Amandelspijs: een ingrediënt dat tijdens de sinterklaasperiode niet weg te denken is. We kennen immers allemaal wel de banketstaven en gevulde speculaas. Dat je er zonder veel moeite op kunt variëren laten deze banketstaaf bonbons zien. De ingrediënten zijn hetzelfde, maar ik koos ervoor om er hapklare bladerdeeg bonbons mee te maken. Net zo lekker, maar het is een toch een fris nieuw baksel dat je op tafel zet. Hoe jij ze zelf kunt maken ga ik je natuurlijk vertellen, dus lees snel verder.
BAKTIP: Om de bonbons met ei te bestrijken gebruik ik zelf het liefst een siliconen bakkwast, omdat deze makkelijk schoon te maken zijn en vaatwasserbestendig zijn.
Kan ik deze ook invriezen? De ongebakken danwel gebakken versie?
Hallo Laura, ik wil graag je bonbons gaan maken, maar ik maak het bladerdeeg zelf hoeveel heb ik nodig om dezelfde hoeveelheid te maken als jij in je recept aan geeft? Ik vind dat je geweldige recepten hebt, dank je wel daarvoor. Ellie
Dat durf ik niet precies te zeggen, ik zou gewoon een inschatting maken. Zorg dat je genoeg spijs in huis hebt om er eventueel nog wat meer te maken 😉
Wat een goed idee! Heel makkelijk gemaakt en veel fijner te eten dan die banketstaven. Bedankt, ze waren lekker!
Groetjes Laura
Wat een leuk en lekker recept! Dat is inderdaad nog veel leuker dan een gewone banketstaaf! Ik heb alweer een aantal recepten hier gevonden en sta te poppelen om weer te gaan bakken… bedankt!
Ik heb het bladerdeeg gemaakt en ga 270 gram gebruiken, ga ze vandaag bakken met ook het zelf gemaakte spijs erin. Vanavond hebben wij al pakjes avond met deze bonbons mmmm.
Heb ze net…mjam mjam..gemaakt…ze smaken lekker maar ik vond ze in mijn oven nogal hard gaan dus snel bruin worden. Ik heb de oven in het begin toch maar teruggezet naar 210 graden en toen ze nog 10 min, moesten heb ik de oven even open gedaan en teruggezet naar 200graden. Ze zijn niet zo licht van kleur als die van jou. Ik heb de oven op boven en onder warmte gehad en een ovenrek met bakpapier gebruikt. Sommige zijn lekker bladerdeeg achtig als jer er een hapje van neemt en de kleinere zijn wat meer harder van een plak deeg lijkt het. Terwijl ik allemaal dezelfde uitsteekring voor heb gebruikt van 5cm, ei ingesmeerd, schaafsel erop en nogmaals ingesmeerd. Wat is eigenlijk het verschil bij het bakken met een ovenplaat en een ovenrek? Ik heb nog genoeg amandelspijs over en ligt in de koeling ook heb ik nog bladerdeeg, dus morgen maar een banketstaaf maken.
Het verschilt per oven hoeveel tijd er nodig is, waarschijnlijk is jouw oven gewoon net wat sneller 🙂
De oventijd is volgens mij te lang of temperatuur te hoog. Ik heb ze 20 minuten in de Oven gedaan op de genoemde temperatuur en ze zijn echt donker bruin/zwart.
Heb je misschien een hetelucht oven? Daarbij moet de temperatuur 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.
Nee, heb ik niet.