Hazelnoot-framboos eton mess

Gepost: 23 mei 2020 Laatst bewerkt: 8 augustus 2024
Hazelnoot-framboos eton mess

En? Heb je de hazelnoot schuimpjes gebakken afgelopen week en heb je nu nog wat over? Dan kun je gelijk aan de slag met deze hazelnoot-framboos eton mess! Misschien wel de lekkerste eton mess die ik ooit heb gegeten, vooral omdat de schuimpjes in dit geval een extra smaak hebben. Ik kon zelf maar moeilijk van de hazelnoot schuimpjes afblijven toen ik ze had gebakken, en deze eton mess met frambozen was ook schandalig snel op. Het was maar goed dat mijn vader na de betreffende bakdag lekkers kwam ophalen voor het testpanel op zijn werk en gelijk kon helpen bij het smullen van dit lekkere dessert.

Hazelnoot-framboos eton mess-2a

 

Eton mess recept met hazelnoot en framboos

Opslaan
Recept afdrukken

4.50 van 2 stemmen

Hazelnoot-framboos eton mess

Geef je eton mess iets extra's door hazelnoot schuimpjes te gebruiken. Die combineren perfect met de frambozen!
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • hazelnoot schuimpjes volgens recept
  • 500 ml slagroom
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 150 gram frambozen
  • 75 gram hazelnoten fijngehakt
  • 50 gram chocolade in stukjes

Instructies

  • Maak je de schuimpjes zelf? Begin daar dan mee, eventueel al een dagje van tevoren.
  • De slagroom klop je stijf met de suiker.
  • Goed, nu heb je alle onderdelen klaar. Je kunt gelijk het dessert in elkaar zetten, je kunt het ook een paar uur of zelfs een dag later doen. Aan jou de keuze.
  • Pak 4 schaaljes. In ieder schaaltje bouw je het dessert op uit slagroom, hazelnoot schuimpjes, frambozen, hazelnoten en chocolade. Het fijne aan een eton mess is dat het niet netjes hoeft, als er van alle ingrediënten maar iets in het schaaltje zit.
  • Eet smakelijk!
Bewaren

Eenmaal samengesteld wil je de eton mess gelijk serveren, anders smelten de schuimpjes.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. Trudy schreef:

    Ohh, dat ziet er heerlijk uit!
    Hoe kom jij altijd aan die prachtige frambozen?? Zo vind ik ze niet.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Soms moet ik ook hard zoeken hoor 😉 maar ‘sweet eve’ heeft eigenlijk altijd wel mooie en hele lekkere frambozen, gewoon bij AH verkrijgbaar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept