Een keertje wat anders maken dan het bekende bordje havermoutpap? Maak dan deze makkelijke baked oats banaan-framboos! Heerlijk zoet dankzij de banaan en lekker fris door de frambozen.
Wat is baked oats?
Als je van havermoutpap houdt, dan vind je baked oats vast en zeker ook lekker. Het lijkt er namelijk erg op, maar in tegenstelling tot havermoutpap die je in een steelpan (of in de magnetron) maakt, maak je dit in de oven. Zeker wanneer je ervoor kiest om de havervlokken heel te houden, lijkt het qua structuur erg op havermoutpap.
Havermout ontbijt uit de oven
Om er echt een gebakken ontbijttraktatie van te maken koos ik ervoor om de havermout, melk, banaan, vanille-extract bakpoeder en het snufje zout in de blender fijn te malen. Hierdoor maal je de havervlokken tot meel en het geheel tot een soort beslag. Een paar frambozen erdoor en je een makkelijke en gezonde ontbijt kan de oven in, met een smeuïge baked oats als resultaat.
BAKTIP: Als je aan de bak gaat met dit recept, let er dan op dat je ovenvaste schaaltjes gebruikt, zoals deze ramekins.
De smaken zijn erg lekker, zeker in combinatie met de frambozen en banaan. Maar de havermout was heel erg droog en vast. Is er iets wat ik verkeerd heb gedaan? De banaan kon wellicht nog iets rijper zijn..
Dan vermoed ik dat het iets te lang gebakken is in de oven (kan uitmaken hoe groot je schaaltjes zijn).
Heerlijk ontbijtje op zaterdagochtend. Wij vonden het ook lekker met een schep Griekse yoghurt erbij.
In de blender was hier overigens niet zo’n succes, daar was het mengsel te droog/dik voor. Kan ook aan de blender liggen. Maar de staafmixer werkte helemaal prima, en uiteindelijk misschien nog wel makkelijk want minder afwas 😉
Zou je deze kunnen invriezen en even kort opwarmen in de magnetron als je ze een avondje vooraf in de koelkast zet?
Dat heb ik zelf niet getest, maar ik denk van wel hoor!
Heerlijk!
Kun je dit recept ook in de magnetron ipv de oven maken?
Daar is het recept niet voor ontwikkeld, dus dat durf ik je niet te zeggen. Maar kun je natuurlijk proberen!