Spreads en dips voor bij de borrel

20 juli 2020
Spreads en dips voor bij de borrel
7

In de supermarkt kun je tegenwoordig prima slagen voor heerlijke spreads en dips voor bij de borrel. Maar als je het eenmaal een keer zelf hebt gemaakt, wil je echt niet meer anders. Daarnaast vind ik het zelf ook gewoon heel erg leuk om zelf allerlei spreads en dips te maken. Ik heb niet voor niets zoveel plezier gehad in het maken van dit gelijknamige hoofdstuk voor Het Borrelhapjes Bakboek. Een paar jaar geleden deelde ik ook al eens de lekkerste dips en smeersels met jullie, maar inmiddels is er weer zo veel lekkers bij gekomen op de site. Tijd dus voor een nieuwe verzameling van de lekkerste spreads en dips voor bij de borrel.

Hoe leuk is het om eens wat anders op tafel te zetten? Zoals deze heerlijke munt-feta pesto. Door gewoon te proberen met diverse ingrediënten onstaan de lekkerste recepten. Ook deze spinazie-feta hummus is echt een heerlijke combinatie qua smaken.

Wist je dat in Het Borrelhapjesboek nog vier andere soorten recepten voor hummus staan?

Deze geitenkaas-yoghurtdip met honing is net zo’n verrassend lekkere combinatie! De dip is lekker fris en lichtzoet, en je kunt hem ook als spread serveren. En in dit lijstje kan natuurlijk een dip uit Het Borrelhapjesboek niet ontbreken. Daarom deel ik ook hier het recept voor een avocado-limoen roomkaasspread met jullie.

Wil je naast verrassende dips ook wat basis dips op tafel zetten? Dan zit je met een olijventapende altijd goed. Zoals jullie weten ben ik niet erg dol op olijven, maar van iedereen hoor ik dat dit de meest smeuïge olijventapenade is! Of wat dacht je van een frisse tzatziki? Ideaal om een pitabroodje in te dippen.

Dit recept voor zelfgemaakte eiersalade komt ook uit Het Borrelhapjesboek. Misschien is de eiersalade wel de meest veelzijdige spread van dit rijtje, want hij is lekker bij een ontbijt, brunch, lunch of als dip bij de borrel. Maar de guacamole is toch echt nog steeds de meest populaire dip voor bij de borrel!

Spreads en dips zijn niet alleen ideaal voor bij de borrel, maar ook als bijgerecht voor een barbecue. Ik heb drie recepten voor barbecue sauzen op een rijtje gezet om lekker zelf te maken. En bij een barbecue hoort natuurlijk ook de klassieker: pindasaus. Die is echt om van te smullen!

Wat is jouw favoriete spread of dip voor bij de borrel?

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *