Confetti taart

Gepost: 22 april 2020 Laatst bewerkt: 22 januari 2024
Confetti taart

Allereerst nog dank je wel voor alle felicitaties en leuke berichtjes die ik gisteren heb mogen ontvangen van jullie ter ere van het 10-jarig jubileum van Laura’s Bakery. Ik voelde me gewoon helemaal jarig, superleuk! Dan door naar de taart, want jullie hebben zitten wachten op het recept van deze mooie confetti taart. De lagen cake zijn extra vrolijk door het gebruik van sprinkles. Voor de decoratie bovenop gebruikte ik Smarties. Ziet er mooi uit en smaakt bovendien ook nog eens heerlijk. Dat is ook niet geheel onbelangrijk natuurlijk 😉 . En het leukste: deze verjaardagstaart is helemaal niet moeilijk om te maken.

 

Confetti laagjestaart

Opslaan
Recept afdrukken

4.50 van 14 stemmen

Confetti taart

Voor alle feesten en partijen zit je goed met deze gezellige confetti taart.
Porties: 10 personen
voor een 15 cm taart

Ingrediënten

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 5 eieren (M)
  • 2 tl vanille-extract
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram sprinkles naar keuze

Vulling + decoratie

Instructies

  • Zorg dat je de botercrème al hebt gemaakt, dat is wel zo handig.
  • Voor de cake klop je boter en suiker romig in een kom. Voeg de eieren een voor een toe, voeg de volgende pas toe als de voorgaande helemaal is opgenomen. Giet ook het vanille-extract erbij.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix op een lage snelheid tot het helemaal is opgenomen. Langer mixen is niet nodig.
  • Strooi de sprinkles bij het beslag en spatel ze er gelijkmatig doorheen.
  • Bak de cake in 3 afzonderlijke lagen, hier behaal je betere resultaten mee dan wanneer je het als één grote cake bakt. Als je drie losse bakpannen hebt kun je ze tegelijkertijd bakken, anders bak je ze kort na elkaar.
  • Vet de bakvorm in en leg een bakpapiertje op de bodem van de vorm. Verdeel het beslag gelijkmatig over de cakevormen en gebruik een spatel om het gelijkmatig in de vorm te verdelen.
  • Bak de cakes in 25-30 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Laat de cakes een paar minuten afkoelen in de bakvorm voordat je ze op een rooster stort, laat ze hier volledig afkoelen.

Taart afmaken

  • Wanneer de cakes volledig zijn afgekoeld kun je de taart afmaken. Halveer iedere plak cake horizontaal. Als ze aan de bovenkant heel erg bol zijn snijd je ze eerst wat rechter.
  • Leg de eerste plak cake op een bord of standaard. Vul een spuitzak met gladde spuitmond met de botercrème. Spuit een dunne laag toeven op de plak cake en leg de volgende cakelaag erop. Doe hetzelfde met de botercrème en ga zo door tot je de laatste plak cake bovenop de taart legt.
  • Op de bovenste laag cake smeer je in het midden een dun laagje botercrème. Rondom maak je wat hogere toefjes. Decoreer alle toefjes met een paar Smarties, het midden tussen de toefjes vul je ook op met Smarties.
  • Maak de taart naar wens af met leuke kaarsjes en/of taarttoppers.
Bewaren

Liefst op een koele plek buiten de koeling, hier blijft hij zo’n 3-4 dagen goed, verpak hem wel goed. Dit kan in folie, in een taartdoos of onder een grote stolp.

Confetti taart 3a

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

85 reacties

  1. Rianne schreef:

    Hoi!!

    Super leuke taart! Maar hoe weet je welke sprinkels je moet hebben, die ovenvast zijn. Heb Weleens sommige gebruikt die je ook kon gebruiken voor het versieren, maar die lopen dan uit. Groetjes Rianne

    1. Laura's Bakery schreef:

      De sprinkles die ik gebruikte waren van CK Products.

      1. eva schreef:

        Hoi, Zou je de botercreme ook kunnen vervangen door slagroom?

        1. Laura's Bakery schreef:

          Nee, dat is niet stevig genoeg.

      2. Shavi schreef:

        Via welke site heb je deze besteld?

        1. Laura's Bakery schreef:

          Dat weet ik niet meer, is een tijd geleden.

  2. Rianne schreef:

    Hoi Laura,
    Super leuke taart!! Hij lijkt me heel erg lekker!!
    Ik was gisteren nog vergeten je te feliciteren, dus bij deze??❤
    Liefs Rianne

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat lief, thanks! Hij was heerlijk inderdaad.

  3. Daantje schreef:

    Prachtig!!! Ik ben ook benieuwd naar de sprinkles die je hebt gebruikt? En waar heb je de leuke ballonnen met stokje vandaan?

    1. Laura's Bakery schreef:

      De sprinkles had ik al langer in huis en waren van CK Products, de ballonnen van Partydeco.nl

    2. Isabella schreef:

      GEFELICITEERD!!!! Ga zo door ben zo een fan van jou! Groetjes isabella

      1. Laura's Bakery schreef:

        Ah zo leuk! Dankjewel!

  4. Sharon schreef:

    Hoi,
    Heb je springvormen nodig? En welke maat? Snap niet helemaal welke bakvormen je nodig hebt.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja, 3x 15cm springvormen.

  5. De Greef mariella schreef:

    Zou deze hoeveelheid deeg voldoende zijn voor 3 vormen van 20 op 2 0 en zijn 4 hoog

    1. Dirkje schreef:

      Ik heb net even gerekend, ik ga het proberen met 2 keer bakken in een vorm van 18 cm.
      Dan snijd ik die doormidden en heb ik dus 4 lagen. Ik denk dat dat ongeveer overeen komt!
      Baktijd is dan 30-40 minuten denk ik..
      Kun je smarties meebakken in cake? Dat wordt ook wel gedaan op koekjes?
      Leuk voor Koningsdag met oranje M&M’s 🙂

      1. Laura's Bakery schreef:

        Heb je de omrekentool gebruikt? https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/
        Verder klinkt het goed! Het lijkt met dat het bakken met smarties ook kan, met als risico dat ze naar de bodem zakken.

      1. de greef mariella schreef:

        heb omgerekend maar 566gr boter suiker bloem lijkt me toch veel en 11 eiren voor drie vierkante vormen van 20op20

        1. Laura's Bakery schreef:

          Het klopt toch echt. Je moet ook bedenken dat er véél mensen van die taart kunnen eten, wordt echt een flinke!

  6. Simone schreef:

    De botercreme mislukt altijd bij mij, krijg hem niet zonder klontjes ?heb je tips!??en natuurlijk gefeliciteerd!!???

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zeef je de bloem? Misschien het vuur zachter zetten en beter roeren?

  7. Ilse (by-ik.blogspot.nl) schreef:

    Wat een feestelijke taart! Leuk (en lekker ;-)).

  8. Anna schreef:

    Een vrolijk feestelijk taartje, met die ballonnen en confetti!
    Ook ik zou graag willen weten waar iets vandaan komt, en wel het taartplateau.
    Gefeliciteerd en op naar de volgende 10 jaar 😉

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dankjewel! Geen idee meer, maar als je zoekt op ribbon cake stand dan vind je het.

  9. Merit schreef:

    Beste Laura,

    Het valt mij op dat er geen snuf zout in deze cake hoeft.
    Wat is de reden hiervoor?

    Groetjes Merit

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heeft geen specifieke reden behalve dan dat ik het niet nodig vond. Maar het kan geen kwaad hoor!

  10. Pauline schreef:

    Nog gefeliciteerd! En wat een leuke, feestelijke taart! Ga ik zeker eens proberen!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dankjewel en wat leuk!

  11. Regina schreef:

    Leuk! ? Waar is die cakestandaard van?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Geen idee meer, maar als je zoekt op ribbon cake stand dan vind je het vanzelf.

  12. Lieke schreef:

    Wat een prachtige taart!

  13. Jouke schreef:

    Hoi Laura,

    Wat een ontzettende gave taart!!
    Mijn petekindje word 17 mei 9 jaar dus ik ga deze zeker voor haar maken! Ze kan haar verjaardag niet vieren ivm Covid-19 en daar is ze heel verdrietig om, maar met deze taart maak ik er voor haar toch een beetje een feestje van ? Daar heb je tantes voor toch?! ?

    Groetjes Jouke.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Aaah wat lief van je. Helemaal waar!

  14. Lotte schreef:

    Hoi,

    Wat een leuke feestelijke taart! Gefeliciteerd!

    Een vraagje: waarom heb je gekozen voor cake en niet voor biscuit?

    Ik wil aanstaand weekend een meerlaagse verjaardagstaart maken en kom er niet zo goed uit wat ik het beste kan kiezen. Ik dacht dus gebaseerd op biscuit lagen en dan vullen en afmeren met (witte chocolade) botercrème of met slagroom, maar nu begin ik weer te twijfelen of ik toch geen cakelagen moet nemen. Tips?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik vind zelf cake gewoon het lekkerst. Het is een kwestie van smaak!

    2. Fieke schreef:

      Kun je ook enchanted cream gebruiken ipv botercreme?

      1. Laura's Bakery schreef:

        Ik gebruik eigenlijk nooit enchanted cream, dus ik zou het niet weten.

  15. José Witvliet schreef:

    Hoi Laura,
    Je recepten zijn altijd erg duidelijk. Bij dit recept mis ik wat. Je gebruikt 3 taartpannen en die snijd je in 2 en? Of als ik die niet heb moet ik het taartmengsel dan in 3 en verdelen en erna nog 2x bakken?
    Graag je reactie.
    Lieve groet van een groot bakfan, José.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hi José, klopt helemaal!

  16. Stefanie schreef:

    Hoi Laura,
    Nog van harte!!

    Vandaag de taart gemaakt maar alle sprinkels zijn allemaal naar de bodem gezakt.. 🙁 Hoe kan ik dat de volgende keer voorkomen??

    1. Laura Kieft schreef:

      Heb je het beslag misschien te lang gemixt waardoor het te luchtig was? Mixen tot de droge ingrediënten zijn opgenomen is lang genoeg namelijk.

  17. Marian schreef:

    Hoi Laura,
    Wat zien die spikkels in de taart er gezellig uit. Zou dat ook kunnen bij biscuit? Of alleen bij cake?

    Groeten van Marian

    1. Laura Kieft schreef:

      Zelf nog nooit geprobeerd, maar dat zou zeker moeten lukken.

  18. Liesbeth schreef:

    Ik heb de taart gemaakt in een 18 cm vorm, waardoor ik 4 lagen kreeg. Dat was ook de bedoeling. Ik heb precies de sprinkels gebruikt die je aan bevolen hebt, maar bij mij waren de sprinkels na het bakken niet zo duidelijk te zien. Vooral het groen/blauw zag je duidelijk en de rest amper. Heeft dat te maken dat ik de cake wat langer heb moeten bakken of eerder dat de sprinkels er misschien kort voor het bakken door moeten? Ik had maar 1 vorm en het tweede deel dus later moeten bakken terwijl de sprinkels er al wel door zaten.

    1. Laura Kieft schreef:

      Het zal eerder te maken hebben met het merk/soort sprinkles. Waren deze ook echt van CK products?

      1. Liesbeth schreef:

        Sorry Cm products. Ik heb het intussen gevonden op internet. Bedankt voor de tip

  19. Liesbeth schreef:

    Dank je wel voor je reactie.
    Deze zijn van Fun Cakes. Wel in een winkel gekocht die hierin gespecialiseerd zijn.
    Waar vind ik KC products?

  20. Alex schreef:

    Hoe hoog is de bakvorm?

    1. Alex schreef:

      en heb je misschien nog tips voor goede confetti, want ik heb geen account van ck products

      1. Laura's Bakery schreef:

        Je hoeft daar ook geen account voor te hebben? Is ook op NL websites te koop. Maar anders heb ik ook dit artkel geschreven: https://www.laurasbakery.nl/met-welke-sprinkles-kun-je-bakken/

    2. Laura's Bakery schreef:

      Dat weet ik niet uit mijn hoofd, maar dat maakt niet zoveel uit want je bakt de lagen in meerdere keren af.

  21. Irma schreef:

    Hoi Laura, ik gebruik altijd jou recept voor biscuittraat om mijn marsepeintaarten voor de kinderen te maken, nu wilde ik eigenlijk deze confettitaart als basis gebruiken maar vroeg mij af of dit ook als basis voor een marsepeintaart gebruikt kan worden net als een biscuit? Want ik ben er al achter dat sprinkles door het bescuitbeslag geen succes zijn.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat kan zeker!

  22. Marcha schreef:

    Hallo,

    Kan ik deze taart ook invriezen?

  23. Jill schreef:

    Moet de botercreme op kamertemperatuur zijn wanneer je deze op de taart spuit of uit de koelkast? Zakt de botercreme namelijk niet in wanneer je er een cake laag oplegt wanneer de crème op kamer temperatuur is?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee hoor dat moet niet. Het zou alsnog ook niet in moeten zakken als je het wel op kamertemperatuur doet (tenzij het 30 graden in de keuken is zoals afgelopen weken ;))

  24. Kim schreef:

    Hoi!
    Deze taart zag er heerlijk uit (zoals veel recepten) alleen mijn beslag was na 40 minuten op 160 nog steeds niet gaar. Heb het in drie etappes gedaan omdat ik maar 1 bakvorm had maar begrijp niet zo goed hoe het kan dat die nog steeds niet gaar was na 40 minuten…

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ohnee wat vervelend! Dat zou de reden ook zeker niet mogen zijn. Was je bakvorm wel dezelfde maat of heb je verder misschien iets aan het recept veranderd?

  25. Hanna schreef:

    Hallo,
    Ik was benieuwd of ik deze sprinkles kan gebruiken voor in het beslag? Of zijn dit niet de goede?
    https://www.taartendecoratie.nl/strooisels/1057-funcakes-confetti-6mm-mix–60gr–8718531930506.html

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat durf ik niet te zeggen! Ik had andere gebruikt, van CK products.

  26. Lieke schreef:

    Wat een super mooie taart, ik (kluns) moet dit jaar zelf aan de bak voor mijn zoontje. Heb je tips welk fruit ik eventueel zou kunnen gebruiken tussen de lagen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Frambozen of aardbei lijkt me erg lekker! of een laagje lemon curd.

  27. Marjolein schreef:

    Hoi Laura, bij mij rijst het beslag niet genoeg waardoor ik een bolle cake krijg en dus geen mooie rechte hoge randen voor alle lagen. Heb je hier een tip voor misschien?

    1. Marieke schreef:

      Zou je evt. ook vruchtenhagelslag kunnen gebruiken ipv sprinkles?

      1. Laura's Bakery schreef:

        Dat zou ik niet doen nee.

    2. Denise schreef:

      Dan is de oven te heet of het materiaal van je bakvorm niet geschikt. Je cake is te snel gaar aan de zijkant en rijst daar dus te weinig.

  28. Bakken is leuk schreef:

    Hallo ik heb een vraagje zou ik in plaats van roomboter ook margarine kunnen gebruiken voor deze taart en kan je voor de botercreme ook margarine gebruiken

    1. Laura's Bakery schreef:

      Harde margarine moet je dan wel gebruiken. Voor botercrème heb ik dat nog niet eerder geprobeerd.

      1. Bakken is leuk schreef:

        Bedankt voor U reactie

  29. Eveline schreef:

    Hoe hoog is de taart ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik niet opgemeten.

  30. Jolien schreef:

    Mijn blijft rauw in midden wat ik ook doe hoe lang ik hem ook laat staan in midden blijft hem rauw 🙁

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat vervelend om te horen, volg je precies het recept? Welke ovenstand gebruik je?

  31. Jolien schreef:

    Ja ik volg hem volledig en boven onder warmte gewoon

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oke, lastig om vanaf hier te bepalen waar het dan misgaat. Misschien proberen je oven iets hoger te zetten (wellicht is jouw oven niet zo sterk).

  32. Nya schreef:

    Zou ik ook geen sprinkles kunnen gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, je kunt ze er ook uitlaten 🙂

  33. Elif K schreef:

    Kan ik hier de mascarponevulling voor gebruiken ipv de botercreme?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat kan zeker!

  34. Maudy schreef:

    Hoi!
    Is het mogelijk om de taart in te vriezen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan! Hier lees je er meer over: https://www.laurasbakery.nl/bewaren-en-invriezen-van-gebak/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept