Ik vond dat het wel weer eens tijd werd voor een nieuw soort truffels. Na de geslaagde Oreo en Bastogne truffels moesten er vast nog meer lekkere truffels gemaakt kunnen worden. Ik nam de proef op de som en besloot met speculaasjes aan de slag te gaan. Al snel was ik erover uit dat mijn experiment geslaagd was. Naast dat ik gek ben op speculaas, is dit natuurlijk ook gelijk een heerlijke lekkernij voor Sinterklaas! Weer even heel iets anders dan de standaard lekkernijen die je in de winkel kunt kopen. En er zit ook nog een leuke verrassing in het midden, namelijk een stukje amandelspijs! Gevulde speculaas truffels dus, en natuurlijk deel ik het recept met jullie!
BAKTIP: In dit recept smelt je de chocolade au bain marie. Met een smeltpan heb je dit zo voor elkaar. Niet in huis? Gebruik dan een vuurvaste kom.
De gevulde pepernoten zijn inmiddels al op, dus deze gevulde speculaastruffel komt precies op tijd?
Haha, goed om te horen! 🙂
Dat ziet er erg lekker uit! Ik zou ze zelf zonder amandelspijs maken.
Wat zou ik kunnen gebruiken ipv monchou ?
Gewone roomkaas is ook een optie. Of mascarpone.
ziet er zo heerlijk uit, maar ik hou niet van melkchocolade!! (ga ’t proberen met puur)
Je kan elke soort chocola gebruiken gelukkig, met puur wordt het denk ik ook erg lekker!
Ik ben net als jij dol op speculaas, alleen niet op gevulde want ik hou nirt van spijs! Dus die laat ik er gewoon uit en gebruik wat meer spevulaas en Monchou. Lekker hoor!
Bedankt voor het recept.
Wat een goed idee! En ze zien er nog leuk uit ook!
Dit ziet er onwijs lekker uit. Yumm.
Ik ben dol op amandelspijs én truffels voor mij een top combinatie dus! Ik zie dat je een mini spelfoutje hebt gemaakt in deze zin : Als snel was ik erover uit, ipv als al hihi! Ik vind het zelf altijd fijn als ik erop geattendeerd wordt dus bij deze! 😉
Thanks voor je oplettendheid! Heb het gelijk even aangepast 🙂
Kwam je recept vanmorgen tegen en ben vanavond gelijk de keuken in gedoken! De eerste lading ligt uit te harden. Ben benieuwd..
Wat leuk dat je er gelijk mee aan de slag bent gegaan!
Ik heb ze vandaag (voor jou gister want woon in een heel ander land) gemaakt.heb ze wel zonder spijs gemaakt wat ik wel wilde want ben dol op amandelspijs..maar hier in mijn land zijn bepaalde spulletjes moeilijk te vinden 🙁 .heb ze in witte chocola gedipt.en in plaats van amandel schaafjes er sprinkels op gestrooit.en ze gebruikt voor een baby shower
Oeeeh die ga ik maken voor 5 december! Denk je dat ze een uurtje buiten de koelkast kunnen? Ik moet namelijk eerst eventjes reizen voor ik thuis ben. Of zou de monchou dan gaan “smelten”??
Geen probleem hoor dat uurtje 🙂
Ik heb ze vandaag gemaakt en ze zijn echt hèèrlijk! Bedankt voor weer een geweldig recept
Nou, ik heb ze gemaakt en ze zien er al hartstikke lekker uit! Vanavond proeven, ben benieuwd!! 😀
Hoelang zouden ze houdbaar zijn?
4-5 dagen in de koelkast.
Hey zijn wat is een gezonder alternatief ipv spijs en monchou?
Dat durf ik je voor dit recept niet te zeggen, dan zou ik gewoon zoeken naar een ander recept.
Kan er ook iets anders in dan monchou of mascarpone?
Iets zonder kaas?
Je kunt ook chocopasta gebruiken, maar dat lijkt me in dit geval niet echt lekker. Je proeft overigens niets terug van kaas hoor.
Hoi Laura,
Ik heb zelf amandelspijs gemaakt om te gebruiken in een ander recept. Ik heb nog wat over, dus ik was van plan om dat te gebruiken in deze truffels. Ik heb alle ingrediënten al in huis. Nu ik het recept goed lees, zie ik dat het spijs niet verwarmd wordt, maar daar zit wel rauw ei in (en bij Dr. Oetker toch ook?). Dat kun je dus beter niet zo opeten. Kan ik mijn spijs toch nog gebruiken door het op de een of andere manier toch nog eerst te verwarmen, zonder dat het helemaal uitdroogt? Ik hoor het graag!
Groetjes Irma
In de pakjes van Dr. Oetker zit nog geen ei, dat moet je zelf (indien nodig) nog toevoegen. Ik ken zelf geen manier om het te verwarmen waarna het nog goed te gebruiken is helaas.
Hoi Laura,
Ik stuit net op deze truffels. Mijn vraag is wat je in plaats van monchou kunt gebruiken?
Hier in Oostenrijk gen ik dat nog niet tegen gekomen.
Is philidelfia ( ofzo ) ook goed?
Gr
Mirella
Ja hoor, dat kan ook prima.
Hoi Laura,
Kan je deze heerlijke truffels ook invriezen? En kan dat ook als je de spijs zelf maakt denk je? Of alleen met kant en klare spijs?
Groetjes,
Esther
in beide gevallen is dat mogelijk.
Hoi Laura,
Kan je deze truffels ook invriezen?
Groetjes,
Esther
Wat waren ze lekker !!! Wat een heerlijk recept. Je hebt er een dan bij ?
Het ziet er zo heerlijk uit
Hoi Laura, ik wil binnenkort deze truffels makelaar ik vroeg me af hoe je de spijs wat zachter maakt, niet met ei lijkt mij want dan is het rauw. Ik hoor graag van je! Groetjes, Arina.
Dat kan eigenlijk met alle soorten vloeistoffen, melk of water bijvoorbeeld. Goed er doorheen kneden.