Zo kun je het best gedecoreerde koekjes bewaren

14 december 2014
11

royal icing

In het decoreren van koekjes gaat best wat tijd zitten waardoor je op tijd moet beginnen met de voorbereidingen. Stress is niet nodig, want gedecoreerde koekjes kun je best even bewaren. Daardoor kun je op tijd beginnen zodat je je op het laatste moment niet druk hoeft te maken over drogende laagjes Royal icing. Je koekjes zijn dan al lang en breed klaar en zelfs verpakt!

Hoe kan ik het best mijn gedecoreerde koekjes bewaren?

Met Royal icing gedecoreerde koekjes blijven ongeveer 4 tot 6 weken goed in een afgesloten trommel. Dat kun je het best doen in een koektrommel die luchtdicht afgesloten is, zo blijven je koekjes lekker krokant.

Mijn gedecoreerde koekjes worden zacht

Om te voorkomen dat je koekjes zacht worden kun je een bakje rijst of een stukje brood in de koektrommel leggen, dit neemt overtollig vocht op. Zo trekt het niet in de koekjes en blijven deze lekker knapperig. Zijn jouw koekjes al zacht voordat ze de trommel in gaan? Dat komt door het vocht uit de icing (en lucht), lees hier hoe je de koekjes weer knapperig maakt.

Gedecoreerde koekjes invriezen

Als je gedecoreerde koekjes wilt invriezen verpak je ze goed luchtdicht. Als je ze uit de vriezer haalt laat je ze eerst helemaal op kamertemperatuur komen, haal ze daarna pas uit de verpakking. Dit om condensvorming op de koekjes te voorkomen, daar kan de icing van smelten.

Op zoek naar de how to van de vuurwerk koekjes op de foto? Die staat op Laura’s Bakery: Vuurwerk koekjes

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

1 reactie

  1. Nadia schreef:

    Goede tips,dankje! Geldt dit ook voor koekjes die met fondant gedecoreerd zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *