10 lekkere bananenbrood recepten

25 januari 2021
10 lekkere bananenbrood recepten
40

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie mogelijk is met bananenbrood. Vandaag deel ik daarom 10 heerlijke recepten voor bananenbrood. Ik ben super benieuwd welk recept jij binnenkort gaat proberen!

We beginnen dit lijstje met een basisrecept voor bananenbrood. Ik ben dol op basisrecepten, maar voor dit basis bananenbrood recept heb ik wel een tijdje moeten puzzelen. Uiteindelijk is het gelukt! Dit recept is een ideale basis om zelf mee te variëren. Een van die variaties is dit gemarmerd bananenbrood, met een beetje chocolade.

Chocolade en banaan is echt een gouden combinatie. Zo maakte ik dit recept voor chocolade bananenbrood. Dat is tegelijkertijd ook een glutenvrij bananenbrood. Net als dit glutenvrije bananenbrood met noten en chocola. Wat mij betreft een ideaal tussendoortje!

Ben je een liefhebber van voorgaand recept? Of ben je liefhebber van de combinatie van chocola en noten? Dan is dit chocolade-hazelnoot bananenbrood echt een aanrader om te bakken. Of houd je meer van een fris en luchtiger bananenbrood? Ga dan dan aan de slag met dit recept voor bananenbrood met blauwe bessen.

Heb je al eens dit roomkaas bananenbrood gebakken? Misschien niet een combinatie waar je direct zelf aan denkt. Door de roomkaas wordt het een heerlijk smeuïg bananenbrood. Ook een carrot cake bananenbrood is een verrassend lekkere combinatie. Je kunt daarbij zelfs nog een cream cheese frosting maken.

Een combinatie met pindakaas mag in dit overzicht zeker niet ontbreken! Dit keer ging ik voor een combinatie van pindakaas en pretzel in een bananenbrood. Heerlijk die smaken van zoet en zout bij elkaar. Maar persoonlijk vind ik een speculaas bananenbrood het meest lekker!

Wat is jouw favoriete variatie van deze bananenbrood recepten?

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *