Zelfgemaakte eetbare kerstcadeautjes

Gepost: 19 december 2018 Laatst bewerkt: 1 december 2023
11

ZELFGEMAAKTE EETBARE KERSTCADEAUTJES

Kerstmis is voor vele mensen de tijd van het jaar om elkaar te verrassen met cadeautjes. Cadeautjes hoeven in onze ogen niet duur te zijn. Iets krijgen wat persoonlijk is, vinden wij vaak veel leuker. Daarom delen wij vandaag enkele zelfgemaakte eetbare kerstcadeautjes om je familie en vrienden mee te verwennen. Met een paar simpele tips laten we je graag zien hoe jij dat dit jaar zelf ook kunt doen.

We beginnen met deze lekkere gingerbread koekjes. Het meest perfecte koekje om juist met kerstmis onder de boom te vinden. Houd ze neutraal of decoreer ze naar wens. Stop ze in een mooie (kerst)koektrommel, bind er een lint om en klaar is je eetbare cadeau. Vergeet niet om er een briefje bij te doen tot hoe lang je de koekjes kunt bewaren. Ons bewaaradvies is zo’n 2-3 weken, mits afgesloten bewaard.

ZELFGEMAAKTE EETBARE KERSTCADEAUTJES

Een ander lekker koekje om weg te geven is cantuccini. Ga voor het originele recept met amandelen of voor deze kerstvariant met pistache en cranberry’s. Heb jij Het Laura’s Bakery Bakboek dan vind je daar nog een extra variant voor een chocolade cantuccini met hazelnoten. Verpak de koekjes in een doorzichtig zakje en hang ook hier een kaartje aan met daarop een bewaaradvies en welke smaak je gemaakt hebt. Ons bewaaradvies is zo’n 4 weken, mits afgesloten verpakt.

ZELFGEMAAKTE EETBARE KERSTCADEAUTJES

Heb jij nou een vriendin of familielid dat dol is op granola? Maak dan een hele pot zelfgemaakte granola. Bind er een mooi lintje of touw omheen en schrijf op een klein kaartje welke smaak je gemaakt heb en hoe lang zij het kan bewaren. Wij adviseren natuurlijk om deze kerstgranola te maken. In een afgesloten glazen pot blijft de granola zeker zo’n 3 weken goed.

ZELFGEMAAKTE EETBARE KERSTCADEAUTJES

Misschien niet direct eetbaar, maar zeker wel een eetbaar kerstcadeautje als je ons vraagt. Geef een potje met gingerbread kruiden en plak onder op het glazen beugelpotje een sticker of briefje met daarop de link naar een recept waar je deze kruiden voor kunt gebruiken. Hoe je de kruiden maakt lees je hier en je gebruikt ze onder andere in de eerder genoemde gingerbread koekjes of deze lekkere gingerbread koekjes taart. De kruiden kun je eigenlijk oneindig bewaren, maar zullen na verloop van tijd (jaren) hun geur en smaak verliezen. Bekijk wat de houdbaarheidsdatum van de kruiden is die je gebruikt en noteer die op een kaartje.

ZELFGEMAAKTE EETBARE KERSTCADEAUTJES

Als laatste willen we je graag laten zien dat je met een niet kerstrecept ook hele lekkere eetbare kerstcadeautjes kunt maken. Kies één van deze truffelrecepten, decoreer ze met stukjes candy canes of kerstmis sprinkles en verpak ze in een doorzichtig plastic zakje met een mooie strik. Ze blijven een week goed, dus maak ze niet te ver van tevoren. Daarnaast kun je dit cadeautje tot vlak voor het serveren het beste in de koelkast bewaren 😉

Welk eetbaar kerstcadeautje zie jij het liefst onder de kerstboom liggen bij jou thuis?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *