Pindakaas-pretzel brownies

16 september 2017
49

Ben ik weer met mijn combinatie van pindakaas en chocolade in een recept, in een brownie dit keer. Ik kan er nog steeds geen genoeg van krijgen. Dit recept maakte ik wel wat specialer door pretzels toe te voegen. Dat geeft meer structuur aan de smeuïge brownie en zorgt ook voor die fijne zoet-zout combinatie. Dat vat deze pindakaas-pretzel brownies wel goed samen denk ik. Rest mij alleen nog maar te zeggen dat je gelijk even in je kastjes moet kijken of je de ingrediënten allemaal in huis hebt. Dan kun je -eventueel na een bezoek aan de supermarkt- gelijk aan de slag vandaag!

Pindakaas-pretzel brownies

Pindakaas en chocolade zijn toch een gouden combi, zeker met knapperige pretzels. Dát maakt deze pindakaas-pretzel brownies zo lekker.
Porties: 16 stuks, 20×20 cm vorm)

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram fijne tafelsuiker
  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 125 gram pure chocolade
  • 1 el  stroop (pannenkoekenstroop)
  • 2 eieren (m)
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 40 gram pretzels (in stukjes)
  • 7-8 el pindakaas
  • 16 hele pretzels

Instructies

  • Neem een pan en doe hier de boter, suiker, donkerbruine basterdsuiker, chocolade en stroop in. Op een laag vuur verwarm je de massa en blijf je roeren tot zowel boter als chocolade gesmolten zijn. Zet de pan aan de kant en laat afkoelen tot het lauw of op kamertemperatuur is.
  • In een andere kom klop je de eieren met het vanille extract luchtig. Voeg het afgekoelde chocolademengsel toe en mix op de laagste stand tot een egaal mengsel.
  • Voeg bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe aan het mengsel en gebruik een spatel om er een egaal beslag van te maken. Spatel de stukjes pretzel door het beslag.
  • Stort het beslag in een met bakpapier beklede vorm. Verdeel de pindakaas met theelepels in kleine hoopjes over het beslag, ‘roer’ ze met een prikker door het beslag zodat er een swirls ontstaan. Dan verdeel je de hele pretzels over de brownie heen. Leg ze zo neer dat als je hem straks in 16 stukjes snijdt, elk stukje een pretzel bovenop heeft.
  • Bak de pindakaas-pretzel brownies in 25 minuten op 190°C (boven- en onderwarmte).
Tips

Voor mijn tips voor de perfecte brownie verwijs ik je naar dit artikel. Daarin leg ik ook uit hoe je kunt zien wanneer de brownie gaar is.

Bewaren

Laat de brownie volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en aansnijdt. Lees hier hoe je je brownie bewaart.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

6 reacties

  1. Lianne schreef:

    Brownies met pindakaas zijn misschien wel mijn lievelings, en dit ziet er helemaal lekker uit! Hij komt op m’n baklijstje. 🙂

  2. Homemade by Joke schreef:

    Zo zeg, deze brownies zien er wel heel lekker uit lieverd.
    Heb je nog staan, dan kom ik nog even proeven 😉
    Liefs, mam ♥

  3. Carla schreef:

    Hoi Laura,
    Hoe groot is de vorm die je gebruikt hebt?

  4. Nanja schreef:

    Hoi, welke pindakaas gebruik je? Wij hebben een biologische met stukjes noot, maar die is best olie-achtig. Groet Nanja

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik gebruik meestal die van Calvé.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *