Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Chocolate chip muffins

Laura Kieftdoor Laura Kieft
10 april 2013
in Muffins, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Na een uitgebreide uitleg over het verschil tussen cupcakes en muffins kon ik het natuurlijk niet maken om jullie geen lekker muffin recept te geven. Ik koos voor chocolate chip muffins, deze vind ik zo lekker! Als je de stukjes chocola weglaat uit het recept heb je een hele goede basis waar je van alles aan toe kunt voegen. Maar begin eerst eens met deze chocolate chip muffins, té lekker om te laten staan! Dan kun je daarna altijd verder experimenteren.

Recept afdrukken

Chocolate chip muffins

Een lekker recept voor chocolate chip muffins is natuurlijk nooit weg. Een aanrader voor de muffin liefhebber.
Porties: 12 muffins

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 120 gram suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 gram chocolade stukjes
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 120 gram gesmolten ongezouten roomboter
  • 2 tl vanille extract

Instructies

  • Zoals ik afgelopen week vertelde is een recept voor muffins heel eenvoudig, weten jullie het nog? Je pakt twee kommen. In de ene doe je alle droge ingrediënten en in de ander de natte. Beide kommen even goed doorroeren en dan bij elkaar voegen. Niet te lang roeren! In maximaal 12 roer-bewegingen meng je tot je een klonterig beslag hebt.
  • Schep het beslag in de muffinvormjes, deze mogen lekker vol. Met muffins vind ik het altijd leuk om bovenop iets van de ingrediënten terug te zien, ze worden verder namelijk niet gedecoreerd. In dit geval heb ik dus wat chocolade stukjes over de muffins gestrooid voordat ze de oven in gingen.
  • Bak de muffins in 20-25 minuten gaar op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

De muffins bewaar je in een afgesloten trommel. Zo blijven ze een week goed.

Wat ik nu zo ideaal vind aan muffins is dat je zo snel klaar bent. Als je besluit wat lekkers te willen maken heb je gewoon binnen een uur muffins op tafel staan met een heerlijke kop thee. Zelfs als je nog in de kastjes moet zoeken of je alles wel hebt en misschien nog even naar de supermarkt om de hoek moet rennen voor die lekkere stukjes chocola.

Interessant nietwaar? Sta jij al in de starthouding om de keukenkastjes te controleren?

Vorige post

Volgende post

Cupcakes versus muffins
Review delicious. hét bakboek!

Related Posts

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
4

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Bananenbrood lemon meringue gebakje

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft
03 april 2021
0

Had...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 71

  1. qm says:
    8 jaar geleden

    ga het vanmiddag direkt uitproberen. thanx

    Beantwoorden
  2. B. says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura ! Ik heb een vraagje. Is er een mogelijkheid de muffins ‘recht’ te laten staan zonder muffinvorm ? Ik heb er namelijk geen en het worden eerder een soort koekjes .. Pls help me !

    Beantwoorden
    • Janette says:
      1 jaar geleden

      Hai,
      Ik heb een vraagje, de chocolade stukjes zien er erg uit als moedervlekken. Hoort dat zo, met vriendelijke groet Janette

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Ik weet niet helemaal wat je daarmee bedoelt. Het is anders dan op mijn foto?

        Beantwoorden
  3. Genevieve says:
    7 jaar geleden

    Kun je ook zelfrijzend bakmeel gebruiken? Moet je dan nog apart bakpoeder bij doen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Dat kan ook, dan kun je de bakpoeder achterwege laten.

      Beantwoorden
  4. Patricia says:
    7 jaar geleden

    Goedemorgen,

    Ik heb ze gisteren gemaakt met die buurvrouw,

    Wij hebben gebruikt
    300 gram bloem
    120 gram lichte bruine suiker ipv suiker
    1 tl bakpoeder (dr oetker backing powder backin)
    150 gram totaal melk en witte smeltchocolade stukjes
    2 eieren
    250 ml halfvolle melk
    120 gram ongezouten roomboter
    2tl vanille aroma van dr oetker.

    Daarna 25 minuten op 200 graden gehad, en gekeken met een satehstokje of het gaar was en niks bleef aan het stokje plakken,.
    Maar was niet lekker.

    Hebben wij iets fout gedaan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Patricia,
      De verandering van suiker moet niet heel erg veel uitmaken voor een wel of niet lekker resultaat.
      Ik kan zo moeilijk zeggen of er iets fout gegaan is, heb je je aan de bereiding gehouden zoals beschreven is?

      Beantwoorden
      • Patricia says:
        7 jaar geleden

        Goedemiddag,

        Ja wij hebben ons aan de algehele , omschrijving gehouden verder.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          7 jaar geleden

          Enige wat ik zo kan bedenken is dat het beslag misschien te lang geroerd is waardoor ze erg compact worden. Het is lastig te zeggen aangezien ik niet met je mee heb kunnen kijken in de keuken 😉

          Beantwoorden
      • Ilse says:
        5 jaar geleden

        Je gebruikt denk ik beter echte vanille en geen chemische rommel. Er kan niets op tegen verse vanille 🙂

        Beantwoorden
      • sylvia says:
        5 jaar geleden

        ik het het resept ook gemaakt en het was heerlijk

        Beantwoorden
      • M says:
        1 jaar geleden

        Misschien het vanille extract van oetker. Dat smaakt naar vanille van de cola…

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Bedoel je het vanille aroma? Extract heeft Oetker niet voor zo ver ik weet.

          Beantwoorden
  5. Evelien says:
    7 jaar geleden

    Hey Laura,

    Ik heb net deze muffins gemaakt maar de chocoladestukjes die ik er bovenop had gestrooid waren verbrand en dus heel bitter..
    Waar haal jij je chocoladedruppels vandaan..?? Ik had ze van de Jumbo..

    P.S. Ik had het beslag dubbel gemaakt en door het tweede gedeelte Nutella gedaan.. Ook heel lekker..!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik heb meestal chocola van het merk Callebaut of Funcakes. Wat gek dat de chocola verbrand was, dat heb ik nog niet eerder gehad. (oh, en nutella cupcakes klinken heerlijk!)

      Beantwoorden
  6. michelle says:
    7 jaar geleden

    hallo ,

    Ik heb gisteren de muffins gemaakt maar ik dacht dat er harde stukjes chocolade in zouden zitten ik had immers bakvaste chocolade genomen maar als ik de muffins uit de oven nam dacht ik dat ze nog wel hard zouden worden als de muffin koud was dit was niet het geval hoe komt dit ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Welk merk chocola heb je gebruikt. Als er op de verpakking staat dat het bakvaste chocola is zou het bij afkoelen inderdaad weer hard moeten worden.

      Beantwoorden
      • michelle says:
        7 jaar geleden

        ik heb callebaut baking drops gebruikt

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          7 jaar geleden

          De chocolate drops die ik van callebaut gebruik zijn niet bakvast en worden inderdaad niet helemaal hard na het bakken. Op de verpakking moet echt ‘bakvast’ staan. (zoals de Funcakes chocolate chunks)

          Beantwoorden
          • Luna says:
            4 jaar geleden

            Hoi Laura,
            Waar koop je Callebaut of Funcakes chocolate? Ik kon ze niet bij de Albert Heijn vinden. Zijn ze wel gewoon in een andere supermarkt te koop en zo ja, welke?
            Groetjes,
            Luna

          • Laura says:
            4 jaar geleden

            Dat kun je kopen bij groothandels, kookwinkels en (taartdecoratie)webshops 🙂

          • Luna says:
            4 jaar geleden

            Hoi Laura,
            Nog 1 andere vraag. Is tarwebloem ook lekker? Dat heb ik nog thuis liggen.
            Groet,
            Luna

          • Laura says:
            4 jaar geleden

            Tarwebloem kan ook prima

  7. Nicky says:
    6 jaar geleden

    Hey!

    Ik vroeg me af of dit zelfrijzende bloem moet zijn of gewoon tarwebloem ?
    En mag het vanille-extract vervangen worden door vanillesuiker ?

    Alvast heel erg bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik bedoel hier tarwebloem. Vanille extract kun je vervangen, maar de suiker is wel minder sterk.

      Beantwoorden
  8. Liza says:
    6 jaar geleden

    Beste,
    uw uitleg trekt op niks
    ten eerste: nooit gehoord van in stappen te werken?
    ten 2de: max 12 draaibewegingen? serieus?
    Nog nooit heb ik zoiets gelezen
    toch merci voor de ingrediënten.
    mvg

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Leuk dat je ze gaat maken! Overigens is dit (wereldwijd) een hele normale manier van muffins maken, gek dat je dat nog niet eerder ergens zo gelezen hebt.

      Beantwoorden
  9. sarona says:
    6 jaar geleden

    heey! ik wil deze muffins binnenkort maken maar vroeg me af of ik de boter kon vervangen door olie? en zo ja hoeveel olie wordt het dan voor dit recept ?

    groetjes,
    sarona!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik denk wel dat dat lukt, hoeveelheid zal ongeveer gelijk zijn.

      Beantwoorden
  10. Alicia (MyCookieAddiction) says:
    6 jaar geleden

    hallo

    ik heb de muffins volgens het recept gemaakt maar het is een beetje droog hoort dat of heb ik iets fout gedaan (ik heb er conffetti sprinkles erin gedaan)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ze zouden niet droog moeten zijn, heb je ze misschien te lang gebakken? Ze zijn wel iets droger dan cupcakes als dat is wat je bedoeld.

      Beantwoorden
  11. janilly says:
    6 jaar geleden

    hoi , ik heb net de muffins gemaakt waren echt heerlijk.

    Beantwoorden
  12. Jolie says:
    5 jaar geleden

    Hej,

    Ik heb deze middag de muffins gemaakt, maar die zijn nogal aan de zware kant (qua gewicht, niet qua smaak) hoe zou dit komen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Muffins zijn wat compacter en minder luchtig, dat maakt ze ook zwaarder in gewicht. Echte muffins zijn namelijk een beetje broodachtig.

      Beantwoorden
  13. Colinda van Leeuwen says:
    5 jaar geleden

    Als ik de gesmolten boter bij de melk doe gaat het klonteren.. hoe komt dat?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Laat je de boter wel een klein beetje afkoelen? Het is niet heel erg als er een soort balletjes ontstaan, dit gaat wel weg als je de rest toevoegt.

      Beantwoorden
  14. Ilse says:
    5 jaar geleden

    Hoii,
    Ik heb de muffins gemaakt en ze zijn super lekker
    Ik heb zelf ook een blog en ik wil het recept gebruiken.
    Ik noem dan de website en Uw naam. Is het dan goed?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Zolang je eigen foto’s gebruikt en het recept in je eigen woorden schrijft kan dat, wel met bronvermelding inderdaad 🙂

      Beantwoorden
  15. Klazien says:
    5 jaar geleden

    Tot mijn verbazing zie ik dat jij toch ook wel papiertjes gebruikt bij deze muffins.
    Bleven ze niet plakken aan de muffin?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Muffins blijven (afhankelijk van het recept en het soort vormpje) wel iets meer plakken dan cupcakes, maar het viel reuze mee hoor bij deze muffins.

      Beantwoorden
  16. Yasmine says:
    5 jaar geleden

    Hee,

    Moet de bloem gezeefd worden?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Voor muffins hoeft dat niet per se.

      Beantwoorden
  17. Mariam says:
    5 jaar geleden

    Hey,

    Ik heb een vraagje. Na het lezen van jouw blog werd ik enthousiast (misschien iets te) en dacht nou hoe moeilijk kan het zijn met deze uitgebreide uitleg. Ik heb je recept gevolgd en merkte nadat het gebakken was op dat je bij die van mij heel erg ei terugproefde. Nou heb ik kleine eieren 2 keer ingedaan en wil weten waar het aan kan liggen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat gek dat je het zo duidelijk proefde, daar had ik met twee M eieren geen last van. Waren ze nog wel goed? En verder geen andere ingrediënten aangepast?

      Beantwoorden
  18. robin says:
    4 jaar geleden

    Heey kun je deze muffins ook met m&m’s maken in plaats van stukjes chocolade of zit er dan te veel kleurstof in?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      dat kan prima hoor

      Beantwoorden
  19. Sandra says:
    4 jaar geleden

    Super makkelijk en overheerlijk!

    Beantwoorden
  20. Nina says:
    4 jaar geleden

    Hoi. Ik heb vandaag die Recep van kup keek is helemaal niet lekker sorry zijn droog

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dan heb je ze waarschijnlijk te heet en/of te lang gebakken.

      Beantwoorden
  21. Rensketje says:
    4 jaar geleden

    Hoi, ik wil ze vandaag maken, maar op welke stand moet de oven? Gewoon op hetelucht? groetjes.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      boven- en onderwarmte 😉

      Beantwoorden
  22. cora says:
    4 jaar geleden

    Hier is het goed gelukt en heel lekker!

    Beantwoorden
  23. Annelies says:
    4 jaar geleden

    Kan ik deze ook maken met 1ei ??

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dan halveer je het recept.

      Beantwoorden
  24. Ilone says:
    3 jaar geleden

    Hoeveel gram cacao zou je moeten toevoegen om er mooie chocolade muffins van te krijgen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Daar heb ik een ander recept voor: https://www.laurasbakery.nl/chocolade-muffins/

      Beantwoorden
  25. Siham says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, ik heb je recept helemaal gevolgd en maximaal 12 keer geroerd maar de muffins waren niet te eten. Het was heel erg compact, bijna een grote deegbal en echt totaal niet luchtig. Enig idee wat hier mis kan zijn gegaan?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Heb je alles goed afgewogen en geen vervangers gebruikt? Het klopt wel dat dit wat compactere muffins zijn overigens, niet vergelijkbaar met muffins zoals je die in de winkel koopt. Als je die wilt maken dan kun je beter het basisrecept voor muffins gebruiken 🙂

      Beantwoorden
  26. Trraceyy says:
    2 jaar geleden

    Ik heb deze muffins gemaakt en als extra toevoeging ook 2 tlp vanillesuiker gebruikt. Mijn man vind ze heerlijk!!

    Beantwoorden
  27. Danielle says:
    2 jaar geleden

    Ziet er erg lekker uit. Hoe kan je de muffins het beste bewaren zodat ze het lekkerst blijven?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Goed verpakt en buiten de koelkast 🙂

      Beantwoorden
  28. Evy says:
    2 jaar geleden

    Deze zijn superlekker met witte en pure chocoladedruppels!!!

    Beantwoorden
  29. Maan says:
    2 jaar geleden

    Heb ze net gemaakt, heerlijk❤️

    Beantwoorden
  30. Naazrien Hasrat says:
    1 jaar geleden

    Beste Laura,
    Kan je de melk ook vervangen met yoghurt ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Niet in dit recept.

      Beantwoorden
  31. Liset says:
    1 jaar geleden

    Heerlijk! Ik heb ipv 150 gr melkchocolade 100 gr gedaan + 100 gr witte chocolade en ze zijn heerlijk! Duidelijk en eenvoudig recept 😊.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat fijn! Geniet ervan.

      Beantwoorden
  32. Eva says:
    1 jaar geleden

    Beste Laura

    Ik zou graag voor de eerste keer chocolate chip muffins maken. Jouw recept (en website) spreekt me aan, maar ik kwam echter nog een ander recept tegen op het internet met volgende ingrediënten:

    – 300 gram bloem
    – 2 theelepels bakpoeder
    – 2 eieren
    – 80 gram suiker
    – 50 gram boter
    – 1 theelepel vanille extract
    – 200 gram chocolade (reep in stukjes hakken of chocolate chips)
    – 230 ml melk

    Ik vroeg me af wat het verschil precies was qua textuur/smaak met jouw recept. Heb jij daar toevallig een idee van? Vooral het verschil in hoeveelheid boter en suiker viel me op. Zou het ook lukken met het recept met minder boter en suiker?

    Alvast bedankt voor de hulp!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ik zou zeggen: probeer ze allebei eens uit, dat is vast geen straf om te proeven. Ik ben benieuwd welke je lekkerder vond! 🙂

      Beantwoorden
  33. Zara, Akkie en Floor says:
    9 maanden geleden

    hallo met zara, Akkie en Floor

    kan je inplaats van bakpoeder ook baksoda gebruiken?
    nog bedankt voor de uitleg!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TsP5Cb0doDkAX9fwOdC&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=79bc6c68226a715888d318b44354d1f6&oe=6096EE4E' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip
  • NIEUW! Het was alweer even geleden, maar vandaag behandel ik weer zeven prangende, veelgestelde bakvragen op het blog. O.a. de antwoorden op de volgende vragen vind je daar terug:⁠
🥐 Welke soort bloem gebruik ik het liefst?⁠
🥐 Wat gebeurt er met de baktijd en -temperatuur als je een recept omrekent naar een ander formaat bakvorm?⁠
🥐Waardoor kan ik suiker vervangen in mijn baksel?⁠
⁠
Je leest het via de link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#veelgesteldebakvragen #bakkenisnietmoeilijk #bakvragen #bakken
  • HANDIGE BAKTIP! Hoe weet je wanneer je cheesecake gaar is? Cheesecakes controleer je door de vorm een klein beetje heen en weer te bewegen. De taart is goed zodra de vulling stevig oogt, maar het midden van de cheesecake nog wel wat wiebelig is. Daarna haal je hem niet uit de oven, cheesecakes laat je afkoelen in de oven met de deur op een kleine kier (bijvoorbeeld met een houten pollepel ertussen).⁠
⁠
Deze confetti cheesecake staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#cheesecake #taart #confetticheesecake #bakken #sprinkles

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Review delicious. hét bakboek!

Review delicious. hét bakboek!

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

07 april 2021

Paasei arretjescake

05 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-4

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

door Laura Kieft-06 maart 2021-10

Elke keer als ik aan de slag ga met een nieuw bananenbrood zijn jullie gelukkig weer even enthousiast. Dat komt mooi uit, want ik kan niet ophouden met nieuwe variaties bedenken. Vandaag heb ik mijn...

Bananen eclairs

door Laura Kieft-03 maart 2021-4

Het is tijd voor het eerste baksel van de soezen en eclairs bakdag die Mariette en ik een tijd geleden hadden. Een dag van tevoren stond ik al in de keuken om platen vol met...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan