Zelfgemaakte eetbare kerstcadeautjes

19 december 2018
10

Door Lian – Kerstmis is voor vele mensen de tijd van het jaar om elkaar te verrassen met cadeautjes. Cadeautjes hoeven in onze ogen niet duur te zijn. Iets krijgen wat persoonlijk is, vinden wij vaak veel leuker. Daarom delen wij vandaag enkele zelfgemaakte eetbare kerstcadeautjes om je familie en vrienden mee te verwennen. Met een paar simpele tips laten we je graag zien hoe jij dat dit jaar zelf ook kunt doen.

We beginnen met Laura’s lekkere gingerbread koekjes. Het meest perfecte koekje om juist met kerstmis onder de boom te vinden. Houd ze neutraal of decoreer ze naar wens. Stop ze in een mooi doosje, bind er een lint om en klaar is je eetbare cadeau. Vergeet niet om er een briefje bij te doen tot hoe lang je de koekjes kunt bewaren. Ons bewaaradvies is zo’n 2-3 weken, mits afgesloten bewaard.

Een ander lekker koekje om weg te geven is cantuccini. Ga voor het originele recept met amandelen of voor deze kerstvariant met pistache en cranberry’s. Heb jij Hét Laura’s Bakery Bakboek dan vind je daar nog een extra variant voor een chocolade cantuccini met hazelnoten. Verpak de koekjes in een doorzichtig zakje en hang ook hier een kaartje aan met daarop een bewaaradvies en welke smaak je gemaakt hebt. Ons bewaaradvies is zo’n 4 weken, mits afgesloten verpakt.

Heb jij nou een vriendin of familielid dat dol is op granola? Maak dan een hele pot zelfgemaakte granola. Bind er een mooi lintje of touw omheen en schrijf op een klein kaartje welke smaak je gemaakt heb en hoe lang zij het kan bewaren. Wij adviseren natuurlijk om deze kerstgranola te maken. In een afgesloten pot blijft de granola zeker zo’n 3 weken goed.

Misschien niet direct eetbaar, maar zeker wel een eetbaar kerstcadeautje als je ons vraagt. Geef een potje met gingerbread kruiden en plak onder op de pot een sticker of briefje met daarop de link naar een recept waar je deze kruiden voor kunt gebruiken. Hoe je de kruiden maakt lees je hier en je gebruikt ze onder andere in de eerder genoemde gingerbread koekjes of deze lekkere gingerbread koekjes taart. De kruiden kun je eigenlijk oneindig bewaren, maar zullen na verloop van tijd (jaren) hun geur en smaak verliezen. Bekijk wat de houdbaarheidsdatum van de kruiden is die je gebruikt en noteer die op een kaartje.

Als laatste willen we je graag laten zien dat je met een niet kerstrecept ook hele lekkere eetbare kerstcadeautjes kunt maken. Kies één van Laura’s truffelrecepten, decoreer ze met stukjes candy canes of kerstmis sprinkles en verpak ze in een doorzichtig plastic zakje met een mooie strik. Ze blijven een week goed, dus maak ze niet te ver van tevoren. Daarnaast kun je dit cadeautje tot vlak voor het serveren het beste in de koelkast bewaren 😉

Welk eetbaar kerstcadeautje zie jij het liefst onder de kerstboom liggen bij jou thuis?

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *