Kleine donuts met muisjes

Gepost: 4 november 2020 Laatst bewerkt: 25 juni 2024
Kleine donuts met muisjes

Ik ben er door deze themaweek met kraamhapjes en babyshower recepten achter gekomen dat heel erg veel baksels lekker zijn met de roze en blauwe muisjes. Zo lekker, dat ik inmiddels aan het bedenken ben hoe ik anijs in meer baksels kan verwerken. Ik heb al heerlijke ideetjes kan ik vertellen. Dat zien jullie vanzelf voorbij komen, want we hebben eerst deze week nog heel veel lekkere recepten voor jullie. Zoals deze kleine donuts met muisjes. Wij bakten deze mini donuts zelf, maar je kunt ook prima kant en klare donuts kopen om te versieren met muisjes.

mini baby donuts-2a

Opslaan
Recept afdrukken

2 van 1 stem

Kleine donuts met muisjes

Perfect voor een babyshower of als kraamhapje: kleine donuts met muisjes!
Porties: 24 stuks

Ingrediënten

  • 4 gram gist (gedroogd)
  • 20 ml lauw water
  • 85 ml lauwe melk
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 35 gram ongezouten roomboter gesmolten
  • 200 gram bloem
  • 1 ei

Extra nodig

  • zonnebloemolie om in te frituren
  • 120 gram poedersuiker
  • 20 ml melk
  • muisjes blauw en/of roze

Instructies

  • Doe gist, water, melk en suiker in een kom. Roer door en laat 10 minuten staan, je zult zien dat de gist oplost en gaat bubbelen.
  • Doe het gistmengsel, boter, bloem en ei in een kom en kneed tot een plakkerig deeg.
  • Bestrooi je werkblad rijkelijk met bloem en stort het deeg erop, kneed nog even kort door en plaats het dan in een kom. Dek de kom af en laat het deeg 45 minuten rijzen op een warme plek tot het (ongeveer) in volume is verdubbeld.
  • Bestrooi jet werkblad weer met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte. Neem een uitsteker met 5 cm doorsnede en een kleine van ongeveer 1,5 cm om er de bekende donutvorm van te maken. Steek net zo lang donuts uit tot het deeg op is. Leg de donuts deeg allemaal op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Dek de plaat af en laat nog zo'n 30 minuten rusten. Verhit in de tussentijd een pan met olie tot 180 °C.
  • Bak de donuts in ongeveer 2 minuten (totaal) tot ze gaar en goudbruin zijn, draai ze halverwege om.
  • Als alle donuts zijn afgekoeld kun je het glazuur maken. Een dik glazuur is belangrijk, dus voeg eventueel poedersuiker of melk toe om het dikker/dunner te maken.
  • Dip de donuts in het glazuur, leg op een vel bakpapier en strooi er muisjes naar keuze overheen.
Tips

De donuts kun je prima voorbereiden, zonder glazuur en muisjes zijn deze in de vriezer tot 3 maanden houdbaar. Wanneer je ze nodig hebt ontdooi je ze en volg je de laatste stappen van het recept voor het glazuur en de muisjes.
Bewaren

3-4 dagen houdbaar in een afgesloten verpakking.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. Channe schreef:

    Kun je dit recept ook gebruiken voor een donutmaker ipv in de olie?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Daar heb ik eerlijk gezegd geen idee van.

  2. dieter schreef:

    super leuk
    en het is super lekker !!!!

  3. mohammed schreef:

    2 sterren
    had weinig smaak ik zou liever een andere recept kiezen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept