Pindakaas-pretzel bananenbrood

Pindakaas-pretzel bananenbrood
26

Eens in de paar weken koop ik een tros bananen en dan wacht ik tot ze goed rijp zijn geworden om er vervolgens 2 bananenbroden van te maken. Ik maak nooit twee basis bananenbroden trouwens, maar iedere keer probeer ik weer iets nieuws. Gewoon door te kijken wat ik allemaal nog in de keuken heb liggen. Mijn laatste ontdekking: dit pindakaas-pretzel bananenbrood. Lekker dat het is! Inmiddels heb ik nog maar 2 plakjes bananenbrood in de vriezer liggen en ligt er alweer een nieuwe tros bananen op het aanrecht te wachten tot ik weer twee nieuwe smaakvariaties ga maken.

Pindakaas-pretzel bananenbrood

Dol op pindakaas en bananenbrood? Dan wil je die pindakaas-pretzel bananenbrood absoluut eens proberen.
Porties: 12 plakjes
25 cm cakeblik

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen ongeveer 300-350 gram
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 75 gram pretzels
  • 100 gram pindakaas
  • extra: pretzels en pindakaas ter decoratie

Instructies

  • Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met het vanille-extract toe.
  • Voeg het amandelmeel, bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
  • Roer de pindakaas al een beetje los in een schaaltje en breek de pretzels in stukjes. Voeg toe aan het beslag en spatel er doorheen. Het is niet erg als er nog wat klontjes pindakaas in zitten.
  • Stort het beslag in een ingevette en met bloem bestoven (of met bakpapier bekleed) cakeblik. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm.
  • Verdeel met een theelepel wat extra pindakaas over het bananenbrood, roer licht door het oppervlak zodat er 'swirls' ontstaan. Strooi er ook nog wat stukjes pretzel over.
  • Bak het bananenbrood in 40-45 minuten op 180°C graden (boven- en onderwarmte) gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.
Tips

Je kunt elke soort pindakaas gebruiken die je lekker vindt. Let wel op met pindakaas die erg dun is, dit heeft invloed op de structuur, baktijd, etc.. Zelf geef ik de voorkeur aan wat stevigere pindakaas.

Bewaren

Afgedekt 2-3 dagen houdbaar buiten de koelkast óf 3 maanden in de vriezer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

11 reacties

  1. Nancy schreef:

    Ik laat de bananen weer even liggen! Dit klinkt verrukkelijk 😍

  2. Iris schreef:

    Bedoel jij geschild of ongeschild 300-350 gr. bananen?

    1. Laura Kieft schreef:

      zonder schil, je weegt altijd alle ingrediënten zonder schil/verpakking af.

  3. Joanne schreef:

    Kan ik de bloem ook vervangen door bijvoorbeeld boekweitmeel om het glutenvrij te maken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Heb zelf geen ervaring met boekweitmeel. Heb wel bananenbroden gebakken voorheen met alleen amandelmeel (wordt compacter). Je kunt ook gewoon glutenvrij meel/bloem kopen weet ik, zou ook moeten lukken.

  4. nicole schreef:

    Heb je ook een glutenvrije optie? Ziet er erg lekker uit.. en ik heb ook glutenvrije pretzels in huis 🙂

    1. Laura Kieft schreef:

      Je zou bloem door amandelmeel kunnen vervangen, je krijg dan wel een compacter resultaat. Of gewoon glutenvrije bloem gebruiken 🙂

  5. Liselotte schreef:

    Zou ik het recept ook veganistisch kunnen maken??

    1. Laura's Bakery schreef:

      Daar heb ik geen ervaring mee.

  6. Iris schreef:

    Waar kan ik pretzels kopen? Bij Lidl en Deen hadden ze ze niet. Of misschien vervangen door pepsils?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Bij mij in de supermarkten hebben ze eigenlijk overal pretzels, maar pepsels lijken me ook prima te werken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *