Chocolade-hazelnoot bananenbrood

7 oktober 2020
Chocolade-hazelnoot bananenbrood
71

Jullie weten het inmiddels, iedere paar weken verwerk ik een tros bananen in lekkere baksels. Zo los eet ik ze namelijk niet op. Tijdens mijn laatste baksessie ging ik voor dit chocolade-hazelnoot bananenbrood. De chocoladesmaak hield ik subtiel, maar bovenop strooide ik nog wel wat extra chocolate chips als traktatie. Mijn zusje en ik hebben al vlot na het bakken zitten smullen van een warm plakje bananenbrood. Ze was zo enthousiast, dat ze de helft van het brood mee naar huis nam. Begrijp ik helemaal.

Chocolade-hazelnoot bananenbrood

Chocolade en hazelnoten zijn wat mij betreft een fantastische combinatie. Ook in een bananenbrood doen ze het heel erg goed.
Porties: 12 plakjes
25 cm cakeblik

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen ongeveer 300-350 gram
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gram amandelmeel
  • 130 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 100 gram hazelnoten fijngehakt
  • extra: hazelnoten en chocolate chips (ter decoratie)

Instructies

  • Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met het vanille-extract toe.
  • Voeg het amandelmeel, bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
  • Voeg de hazelnoten toe en spatel deze door het beslag.
  • Stort het beslag in een ingevette en met bloem bestoven (of met bakpapier bekleed) cakeblik. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm.
  • Strooi extra stukjes hazelnoot en chocolate chips over het bananenbrood heen.
  • Bak het bananenbrood in 40-45 minuten op 180°C graden (boven- en onderwarmte) gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.
Tips

Voor een intensere chocoladesmaak voeg je nog iets meer cacaopoeder toe. Extra stukjes chocolade door het beslag kan natuurlijk ook.

Bewaren

Afgedekt 2-3 dagen houdbaar buiten de koelkast óf 3 maanden in de vriezer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

9 reacties

  1. Lieve schreef:

    Vraagje kan het ook met walnoten in de plaats van hazelnoten .

  2. Jessica schreef:

    Ik wordt altijd helemaal enthousiast van jouw gerechten. Deze staat nu in de oven. Ik ben benieuwd.

  3. Annick Morel schreef:

    Hier kunnen we geen genoeg krijgen van bananenbrood. Dus bijna elk nieuw receptje moet uitgeprobeerd worden. Deze staat nu in de oven 😋

  4. Christien schreef:

    Heel erg lekker zeg, wat een mooi luchtig en groot bananenbrood! Net gemaakt, en gelijk warm geproefd. Ben echt zo dol op bananenbrood! Heel fijn ook zonder suiker en boter, had verwacht dat het droog en niet zoet genoeg zou zijn maar je mist het echt niet!

  5. Inge schreef:

    Het was heerlijk. Goed recept . Erg luchtig en niet zoet.
    Kan ook gecombineerd worden met een stukje kaas als brood.

  6. Gerrie schreef:

    kan ik de bloem vervangen door glutenvrij? bijv zelfrijzend bakmeel?
    en die baking soda? dat heb ik niet in huis. kan ik dat vervangen door iets anders?

    lijkt me heerlijk brood 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zelfrijzend bakmeel is niet hetzelfde als bloem. Ik denk dat je prima glutenvrije bloem kunt gebruiken ter vervanging van de bloem en baking soda kan vervangen worden door een grotere hoeveelheid bakpoeder.

  7. Joyce Gorgoni schreef:

    Heerlijk! Heb er zelf nog amandelen en walnoten extra door gedaan 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *