Allereerst nog dank je wel voor alle felicitaties en leuke berichtjes die ik gisteren heb mogen ontvangen van jullie ter ere van het 10-jarig jubileum van Laura’s Bakery. Ik voelde me gewoon helemaal jarig, superleuk! Dan door naar de taart, want jullie hebben zitten wachten op het recept van deze mooie confetti taart. De lagen cake zijn extra vrolijk door het gebruik van sprinkles. Voor de decoratie bovenop gebruikte ik Smarties. Ziet er mooi uit en smaakt bovendien ook nog eens heerlijk. Dat is ook niet geheel onbelangrijk natuurlijk 😉 . En het leukste: deze verjaardagstaart is helemaal niet moeilijk om te maken.
Confetti taart
Confetti taart
Voor alle feesten en partijen zit je goed met deze gezellige confetti taart.
Porties: 10 personen
voor een 15 cm taart
Ingrediënten
- 250 gram ongezouten roomboter
- 250 gram fijne kristalsuiker
- 5 eieren (M)
- 2 tl vanille-extract
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram sprinkles naar keuze
Vulling + decoratie
- 1 portie botercrème
- Smarties
Instructies
-
Zorg dat je de botercrème al hebt gemaakt, dat is wel zo handig.
-
Voor de cake klop je boter en suiker romig in een kom. Voeg de eieren een voor een toe, voeg de volgende pas toe als de voorgaande helemaal is opgenomen. Giet ook het vanille-extract erbij.
-
Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix op een lage snelheid tot het helemaal is opgenomen. Langer mixen is niet nodig.
-
Strooi de sprinkles bij het beslag en spatel ze er gelijkmatig doorheen.
-
Bak de cake in 3 afzonderlijke lagen, hier behaal je betere resultaten mee dan wanneer je het als één grote cake bakt. Als je drie losse bakpannen hebt kun je ze tegelijkertijd bakken, anders bak je ze kort na elkaar.
-
Vet de bakvorm in en leg een bakpapiertje op de bodem van de vorm. Verdeel het beslag gelijkmatig over de cakevormen en gebruik een spatel om het gelijkmatig in de vorm te verdelen.
-
Bak de cakes in 25-30 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
-
Laat de cakes een paar minuten afkoelen in de bakvorm voordat je ze op een rooster stort, laat ze hier volledig afkoelen.
Taart afmaken
-
Wanneer de cakes volledig zijn afgekoeld kun je de taart afmaken. Halveer iedere plak cake horizontaal. Als ze aan de bovenkant heel erg bol zijn snijd je ze eerst wat rechter.
-
Leg de eerste plak cake op een bord of standaard. Vul een spuitzak met gladde spuitmond met de botercrème. Spuit een dunne laag toeven op de plak cake en leg de volgende cakelaag erop. Doe hetzelfde met de botercrème en ga zo door tot je de laatste plak cake bovenop de taart legt.
-
Op de bovenste laag cake smeer je in het midden een dun laagje botercrème. Rondom maak je wat hogere toefjes. Decoreer alle toefjes met een paar Smarties, het midden tussen de toefjes vul je ook op met Smarties.
-
Maak de taart naar wens af met leuke kaarsjes en/of taarttoppers.
Bewaren
Liefst op een koele plek buiten de koeling, hier blijft hij zo’n 3-4 dagen goed, verpak hem wel goed. Dit kan in folie, in een taartdoos of onder een grote stolp.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Hoi!!
Super leuke taart! Maar hoe weet je welke sprinkels je moet hebben, die ovenvast zijn. Heb Weleens sommige gebruikt die je ook kon gebruiken voor het versieren, maar die lopen dan uit. Groetjes Rianne
De sprinkles die ik gebruikte waren van CK Products.
Hoi, Zou je de botercreme ook kunnen vervangen door slagroom?
Nee, dat is niet stevig genoeg.
Via welke site heb je deze besteld?
Dat weet ik niet meer, is een tijd geleden.
Hoi Laura,
Super leuke taart!! Hij lijkt me heel erg lekker!!
Ik was gisteren nog vergeten je te feliciteren, dus bij deze??❤
Liefs Rianne
Wat lief, thanks! Hij was heerlijk inderdaad.
Prachtig!!! Ik ben ook benieuwd naar de sprinkles die je hebt gebruikt? En waar heb je de leuke ballonnen met stokje vandaan?
De sprinkles had ik al langer in huis en waren van CK Products, de ballonnen van Partydeco.nl
GEFELICITEERD!!!! Ga zo door ben zo een fan van jou! Groetjes isabella
Ah zo leuk! Dankjewel!
Hoi,
Heb je springvormen nodig? En welke maat? Snap niet helemaal welke bakvormen je nodig hebt.
Ja, 3x 15cm springvormen.
Zou deze hoeveelheid deeg voldoende zijn voor 3 vormen van 20 op 2 0 en zijn 4 hoog
Ik heb net even gerekend, ik ga het proberen met 2 keer bakken in een vorm van 18 cm.
Dan snijd ik die doormidden en heb ik dus 4 lagen. Ik denk dat dat ongeveer overeen komt!
Baktijd is dan 30-40 minuten denk ik..
Kun je smarties meebakken in cake? Dat wordt ook wel gedaan op koekjes?
Leuk voor Koningsdag met oranje M&M’s 🙂
Heb je de omrekentool gebruikt? https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/
Verder klinkt het goed! Het lijkt met dat het bakken met smarties ook kan, met als risico dat ze naar de bodem zakken.
Je kunt het zelf omrekenen: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/
heb omgerekend maar 566gr boter suiker bloem lijkt me toch veel en 11 eiren voor drie vierkante vormen van 20op20
Het klopt toch echt. Je moet ook bedenken dat er véél mensen van die taart kunnen eten, wordt echt een flinke!
De botercreme mislukt altijd bij mij, krijg hem niet zonder klontjes ?heb je tips!??en natuurlijk gefeliciteerd!!???
Zeef je de bloem? Misschien het vuur zachter zetten en beter roeren?
Wat een feestelijke taart! Leuk (en lekker ;-)).
Dankjewel!!
Een vrolijk feestelijk taartje, met die ballonnen en confetti!
Ook ik zou graag willen weten waar iets vandaan komt, en wel het taartplateau.
Gefeliciteerd en op naar de volgende 10 jaar 😉
Dankjewel! Geen idee meer, maar als je zoekt op ribbon cake stand dan vind je het.
Beste Laura,
Het valt mij op dat er geen snuf zout in deze cake hoeft.
Wat is de reden hiervoor?
Groetjes Merit
Dat heeft geen specifieke reden behalve dan dat ik het niet nodig vond. Maar het kan geen kwaad hoor!
Nog gefeliciteerd! En wat een leuke, feestelijke taart! Ga ik zeker eens proberen!
Dankjewel en wat leuk!
Leuk! ? Waar is die cakestandaard van?
Geen idee meer, maar als je zoekt op ribbon cake stand dan vind je het vanzelf.
Wat een prachtige taart!
Wat lief, thanks!
Hoi Laura,
Wat een ontzettende gave taart!!
Mijn petekindje word 17 mei 9 jaar dus ik ga deze zeker voor haar maken! Ze kan haar verjaardag niet vieren ivm Covid-19 en daar is ze heel verdrietig om, maar met deze taart maak ik er voor haar toch een beetje een feestje van ? Daar heb je tantes voor toch?! ?
Groetjes Jouke.
Aaah wat lief van je. Helemaal waar!
Hoi,
Wat een leuke feestelijke taart! Gefeliciteerd!
Een vraagje: waarom heb je gekozen voor cake en niet voor biscuit?
Ik wil aanstaand weekend een meerlaagse verjaardagstaart maken en kom er niet zo goed uit wat ik het beste kan kiezen. Ik dacht dus gebaseerd op biscuit lagen en dan vullen en afmeren met (witte chocolade) botercrème of met slagroom, maar nu begin ik weer te twijfelen of ik toch geen cakelagen moet nemen. Tips?
Ik vind zelf cake gewoon het lekkerst. Het is een kwestie van smaak!
Kun je ook enchanted cream gebruiken ipv botercreme?
Ik gebruik eigenlijk nooit enchanted cream, dus ik zou het niet weten.
Hoi Laura,
Je recepten zijn altijd erg duidelijk. Bij dit recept mis ik wat. Je gebruikt 3 taartpannen en die snijd je in 2 en? Of als ik die niet heb moet ik het taartmengsel dan in 3 en verdelen en erna nog 2x bakken?
Graag je reactie.
Lieve groet van een groot bakfan, José.
Hi José, klopt helemaal!
Hoi Laura,
Nog van harte!!
Vandaag de taart gemaakt maar alle sprinkels zijn allemaal naar de bodem gezakt.. 🙁 Hoe kan ik dat de volgende keer voorkomen??
Heb je het beslag misschien te lang gemixt waardoor het te luchtig was? Mixen tot de droge ingrediënten zijn opgenomen is lang genoeg namelijk.
Hoi Laura,
Wat zien die spikkels in de taart er gezellig uit. Zou dat ook kunnen bij biscuit? Of alleen bij cake?
Groeten van Marian
Zelf nog nooit geprobeerd, maar dat zou zeker moeten lukken.
Ik heb de taart gemaakt in een 18 cm vorm, waardoor ik 4 lagen kreeg. Dat was ook de bedoeling. Ik heb precies de sprinkels gebruikt die je aan bevolen hebt, maar bij mij waren de sprinkels na het bakken niet zo duidelijk te zien. Vooral het groen/blauw zag je duidelijk en de rest amper. Heeft dat te maken dat ik de cake wat langer heb moeten bakken of eerder dat de sprinkels er misschien kort voor het bakken door moeten? Ik had maar 1 vorm en het tweede deel dus later moeten bakken terwijl de sprinkels er al wel door zaten.
Het zal eerder te maken hebben met het merk/soort sprinkles. Waren deze ook echt van CK products?
Sorry Cm products. Ik heb het intussen gevonden op internet. Bedankt voor de tip
Dank je wel voor je reactie.
Deze zijn van Fun Cakes. Wel in een winkel gekocht die hierin gespecialiseerd zijn.
Waar vind ik KC products?
Hoe hoog is de bakvorm?
en heb je misschien nog tips voor goede confetti, want ik heb geen account van ck products
Je hoeft daar ook geen account voor te hebben? Is ook op NL websites te koop. Maar anders heb ik ook dit artkel geschreven: https://www.laurasbakery.nl/met-welke-sprinkles-kun-je-bakken/
Dat weet ik niet uit mijn hoofd, maar dat maakt niet zoveel uit want je bakt de lagen in meerdere keren af.
Hoi Laura, ik gebruik altijd jou recept voor biscuittraat om mijn marsepeintaarten voor de kinderen te maken, nu wilde ik eigenlijk deze confettitaart als basis gebruiken maar vroeg mij af of dit ook als basis voor een marsepeintaart gebruikt kan worden net als een biscuit? Want ik ben er al achter dat sprinkles door het bescuitbeslag geen succes zijn.
Ja hoor dat kan zeker!
Hallo,
Kan ik deze taart ook invriezen?
Absoluut!
Moet de botercreme op kamertemperatuur zijn wanneer je deze op de taart spuit of uit de koelkast? Zakt de botercreme namelijk niet in wanneer je er een cake laag oplegt wanneer de crème op kamer temperatuur is?
Nee hoor dat moet niet. Het zou alsnog ook niet in moeten zakken als je het wel op kamertemperatuur doet (tenzij het 30 graden in de keuken is zoals afgelopen weken ;))
Hoi!
Deze taart zag er heerlijk uit (zoals veel recepten) alleen mijn beslag was na 40 minuten op 160 nog steeds niet gaar. Heb het in drie etappes gedaan omdat ik maar 1 bakvorm had maar begrijp niet zo goed hoe het kan dat die nog steeds niet gaar was na 40 minuten…
Ohnee wat vervelend! Dat zou de reden ook zeker niet mogen zijn. Was je bakvorm wel dezelfde maat of heb je verder misschien iets aan het recept veranderd?
Hallo,
Ik was benieuwd of ik deze sprinkles kan gebruiken voor in het beslag? Of zijn dit niet de goede?
https://www.taartendecoratie.nl/strooisels/1057-funcakes-confetti-6mm-mix–60gr–8718531930506.html
Dat durf ik niet te zeggen! Ik had andere gebruikt, van CK products.
Wat een super mooie taart, ik (kluns) moet dit jaar zelf aan de bak voor mijn zoontje. Heb je tips welk fruit ik eventueel zou kunnen gebruiken tussen de lagen?
Frambozen of aardbei lijkt me erg lekker! of een laagje lemon curd.
Hoi Laura, bij mij rijst het beslag niet genoeg waardoor ik een bolle cake krijg en dus geen mooie rechte hoge randen voor alle lagen. Heb je hier een tip voor misschien?
Zou je evt. ook vruchtenhagelslag kunnen gebruiken ipv sprinkles?
Dat zou ik niet doen nee.
Dan is de oven te heet of het materiaal van je bakvorm niet geschikt. Je cake is te snel gaar aan de zijkant en rijst daar dus te weinig.
Hallo ik heb een vraagje zou ik in plaats van roomboter ook margarine kunnen gebruiken voor deze taart en kan je voor de botercreme ook margarine gebruiken
Harde margarine moet je dan wel gebruiken. Voor botercrème heb ik dat nog niet eerder geprobeerd.
Bedankt voor U reactie
Hoe hoog is de taart ?
Dat heb ik niet opgemeten.
Mijn blijft rauw in midden wat ik ook doe hoe lang ik hem ook laat staan in midden blijft hem rauw 🙁
Wat vervelend om te horen, volg je precies het recept? Welke ovenstand gebruik je?
Ja ik volg hem volledig en boven onder warmte gewoon
Oke, lastig om vanaf hier te bepalen waar het dan misgaat. Misschien proberen je oven iets hoger te zetten (wellicht is jouw oven niet zo sterk).
Zou ik ook geen sprinkles kunnen gebruiken?
Ja hoor, je kunt ze er ook uitlaten 🙂
Kan ik hier de mascarponevulling voor gebruiken ipv de botercreme?
Ja hoor, dat kan zeker!
Hoi!
Is het mogelijk om de taart in te vriezen?
Dat kan! Hier lees je er meer over: https://www.laurasbakery.nl/bewaren-en-invriezen-van-gebak/