Mijn favoriete verjaardagstaarten

Gepost: 21 september 2020 Laatst bewerkt: 22 januari 2024
Mijn favoriete verjaardagstaarten

Je kunt het bijna niet gemist hebben, afgelopen vrijdag werd ik 30 jaar! Waar ik normaal ieder jaar 2-3 taarten bak voor mijn verjaardag, heb ik dit jaar niets gebakken. Ik kocht een doos vol tompoucen bij de baker en at dit samen met mijn familie op. Hoe blij ik ook word van bakken, speciaal voor mezelf bakken vind ik op een of andere manier gewoon minder leuk. En aangezien ik mijn verjaardag niet zo kon vieren als andere jaren, besloot ik gewoon mijn favoriete gebakje te halen bij de bakker. Als ik wel taarten bak voor verjaardagen, heb ik meerdere favorieten. Omdat er vaak naar wordt gevraagd, heb ik mijn favoriete verjaardagstaarten op een rijtje gezet!

Laat ik gelijk maar beginnen met twee klassiekers van onze familie: mijn oma’s appeltaart (jaja, daar is hij weer) en een heerlijke MonChou taart. Ik hoef bij deze twee taarten niet bang te zijn dat ik aan het eind van de dag nog iets over houd.

De confetti taart maakte ik begin dit jaar voor het 10-jarig jubileum van Laura’s Bakery, maar deze taart is natuurlijk ook perfect voor verjaardagen. Het taartje met fruit is een kleintje voor 4 personen. Qua smaken had ik het eenvoudig gehouden, precies waar ik van houd. En zo’n klein taartje is momenteel ook wel erg fijn. Ik wilde hem voor mijn verjaardag afgelopen vrijdag nog bakken, maar besloot uiteindelijk dat ik een doos tompoucen ging halen. Ineens had ik helemaal geen zin om voor mijn eigen verjaardag aan de bak te gaan.

De chocolate chip cookie cheesecake maakte ik drie jaar geleden voor mijn verjaardag, een groot succes. De familie heeft ervan zitten smullen, maar hij is ook al door heel veel van jullie gemaakt. Dat laatste geldt ook voor de frambozen-kwark sloffentaart, ook een veelgemaakte taart van Laura’s Bakery.

Feestje of niet, zet een carrot cake voor mijn neus en ik wil er een stukje van hebben. Wat mij betreft dus ook een perfecte verjaardagstaart. Ook leuk: zelf een cijfertaart maken! Deze 8 maakte ik destijds voor het 8-jarig jubileum van mijn blog en het was zo leuk om hem te maken!

Dan de laatste twee taarten! Eentje is staat nog helemaal niet zo lang online: de sticky toffee taart. Op een verjaardag heb ik hem nog niet geserveerd maar ik weet zeker dat hij snel op is. Zelfde geldt voor de blauwe bessen kruimel cheesecake. Ik begin alweer te watertanden als ik aan deze heerlijke taart denk.

Tot zover mijn lijstje met favoriete verjaardagstaarten. Zou toch wat zijn als ál deze taarten tegelijk op tafel stonden. Ik droom lekker verder haha. Welke taart heb jij het liefst op je verjaardag?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

 1. Nicole schreef:

  Steeds prachtige taarten en leuke recepten.
  Nu heb ik een vraag, waar kan je deze mooie cake standaard kopen voor een lint in te rijgen ?
  Waar de confetti taart op gepresenteerd is.
  Dank bij voorbaad.
  Vriendelijke groet Nicole

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ik weet het helaas niet meer, maar het is via google vast nog wel te vinden.

   1. Nicole schreef:

    Dank u voor de snelle reactie. Ik heb al gekeken via google en er zijn er veel te vinden. Doch meestal in China en op 1 adres in Nederland bij Sweet….. zijn ze niet meer voorradig. Ik zet mijn zoektocht verder en wie een reactie kan geven ben ik dankbaar.

 2. Riana schreef:

  Goedemorgen Laura,
  Wat een hele mooie verjaardagstaart!
  Ik heb alleen een vraag wat is dat witte spul wat tussen de koek zit?
  (De confetti verjaardagstaart)

  Groeten Riana van de Kamp

 3. Riana schreef:

  Want ik kan niet op de taart klikken om te kijken wat er in zit!

 4. Riana schreef:

  Oké heel erg bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *