Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

6 januari 2021
Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen
50

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je voor twee ochtenden een lekker ontbijt hebt staan in de koelkast. Heel handig!

Ik heb echt zitten smullen van deze bananenbrood overnight oats met blauwe bessen. Zoals je al aan de titel af kunt lezen doet het qua smaak denken aan mijn bananenbrood met blauwe bessen. Dat komt omdat ik de overnight oats ‘gezoet’ heb door er banaan doorheen te prakken en de ochtend zelf op smaak heb gemaakt met blauwe bessen. Ik gebruikte hiervoor gewoon diepvries blauwe bessen, daar giet ik dan heet water overheen en dan zijn ze meteen ontdooid.

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

Overnight oats is een makkelijk en gezond ontbijt. Deze bananenbrood overnight oats met blauwe bessen is daarnaast ook nog eens ontzettend lekker!
Porties: 2 porties

Ingrediënten

Instructies

  • Bereid de overnight oats de avond voordat je ermee wilt ontbijten.
  • Prak of pureer de banaan fijn. Meng met de overige ingrediënten voor de overnight oats (m.u.v. de blauwe bessen) en verdeel over twee kommen, glaasjes of bakjes. Zet afgedekt in de koelkast.
  • Verdeel 50 gram blauwe bessen over je ontbijtportie op het moment dat je het gaat eten.
Tips

Je kunt het chiazaad ook vervangen door 3 el havermout of geraspte kokos.

Je kunt de vanille ook vervangen door 0,5 tl kaneel.

Ik hou van een stevige overnight oats, als je het meer vloeibaar wilt hebben dan voeg je gewoon wat meer melk toe of je laat het chiazaad weg.

Bewaren

Bewaar maximaal twee dagen in de koelkast.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

9 reacties

  1. Sanne schreef:

    Misschien ook handig om te beschrijven hoe je de Overnight oats bereid. Het ziet er lekker uit

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat staat in het recept? De eerste zin impliceert enkel dat je het recept de avond voordat je het gaat eten moet voorbereiden.

      1. Sanne schreef:

        Dank je Laura,

        Het smaakte heerlijk.

        1. Laura's Bakery schreef:

          Super om te lezen 🙂

  2. Ramona schreef:

    Gisteren gemaakt en vanmorgen gegeten, maar ik ben helaas geen fan. Het zurige van de Griekse yoghurt in de overnight oats bevalt mij niet en de banaan erdoor is ook niet helemaal mijn ding, deze zou ik eerder in stukjes erdoor doen wanneer ik het ga eten i.p.v. al de hele nacht te laten staan. Maar toch leuk om geprobeerd te hebben! Ik ga gewoon lekker verder met je andere heerlijke (ontbijt)recepten 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het is inderdaad geen superzoet ontbijtje, zoals je van de meeste baksels gewend bent op Laura’s Bakery. De geprakte banaan is het zoetmiddel op deze manier, dat houdt het ontbijt lekker gezond zonder dat je geraffineerde suiker hoeft te gebruiken. Als je niet van (Griekse) yoghurt houdt, kun je dat natuurlijk ook gewoon vervangen door melk! Dan is het probleem ook opgelost. Of je maakt voortaan lekker een ander ontbijtje, er staan er genoeg op het blog inderdaad 😉

  3. Ferdy schreef:

    Gisterochtend heeft mijn hele gezin gesmuld van dit ontbijt!
    “Mam, maak je deze vaker? Dit is een blijvertje!”
    Nou…dat zegt genoeg. Thnx Laura!

  4. Martine schreef:

    Zo, staat in de koelkast. Zonder de yoghurt, mijn potje zat vol…

    Met kaneel en vanille en de bessen er al bovenop. Ontdooien met kokend water vind ik zonde van de bessen.

    Gauw naar bed, dan is het snel morgen 🙃

  5. Birgit schreef:

    Super lekker recept, beste overnight oats tot nu toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *