Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Confetti taart

Laura Kieftdoor Laura Kieft
22 april 2020
in Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Allereerst nog dank je wel voor alle felicitaties en leuke berichtjes die ik gisteren heb mogen ontvangen van jullie ter ere van het 10-jarig jubileum van Laura’s Bakery. Ik voelde me gewoon helemaal jarig, superleuk! Dan door naar de taart, want jullie hebben zitten wachten op het recept van deze mooie confetti taart. De lagen cake zijn extra vrolijk door het gebruik van sprinkles. Voor de decoratie bovenop gebruikte ik Smarties. Ziet er mooi uit en smaakt bovendien ook nog eens heerlijk. Dat is ook niet geheel onbelangrijk natuurlijk 😉 . En het leukste: deze verjaardagstaart is helemaal niet moeilijk om te maken.

Recept afdrukken

Confetti taart

Voor alle feesten en partijen zit je goed met deze gezellige confetti taart.
Porties: 10 personen
voor een 15 cm taart

Ingrediënten

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 5 eieren (M)
  • 2 tl vanille-extract
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram sprinkles naar keuze

Vulling + decoratie

  • 1 portie botercrème
  • Smarties

Instructies

  • Zorg dat je de botercrème al hebt gemaakt, dat is wel zo handig.
  • Voor de cake klop je boter en suiker romig in een kom. Voeg de eieren een voor een toe, voeg de volgende pas toe als de voorgaande helemaal is opgenomen. Giet ook het vanille-extract erbij.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix op een lage snelheid tot het helemaal is opgenomen. Langer mixen is niet nodig.
  • Strooi de sprinkles bij het beslag en spatel ze er gelijkmatig doorheen.
  • Bak de cake in 3 afzonderlijke lagen, hier behaal je betere resultaten mee dan wanneer je het als één grote cake bakt. Als je drie losse bakpannen hebt kun je ze tegelijkertijd bakken, anders bak je ze kort na elkaar.
  • Vet de bakvorm in en leg een bakpapiertje op de bodem van de vorm. Verdeel het beslag gelijkmatig over de cakevormen en gebruik een spatel om het gelijkmatig in de vorm te verdelen.
  • Bak de cakes in 25-30 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Laat de cakes een paar minuten afkoelen in de bakvorm voordat je ze op een rooster stort, laat ze hier volledig afkoelen.

Taart afmaken

  • Wanneer de cakes volledig zijn afgekoeld kun je de taart afmaken. Halveer iedere plak cake horizontaal. Als ze aan de bovenkant heel erg bol zijn snijd je ze eerst wat rechter.
  • Leg de eerste plak cake op een bord of standaard. Vul een spuitzak met gladde spuitmond met de botercrème. Spuit een dunne laag toeven op de plak cake en leg de volgende cakelaag erop. Doe hetzelfde met de botercrème en ga zo door tot je de laatste plak cake bovenop de taart legt.
  • Op de bovenste laag cake smeer je in het midden een dun laagje botercrème. Rondom maak je wat hogere toefjes. Decoreer alle toefjes met een paar Smarties, het midden tussen de toefjes vul je ook op met Smarties.
  • Maak de taart naar wens af met leuke kaarsjes en/of taarttoppers.
Bewaren

Liefst op een koele plek buiten de koeling, hier blijft hij zo’n 3-4 dagen goed, verpak hem wel goed. Dit kan in folie, in een taartdoos of onder een grote stolp.

Vorige post

Volgende post

Laura’s Bakery 10 jaar
Peer-hazelnoot bruschetta

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
16

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
16

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 67

  1. Rianne says:
    9 maanden geleden

    Hoi!!

    Super leuke taart! Maar hoe weet je welke sprinkels je moet hebben, die ovenvast zijn. Heb Weleens sommige gebruikt die je ook kon gebruiken voor het versieren, maar die lopen dan uit. Groetjes Rianne

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      De sprinkles die ik gebruikte waren van CK Products.

      Beantwoorden
      • eva says:
        9 maanden geleden

        Hoi, Zou je de botercreme ook kunnen vervangen door slagroom?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          9 maanden geleden

          Nee, dat is niet stevig genoeg.

          Beantwoorden
      • Shavi says:
        2 maanden geleden

        Via welke site heb je deze besteld?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          2 maanden geleden

          Dat weet ik niet meer, is een tijd geleden.

          Beantwoorden
  2. Rianne says:
    9 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Super leuke taart!! Hij lijkt me heel erg lekker!!
    Ik was gisteren nog vergeten je te feliciteren, dus bij deze😉🥳❤
    Liefs Rianne

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Wat lief, thanks! Hij was heerlijk inderdaad.

      Beantwoorden
  3. Daantje says:
    9 maanden geleden

    Prachtig!!! Ik ben ook benieuwd naar de sprinkles die je hebt gebruikt? En waar heb je de leuke ballonnen met stokje vandaan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      De sprinkles had ik al langer in huis en waren van CK Products, de ballonnen van Partydeco.nl

      Beantwoorden
    • Isabella says:
      9 maanden geleden

      GEFELICITEERD!!!! Ga zo door ben zo een fan van jou! Groetjes isabella

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        9 maanden geleden

        Ah zo leuk! Dankjewel!

        Beantwoorden
  4. Sharon says:
    9 maanden geleden

    Hoi,
    Heb je springvormen nodig? En welke maat? Snap niet helemaal welke bakvormen je nodig hebt.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Ja, 3x 15cm springvormen.

      Beantwoorden
  5. De Greef mariella says:
    9 maanden geleden

    Zou deze hoeveelheid deeg voldoende zijn voor 3 vormen van 20 op 2 0 en zijn 4 hoog

    Beantwoorden
    • Dirkje says:
      9 maanden geleden

      Ik heb net even gerekend, ik ga het proberen met 2 keer bakken in een vorm van 18 cm.
      Dan snijd ik die doormidden en heb ik dus 4 lagen. Ik denk dat dat ongeveer overeen komt!
      Baktijd is dan 30-40 minuten denk ik..
      Kun je smarties meebakken in cake? Dat wordt ook wel gedaan op koekjes?
      Leuk voor Koningsdag met oranje M&M’s 🙂

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        9 maanden geleden

        Heb je de omrekentool gebruikt? https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/
        Verder klinkt het goed! Het lijkt met dat het bakken met smarties ook kan, met als risico dat ze naar de bodem zakken.

        Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Je kunt het zelf omrekenen: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/

      Beantwoorden
      • de greef mariella says:
        9 maanden geleden

        heb omgerekend maar 566gr boter suiker bloem lijkt me toch veel en 11 eiren voor drie vierkante vormen van 20op20

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          9 maanden geleden

          Het klopt toch echt. Je moet ook bedenken dat er véél mensen van die taart kunnen eten, wordt echt een flinke!

          Beantwoorden
  6. Simone says:
    9 maanden geleden

    De botercreme mislukt altijd bij mij, krijg hem niet zonder klontjes 🥴heb je tips!?😬en natuurlijk gefeliciteerd!!💐🥂🎂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Zeef je de bloem? Misschien het vuur zachter zetten en beter roeren?

      Beantwoorden
  7. Ilse (by-ik.blogspot.nl) says:
    9 maanden geleden

    Wat een feestelijke taart! Leuk (en lekker ;-)).

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Dankjewel!!

      Beantwoorden
  8. Anna says:
    9 maanden geleden

    Een vrolijk feestelijk taartje, met die ballonnen en confetti!
    Ook ik zou graag willen weten waar iets vandaan komt, en wel het taartplateau.
    Gefeliciteerd en op naar de volgende 10 jaar 😉

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Dankjewel! Geen idee meer, maar als je zoekt op ribbon cake stand dan vind je het.

      Beantwoorden
  9. Merit says:
    9 maanden geleden

    Beste Laura,

    Het valt mij op dat er geen snuf zout in deze cake hoeft.
    Wat is de reden hiervoor?

    Groetjes Merit

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Dat heeft geen specifieke reden behalve dan dat ik het niet nodig vond. Maar het kan geen kwaad hoor!

      Beantwoorden
  10. Pauline says:
    9 maanden geleden

    Nog gefeliciteerd! En wat een leuke, feestelijke taart! Ga ik zeker eens proberen!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Dankjewel en wat leuk!

      Beantwoorden
  11. Regina says:
    9 maanden geleden

    Leuk! 😀 Waar is die cakestandaard van?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Geen idee meer, maar als je zoekt op ribbon cake stand dan vind je het vanzelf.

      Beantwoorden
  12. Lieke says:
    9 maanden geleden

    Wat een prachtige taart!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Wat lief, thanks!

      Beantwoorden
  13. Jouke says:
    9 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Wat een ontzettende gave taart!!
    Mijn petekindje word 17 mei 9 jaar dus ik ga deze zeker voor haar maken! Ze kan haar verjaardag niet vieren ivm Covid-19 en daar is ze heel verdrietig om, maar met deze taart maak ik er voor haar toch een beetje een feestje van 🥳 Daar heb je tantes voor toch?! 😊

    Groetjes Jouke.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Aaah wat lief van je. Helemaal waar!

      Beantwoorden
  14. Lotte says:
    9 maanden geleden

    Hoi,

    Wat een leuke feestelijke taart! Gefeliciteerd!

    Een vraagje: waarom heb je gekozen voor cake en niet voor biscuit?

    Ik wil aanstaand weekend een meerlaagse verjaardagstaart maken en kom er niet zo goed uit wat ik het beste kan kiezen. Ik dacht dus gebaseerd op biscuit lagen en dan vullen en afmeren met (witte chocolade) botercrème of met slagroom, maar nu begin ik weer te twijfelen of ik toch geen cakelagen moet nemen. Tips?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Ik vind zelf cake gewoon het lekkerst. Het is een kwestie van smaak!

      Beantwoorden
    • Fieke says:
      9 maanden geleden

      Kun je ook enchanted cream gebruiken ipv botercreme?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        9 maanden geleden

        Ik gebruik eigenlijk nooit enchanted cream, dus ik zou het niet weten.

        Beantwoorden
  15. José Witvliet says:
    9 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Je recepten zijn altijd erg duidelijk. Bij dit recept mis ik wat. Je gebruikt 3 taartpannen en die snijd je in 2 en? Of als ik die niet heb moet ik het taartmengsel dan in 3 en verdelen en erna nog 2x bakken?
    Graag je reactie.
    Lieve groet van een groot bakfan, José.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Hi José, klopt helemaal!

      Beantwoorden
  16. Stefanie says:
    9 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Nog van harte!!

    Vandaag de taart gemaakt maar alle sprinkels zijn allemaal naar de bodem gezakt.. 🙁 Hoe kan ik dat de volgende keer voorkomen??

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      8 maanden geleden

      Heb je het beslag misschien te lang gemixt waardoor het te luchtig was? Mixen tot de droge ingrediënten zijn opgenomen is lang genoeg namelijk.

      Beantwoorden
  17. Marian says:
    9 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Wat zien die spikkels in de taart er gezellig uit. Zou dat ook kunnen bij biscuit? Of alleen bij cake?

    Groeten van Marian

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      8 maanden geleden

      Zelf nog nooit geprobeerd, maar dat zou zeker moeten lukken.

      Beantwoorden
  18. Liesbeth says:
    8 maanden geleden

    Ik heb de taart gemaakt in een 18 cm vorm, waardoor ik 4 lagen kreeg. Dat was ook de bedoeling. Ik heb precies de sprinkels gebruikt die je aan bevolen hebt, maar bij mij waren de sprinkels na het bakken niet zo duidelijk te zien. Vooral het groen/blauw zag je duidelijk en de rest amper. Heeft dat te maken dat ik de cake wat langer heb moeten bakken of eerder dat de sprinkels er misschien kort voor het bakken door moeten? Ik had maar 1 vorm en het tweede deel dus later moeten bakken terwijl de sprinkels er al wel door zaten.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      8 maanden geleden

      Het zal eerder te maken hebben met het merk/soort sprinkles. Waren deze ook echt van CK products?

