Eton mess

8 juli 2015
38

Eton mess

Een dessert dat niet netjes hoort te zijn, maar waar je juist een rommeltje van mag maken. Dat is een eton mess, de naam zegt het eigenlijk al. Je kunt gewoon alle ingrediënten in een kom door elkaar roeren en dit in glaasjes scheppen, ingewikkelder kan ik het niet maken. Alhoewel. Ik maakte er stiekem toch iets meer werk van, maar zelfs dat is hartstikke simpel. Het is niet meer dan de slagroom, meringue en aardbeien afwisselend in een glaasje scheppen. Of gewoon door elkaar roeren als je nog sneller klaar wilt zijn 😉 .

Eton mess

Eton mess

Een snel dessert dat niet netjes hoeft te zijn, dat is eton mess. In principe hoef je alleen maar de ingrediënten door elkaar te roeren en je bent klaar.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 4-5 meringues (uit de magnetron)
  • 250 gram aardbeien

Instructies

  • Verkruimel de meringues tot kleine stukjes. Dit kun je met je handen doen, maar je kunt ze eventueel ook met een mes fijner hakken. Ik heb de meringues uit de magnetron gebruikt, maar ook andere meringues volstaan. Maak de aardbeien schoon en snij in kleine stukjes.
  • Klop de slagroom stijf met de suiker. Je kunt nu de aardbeien en meringue toevoegen en het geheel door elkaar roeren, maar je kunt het dessert ook opbouwen in laagjes zoals ik deed. Begin dan met wat stukjes meringue op de bodem, gevolgd door aardbeien en slagroom. Blijf doorgaan tot de glaasjes of potjes vol zijn. Eindig met wat stukjes aardbei bovenop.
  • Maak een eton mess kort voordat je hem serveert. Anders neemt de meringue het vocht van de slagroom op en dan mis je die lekkere knapperige stukjes.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

15 reacties

  1. Margot schreef:

    Dit blijf ik een perfect toetje vinden!

  2. Joyce schreef:

    Hihi, ik had gisteren bij jouw facebookpost al en voorgevoel dat je eton mess had gemaakt 😀 het ziet er lekker uit 🙂

  3. Maartje schreef:

    Één van mijn favoriete zomer desserts! Zelf vervang ik altijd de helft van de slagroom voor dikke yoghurt, zodat het iets frisser smaakt xx M

    1. Laura's Bakery schreef:

      Goed idee, dat klinkt ook heel lekker 🙂

  4. Emma schreef:

    Dit ziet er verrukkelijk zomers uit!

  5. Carolien schreef:

    Hmm, ziet er heerlijk uit… en lekker makkelijk!

  6. Ria schreef:

    Zelf gebruik ik altijd griekse jogurt.
    ik begin dan met aardbeien dan griekse jogurt dan gehakte en licht geroosterde walnoten en daarover een schep honing.heerlijk.☺

  7. Madame Paraplu schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Ook lekker zomers met die aardbeien!

  8. Marie-Jose schreef:

    Hoe maak je meringes in de magnetron?

  9. Remmelt schreef:

    Hele interessante recepten.

  10. Kok Aardbeien schreef:

    In heb je recept weer even “geleend”. Super simpel om te maken en erg lekker!

  11. susan schreef:

    Lekker en makkelijk en….gelijk het trucje met de meringue geleerd. 2 vliegen in 1 klap 🙂

  12. Maria schreef:

    Ik vraag me af waar je zulke leuke potjes kan kopen zoals op de foto, waar heb jij ze gekocht?

    1. Laura schreef:

      Deze zijn van sweettableshop.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *