Het leuke aan overnight oats is dat je er gemakkelijk zelf mee kunt variëren. Door één of enkele ingrediënten te veranderen, trek je zo een heel ander havermout ontbijt uit de koelkast in de ochtend. Ik loop alle ingrediënten en potentiële alternatieven met je door.
Deze overnight oats met banaan, blauwe bessen, havermout en chiazaad is een makkelijk, ontzettend lekker en gezond ontbijt! Een aanrader om elke week eens op het menu te zetten.
Wat is overnight oats?
Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan koud. In dit geval verwarm je de melk en de havermout niet, maar je mengt ze alleen met elkaar (met eventueel enkele smaakmakers) en zet dit de avond van tevoren in de koelkast, zodat de havermout de melk ’s nachts lekker absorbeert. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je voor twee ochtenden een lekker ontbijt hebt staan in de koelkast. Heel handig!
BAKTIP: Verdeel de overnight oats over twee kommen, glaasjes of bakjes. Een mason jar is ideaal voor zo’n ontbijt. Serveer de blauwe bessen op het moment dat je gaat eten.
Misschien ook handig om te beschrijven hoe je de Overnight oats bereid. Het ziet er lekker uit
Dat staat in het recept? De eerste zin impliceert enkel dat je het recept de avond voordat je het gaat eten moet voorbereiden.
Dank je Laura,
Het smaakte heerlijk.
Super om te lezen 🙂
Gisteren gemaakt en vanmorgen gegeten, maar ik ben helaas geen fan. Het zurige van de Griekse yoghurt in de overnight oats bevalt mij niet en de banaan erdoor is ook niet helemaal mijn ding, deze zou ik eerder in stukjes erdoor doen wanneer ik het ga eten i.p.v. al de hele nacht te laten staan. Maar toch leuk om geprobeerd te hebben! Ik ga gewoon lekker verder met je andere heerlijke (ontbijt)recepten 🙂
Het is inderdaad geen superzoet ontbijtje, zoals je van de meeste baksels gewend bent op Laura’s Bakery. De geprakte banaan is het zoetmiddel op deze manier, dat houdt het ontbijt lekker gezond zonder dat je geraffineerde suiker hoeft te gebruiken. Als je niet van (Griekse) yoghurt houdt, kun je dat natuurlijk ook gewoon vervangen door melk! Dan is het probleem ook opgelost. Of je maakt voortaan lekker een ander ontbijtje, er staan er genoeg op het blog inderdaad 😉
Gisterochtend heeft mijn hele gezin gesmuld van dit ontbijt!
“Mam, maak je deze vaker? Dit is een blijvertje!”
Nou…dat zegt genoeg. Thnx Laura!
Zo, staat in de koelkast. Zonder de yoghurt, mijn potje zat vol…
Met kaneel en vanille en de bessen er al bovenop. Ontdooien met kokend water vind ik zonde van de bessen.
Gauw naar bed, dan is het snel morgen ?
Super lekker recept, beste overnight oats tot nu toe!
Heerlijk recept! Ik maak het standaard iedere week voor 2dgn klaar! Simpel, lekker en voedzaam. Ik wissel ook wel eens af met lijnzaad, vervang de melk voor rijstmelk of kokosmelk ongezoet. Mijn sterren bleven steken op 3 maar dit recept is een dikke 5 waard!