      Beantwoorden
      • Liesbeth says:
        8 maanden geleden

        Sorry Cm products. Ik heb het intussen gevonden op internet. Bedankt voor de tip

        Beantwoorden
  19. Liesbeth says:
    8 maanden geleden

    Dank je wel voor je reactie.
    Deze zijn van Fun Cakes. Wel in een winkel gekocht die hierin gespecialiseerd zijn.
    Waar vind ik KC products?

    Beantwoorden
  20. Alex says:
    8 maanden geleden

    Hoe hoog is de bakvorm?

    Beantwoorden
    • Alex says:
      8 maanden geleden

      en heb je misschien nog tips voor goede confetti, want ik heb geen account van ck products

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        8 maanden geleden

        Je hoeft daar ook geen account voor te hebben? Is ook op NL websites te koop. Maar anders heb ik ook dit artkel geschreven: https://www.laurasbakery.nl/met-welke-sprinkles-kun-je-bakken/

        Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Dat weet ik niet uit mijn hoofd, maar dat maakt niet zoveel uit want je bakt de lagen in meerdere keren af.

      Beantwoorden
  21. Irma says:
    7 maanden geleden

    Hoi Laura, ik gebruik altijd jou recept voor biscuittraat om mijn marsepeintaarten voor de kinderen te maken, nu wilde ik eigenlijk deze confettitaart als basis gebruiken maar vroeg mij af of dit ook als basis voor een marsepeintaart gebruikt kan worden net als een biscuit? Want ik ben er al achter dat sprinkles door het bescuitbeslag geen succes zijn.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Ja hoor dat kan zeker!

      Beantwoorden
  22. Marcha says:
    5 maanden geleden

    Hallo,

    Kan ik deze taart ook invriezen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Absoluut!

      Beantwoorden
  23. Jill says:
    5 maanden geleden

    Moet de botercreme op kamertemperatuur zijn wanneer je deze op de taart spuit of uit de koelkast? Zakt de botercreme namelijk niet in wanneer je er een cake laag oplegt wanneer de crème op kamer temperatuur is?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Nee hoor dat moet niet. Het zou alsnog ook niet in moeten zakken als je het wel op kamertemperatuur doet (tenzij het 30 graden in de keuken is zoals afgelopen weken ;))

      Beantwoorden
  24. Kim says:
    3 maanden geleden

    Hoi!
    Deze taart zag er heerlijk uit (zoals veel recepten) alleen mijn beslag was na 40 minuten op 160 nog steeds niet gaar. Heb het in drie etappes gedaan omdat ik maar 1 bakvorm had maar begrijp niet zo goed hoe het kan dat die nog steeds niet gaar was na 40 minuten…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Ohnee wat vervelend! Dat zou de reden ook zeker niet mogen zijn. Was je bakvorm wel dezelfde maat of heb je verder misschien iets aan het recept veranderd?

      Beantwoorden
  25. Hanna says:
    3 maanden geleden

    Hallo,
    Ik was benieuwd of ik deze sprinkles kan gebruiken voor in het beslag? Of zijn dit niet de goede?
    https://www.taartendecoratie.nl/strooisels/1057-funcakes-confetti-6mm-mix–60gr–8718531930506.html

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Dat durf ik niet te zeggen! Ik had andere gebruikt, van CK products.

      Beantwoorden
  26. Lieke says:
    2 maanden geleden

    Wat een super mooie taart, ik (kluns) moet dit jaar zelf aan de bak voor mijn zoontje. Heb je tips welk fruit ik eventueel zou kunnen gebruiken tussen de lagen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Frambozen of aardbei lijkt me erg lekker! of een laagje lemon curd.

      Beantwoorden
  27. Marjolein says:
    1 week geleden

    Hoi Laura, bij mij rijst het beslag niet genoeg waardoor ik een bolle cake krijg en dus geen mooie rechte hoge randen voor alle lagen. Heb je hier een tip voor misschien?

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch
  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake
  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post

Peer-hazelnoot bruschetta

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-15

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-16

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-19

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-16

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-7

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

Chocolade-pecan gingerbread koekjes

door Laura Kieft-24 december 2020-5

In december zit mijn koektrommel altijd bomvol met gingerbread koekjes. Dit jaar voegde ik daar deze gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten aan toe. Dat waren ook de koekjes die het snelst uit de trommel...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan