Chocolade bananenbrood
Een bananenbrood ziet eruit als een cake, maar toch is de structuur veel steviger en is het ook lang niet zo zoet als een gemiddelde cake. Daarom wordt dit baksel een bananenbrood genoemd. Een overgenomen term uit Amerika, waar ze het een bananabread noemen. Mij maakt het niet uit hoe je het noemt, zolang je het recept maar een keer probeert! 😉
Naast het basisrecept voor bananenbrood met vanille, vond ik dat een chocolade bananenbrood ook echt niet meer mocht ontbreken op Laura’s Bakery. Er komt geen chocolade aan te pas in dit recept, want je brengt het beslag op smaak met cacaopoeder. Het is natuurlijk erg lekker om ook nog wat chocolate chips door het beslag te mengen, dan wordt het een chocolade bananenbrood mét chocolade. Beter kan eigenlijk niet!
Glutenvrij bananenbrood
Doordat je een combinatie van maïsmeel en amandelmeel gebruikt, is dit chocolade bananenbrood glutenvrij. Dit is niet het enige glutenvrije bananenbroodrecept op Laura’s Bakery, ik heb nog meer recepten voor je waarmee je lekker kunt variëren:
Benieuwd naar meer glutenvrije bakinspiratie? Kijk ook eens op mijn verzamelpagina met alleen maar glutenvrije recepten! Je mag me ook altijd een berichtje sturen met een (glutenvrij) bakverzoek.
Beste Laura,
Wat ziet dit bananenbrood er lekker uit! Dit wil ik zeker gaan proberen.
Ik vroeg me nog af, als je niet perse glutenvrij wilt bakken, kan je dan de amandelmeel en maïsmeel vervangen door bijvoorbeeld gewoon volkorenmeel? Amandelmeel is namelijk vrij duur, is het gewoon 1 op 1 te vervangen?
Groeten, Lisanne
Ik zou wel een mix maken met amandelmeel, dat maakt een bananenbrood een stuk lekkerder vind ik.
Laura, bedankt voor dit recept. Ga ik zeker maken.
Zou ik het maïsmeel in het recept voor het cocolade bananenbrood kunnen vervangen door volkoren rijstmeel of havermeel?
Rijstmeel moet zeker lukken, havermeel maakt het wellicht wat droger.
Hoi Laura,
Zou ik het maïsmeel ook kunmem vervangen door bananenmeel? En dan de combi met amandelmeel evt omdraaien, dus 120 gram bananenmeel en 100 gram amandelmeel of een andere verhouding? Vind dat amandelmeel t altijd zo snel droog maakt.
Groetjes Sanne
Je kunt het niet 1:1 vervangen door bananenmeel. Het is vast mogelijk in dit recept, maar ik durf je niet te zeggen in welke verhouding daar ikzelf geen ervaring heb met dit meel.
Kan het amandelmeel en maïsmeel vervangen worden door kokosmeel of eventueel gewoon door bloem ? Of moet er een mix gemaakt worden ?
Door alleen kokosmeel niet, gewoon bloem wel.
wordt hij met normaal bloem ook lekker? 😉
Ja hoor, dat kan ook prima.
Als je het maïsmeel wil vervangen door gewoon bloem, houd je dan dezelfde verhouding aan?
Hallo Laura, Is het mogelijk om maizena te gebruiken in plaats van maïsmeel?
Waarschijnlijk kan het wel, maar hou er rekening mee dat het eindresultaat kan verschillen. Maismeel en maizena is niet hetzelfde.
Welke maïsmeel raad jij uit de supermarkt aan? Ik zie echt 20 soorten. Voorgekookt, niet voorgekookt, dure, goedkope
Hoi Laura Je recpten zijn top. Maar kan ik ook het brood in een ronde vorm bakken.
Ja hoor! https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/
Hoi Laura. Het is gelukt de chocolade bananenbrood is vorige week zondag gemaakt. Ik heb heb in een rechthoekige cakevorm gebakken. Hij was erg lekker.
Jou recepten inspireren me.