Eens in de paar weken koop ik een tros bananen en dan wacht ik tot ze goed rijp zijn geworden om er vervolgens 2 bananenbroden van te maken. Ik maak trouwens nooit hetzelfde bananenbrood, maar maak altijd een nieuwe variatie op mijn basisrecept voor bananenbrood. Gewoon door te kijken wat ik allemaal nog in de keuken heb liggen.
Mijn laatste ontdekking: dit pindakaas-pretzel bananenbrood. Lekker dat het is! Inmiddels heb ik nog maar 2 plakjes bananenbrood in de vriezer liggen en ligt er alweer een nieuwe tros bananen op het aanrecht te wachten tot ik weer twee nieuwe smaakvariaties ga maken.
Ik laat de bananen weer even liggen! Dit klinkt verrukkelijk ?
Bedoel jij geschild of ongeschild 300-350 gr. bananen?
zonder schil, je weegt altijd alle ingrediënten zonder schil/verpakking af.
Kan ik de bloem ook vervangen door bijvoorbeeld boekweitmeel om het glutenvrij te maken?
Heb zelf geen ervaring met boekweitmeel. Heb wel bananenbroden gebakken voorheen met alleen amandelmeel (wordt compacter). Je kunt ook gewoon glutenvrij meel/bloem kopen weet ik, zou ook moeten lukken.
Heb je ook een glutenvrije optie? Ziet er erg lekker uit.. en ik heb ook glutenvrije pretzels in huis 🙂
Je zou bloem door amandelmeel kunnen vervangen, je krijg dan wel een compacter resultaat. Of gewoon glutenvrije bloem gebruiken 🙂
Zou ik het recept ook veganistisch kunnen maken??
Daar heb ik geen ervaring mee.
Waar kan ik pretzels kopen? Bij Lidl en Deen hadden ze ze niet. Of misschien vervangen door pepsils?
Bij mij in de supermarkten hebben ze eigenlijk overal pretzels, maar pepsels lijken me ook prima te werken!