Verschillende diktes Royal icing

Gepost: 16 april 2015 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

verschillende diktes royal icing

Als je bekend bent met het decoreren van koekjes, weet je vast dat er verschillende diktes Royal icing bestaan. Elke soort heeft zijn eigen toepassing. Eentje voor de lijnen, eentje om op te vullen en nog één die zijn vorm behoudt voor de details. In het verleden werkte ik altijd met deze drie consistenties, maar ik vond het vaak nogal een gedoe. Je hebt namelijk veel spuitzakken nodig. Sinds ik de 20-seconden icing heb ontdekt wil ik niet anders meer. Geen speciale icings meer voor de lijntjes en het opvullen, die worden vervangen door deze 20-seconden icing.

Voordat we beginnen met de uitleg: het recept voor Royal icing vind je hier.

20-seconden icing

Deze icing heeft zijn naam gekregen voor de dikte. Een dikte die goed is als het oppervlak -na het doorroeren- na 20 seconden weer glad en egaal is. De dikte van deze icing is goed voor zowel de lijnen, als het opvullen. De lijntjes behouden hun vorm goed en lopen niet van het koekje af, daarna kun je direct doorgaan met het opvullen van het oppervlak.

Ook heel fijn is dat de lijnen en vulling mooi in elkaar overlopen omdat je zo snel kunt doorwerken. Dat vind ik ook net even wat mooier.

Dikke icing

Met de dikke icing maak je dus de details. Details die hun vorm moeten behouden. Denk maar eens aan 3D bloemetjes waarbij je de bloemblaadjes goed kunt zien, of de blaadjes zelf. Na het spuiten blijft de icing stevig en veranderd nauwelijks meer van vorm.

De dikke icing is gewoon het basisrecept, je hoeft dit niet meer verder te verdunnen met water.

Op zoek naar de how to van de vlinder koekjes? Die staat op Laura’s Bakery: Vlinder koekjes

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. corine schreef:

    hoi,

    is de 20 sec icing te koop, zo ja, waar? of maak je die zelf?

    groetjes,

    Corine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *