Snelle kerst chocolademousse

Gepost: 22 december 2021 Laatst bewerkt: 24 november 2023
Snelle kerst chocolademousse

Nu kerst in een rap tempo nadert, wil ik jullie graag nog een lekker en ontzettend makkelijk dessert laten zien. De snelle chocolademousse is jullie vast niet onbekend. Ik heb er al eerder recepten mee gemaakt. Maar soms maakt de presentatie het net weer even specialer. Ik maakte een slagroom quenelle voor op de chocolademousse en maakte het af met kerstchocolaatjes en sprinkles. Resultaat: een heerlijke en prachtige snelle kerst chocolademousse. Ook dit kerstdessert is weer prima voor te bereiden. Ideaal voor de drukke kerstagenda’s.

BAKTIP: Op zoek naar dessertglaasjes? Dille & Kamille verkoopt glazen potjes die hier geschikt voor zijn. Of hergebruik de glaasjes van de kant-en-klare desserts in de supermarkt voor je zelfgemaakte desserts.

Het Feestdagen Bakboek 

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept. 

Bestel hier!

Afbeelding
Makkelijke chocolademousse-2a

 

Opslaan
Recept afdrukken

4.25 van 12 stemmen

Snelle kerst chocolademousse

Deze chocolademousse heb je in een handomdraai gemaakt. Decoreer met een mooie slagroom quenelle en een een kerstchocolaatje voor het ideale kerstdessert.
Porties: 4 stuks
4 glazen schaaltjes

Ingrediënten

  • 350 ml slagroom
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 170 gram chocolade melk of puur
  • Gouden kerstsprinkles
  • Kerstchocolaatjes

Instructies

  • Klop slagroom en suiker stijf. Doe 4 volle eetlepels slagroom in een apart schaaltje.
  • Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Eenmaal gesmolten giet je het bij de slagroom en spatel je het goed door om de chocolademousse te maken
  • Verdeel de makkelijke chocolademousse over 4 schaaltjes.
  • Maak quenelles van de slagroom door twee eetlepels te pakken. Pak een eetlepel slagroom uit het schaaltje en schep deze steeds over naar de lege lepel. Het is misschien even oefenen, maar als je het onder de knie hebt ontstaan er prachtige quenelles (een mooie toef kan natuurlijk ook).
  • Voorzie ieder schaaltje mousse van een slagroom quenelle. Zet het dessert minimaal een uur in de koelkast.
  • Als de mousse is opgesteven decoreer je ieder dessert met een chocolaatje en gouden sprinkles.
Tips

Ik maakte de chocolaatjes met mijn chocoladeprinter van MyCusini, maar uiteraard volstaat ieder kerstchocolaatje.
Bewaren

Afgedekt in de koelkast 3-4 dagen houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

  1. Laura schreef:

    Dag Laura

    Ik vroeg me af of je deze chocomousse ook kan maken met witte chocolade?

    Mvg
    Laura 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Kan zeker!

  2. Julia schreef:

    Hoi Laura, ik wil ook een eigen website maken maar ik weet niet welke site daarvoor handig is om te gebruiken. Welke site heb jij gebruikt om deze fantastische website te maken?
    Liefs Julia

    1. Laura's Bakery schreef:

      WordPress!

  3. Lotte schreef:

    Zijn de verhoudingen met witte chocolade hetzelfde?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, je hebt dan meer chocolade nodig (in ieder geval 200 gram witte choco) en ik zou de suiker weglaten, anders wordt het veel te zoet. Extra lekker met wat fris rood fruit erop!

  4. FREDDY schreef:

    5 sterren
    ik vond deze zo heerlijk lekker recepten dat ik deze bij OUD&NIEUW gaat proberen te maken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept