 🙂

      Beantwoorden
  18. Mommieke zegt

    15 november 2017 op 15:44

    Hét beste recept voor pepernootjes! Ik heb ze al erg veel gemaakt. Zoooo lekker! Voordien gebruikte ik een ander recept maar sinds ik het jouwe vond wil ik niet meer veranderen.

    Beantwoorden
  19. Isabella zegt

    29 oktober 2018 op 17:44

    Mijn deeg bleef heel kruimelig
    Wat heb ik fout gedaan?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      30 oktober 2018 op 08:53

      Dat is lastig te zeggen zonder verdere info, heb je het recept goed gevolgd en geen vervangers gebruikt?

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een algemene bakvraag over bijvoorbeeld basisregels, ingrediënten, bewaren of omrekenen? Grote kans dat je in dit artikel je antwoord kunt vinden: De basis van het bakken.

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet moeilijk.
Veel bakplezier! Liefs, Laura

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Nooit meer een blogpost missen!

Schrijf je in en ontvang een e-mail zodra er een nieuw artikel online staat.

Bestel mijn tweede boek

Bestellen | Meer informatie

Handige Baktips

logo (1) Voor iedereen die wel wat extra hulp kan gebruiken bij het bakken. Handige Baktips staat vol met tips over bakken, decoreren, ingrediënten, het bewaren van baksels en nog veel meer!

De Bakstrijd

Koop mijn eerste boek!

Lauras Bakery_omslag_09.indd

@laurasbakery op Instagram

Volg mij op Instagram

Laura’s Bakery op Facebook

De populairste en laatste artikelen

  • Popular
  • Comments
  • Latest
  • Today Week Month All
  • Basisrecept vanillecake Basisrecept vanillecake
  • Oma’s Appeltaart Oma's Appeltaart
  • Basisrecept Koekjes Basisrecept Koekjes
  • Basisrecept vanille botercrème Basisrecept vanille botercrème
  • MonChou Taart MonChou Taart
  • Mijn favoriete recepten Mijn favoriete recepten
  • Kaas-knoflookbroodjes Kaas-knoflookbroodjes
  • Chocolate chip boterkoek Chocolate chip boterkoek
  • Bacon-cheddar koekjes Bacon-cheddar koekjes
  • Valentijn madeleines met witte chocolade Valentijn madeleines met witte chocolade
  • Today Week Month All
  • Cream cheese frosting Cream cheese frosting
  • Kaas-knoflookbroodjes Kaas-knoflookbroodjes
  • Basisrecept vanille botercrème Basisrecept vanille botercrème
  • American Pancakes American Pancakes
  • 3x verjaardag wraps 3x verjaardag wraps
Ajax spinner

Oventijden en -temperaturen

De aangegeven oventijden en -temperaturen zijn voor een oven met boven- en onderwarmte. Voor een heteluchtoven verlaag je de temperatuur met 10-20%. De baktijd blijft hetzelfde.

De genoemde tijden en temperaturen zijn een indicatie. Elke oven is anders, dus het zou kunnen dat jouw oven net wat meer of minder tijd nodig heeft.

foody badge 100px Topblogs

De lekkerste taarten!

  • Home
  • Over
  • Contact
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Abonneren

Copyright © 2019 · Lauras Bakery by Blogger Boutique

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies. OK Lees meer