Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021
Bananenbrood tulband met noten
27

Zoals je inmiddels misschien wel weet koop ik alleen maar bananen om later iets mee te bakken. De laatste tros bananen die na een week rijp genoeg was om mee aan te bak te gaan waren uiteraard weer bestemd voor bananenbrood. Dit keer besloot ik voor een groot bananenbrood te gaan, in de vorm van een tulband. De hoeveelheden besloot ik te verdubbelen om deze bananenbrood tulband met noten mee te maken. De noten geven het bananenbrood een heerlijke bite. Ik smul nog steeds van de plakjes die in mijn vriezer liggen.

Bananenbrood tulband met noten

Met deze bananenbrood tulband met noten kun je heel wat mensen blij maken. Of geniet er zelf gewoon heel lang van door de plakjes als tussendoortje in de vriezen.
Porties: 24 plakjes

Ingrediënten

  • 6 rijpe bananen ongeveer 700 gram
  • 6 eieren
  • 2 tl vanille-extract
  • 200 gram amandelmeel
  • 300 gram bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el baking soda
  • snuf zout
  • 250 gram ongezouten noten (noten naar keuze)

Instructies

  • Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met het vanille-extract toe.
  • Voeg het amandelmeel, bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
  • De noten kun je eventueel iets fijner hakken. Voeg ze dan toe aan het beslag en spatel ze erdoorheen.
  • Stort het beslag in een ingevette en met bloem bestoven tulbandvorm. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm.
  • Bak het bananenbrood in ongeveer 60 minuten op 170°C graden (boven- en onderwarmte) gaar.
Tips

Snijd het brood in plakjes en vries deze per stuk in. Zo ligt er altijd een lekker tussendoortje klaar om mee te nemen.

Bewaren

Afgedekt 2-3 dagen houdbaar buiten de koelkast óf 3 maanden in de vriezer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

15 reacties

  1. Fem schreef:

    Is er geen olie of boter nodig voor dit recept? Lijkt me heerlijk, ik ga hem maken!

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee dat is niet nodig in bananenbrood, anders had het ertussen gestaan 😉

  2. Riekje schreef:

    Hoi Laura, ja het bananenbrood is iid heerlijk, ik maak het ook regelmatig en dan voeg ik als extra nog twee grote eetlepels pindakaas toe, daar wordt het lekker smeuïg van!
    Bedankt voor de heerlijke recepten!
    Riekje

  3. Jolanda schreef:

    Hallo Laura, Ik heb een notengranola met kokosschaafsel erin gedaan voor de bite.
    Bedankt voor het recept
    Jolanda

  4. Paula schreef:

    Ha Laura, ziet er lekker uit. Voor een grote vorm denk ik, 2,5 ltr?
    Groetjes

    1. Laura Kieft schreef:

      Zoiets ja, de mijne is ietsjes kleiner geloof ik.

  5. Eline schreef:

    Hoi Laura,
    Bedoel je echt 1 eetlepel bakpoeder of is het een typefout en moet theelepel zijn?
    Groetjes, Eline

    1. Laura Kieft schreef:

      ik bedoel echt 1 eetlepel.

  6. Margie schreef:

    HoiLaura,ik ga voor het eerst een bananbrood cake maken en in een tulbandvorm ook nog..haha.
    Kan ik ipv amandelmeel kokosmeel gebruiken? Ik weet dat dat wat droger is, wat kan ik uberhaupt gebruiken in een recept om het wat minder droog te laten zijn? Alvast dank, groetjes Margie

    1. Laura Kieft schreef:

      Heb ik niet geprobeerd, maar zou het persoonlijk niet doen omdat het het resultaat droger maakt.

  7. Julie schreef:

    Hoi, bedankt voor het delen van je recept. Niet mijn smaak eerlijk gezegd. Exact je recept opgevolgd maar ik vond het aan de droge kant,de noten waren aangebrand aan de binnenkant en de bananensmaak was niet te proeven. Iets klopt er echt niet in het recept lijkt me.

    1. Laura Kieft schreef:

      Bij een bananenbrood proef je banaan ook niet heel expliciet terug. Als hij droog/aangebrand was heb je hem te lang/heet gebakken, zo hoort hij namelijk niet te zijn.

  8. Judith schreef:

    Oh dit klink wel heel lekker.
    Even een vraagje, die 700 gram bananen is dat met of zonder schil?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zonder schil.

  9. Joep schreef:

    Wil m proberen maar ben allergisch voor amandelen. Waardoor kan ik t amandelmeel vervangen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *