Zoals je inmiddels misschien wel weet koop ik alleen maar bananen om later iets mee te bakken. De laatste tros bananen die na een week rijp genoeg was om mee aan te bak te gaan waren uiteraard weer bestemd voor bananenbrood. Dit keer besloot ik voor een groot bananenbrood te gaan, in de vorm van een tulband. De hoeveelheden van het basisrecept voor bananenbrood besloot ik te verdubbelen om deze bananenbrood tulband met noten mee te maken. De noten geven het bananenbrood een heerlijke bite. Ik smul nog steeds van de plakjes die in mijn vriezer liggen.
Bananenbrood tulband met noten
Bananenbrood tulband met noten
Met deze bananenbrood tulband met noten kun je heel wat mensen blij maken. Of geniet er zelf gewoon heel lang van door de plakjes als tussendoortje in de vriezen.
Porties: 24 plakjes
Ingrediënten
- 6 rijpe bananen ongeveer 700 gram
- 6 eieren
- 2 tl vanille-extract
- 200 gram amandelmeel
- 300 gram bloem
- 1 el bakpoeder
- 1 el baking soda
- snuf zout
- 250 gram ongezouten noten (noten naar keuze)
Instructies
-
Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met het vanille-extract toe.
-
Voeg het amandelmeel, bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
-
De noten kun je eventueel iets fijner hakken. Voeg ze dan toe aan het beslag en spatel ze erdoorheen.
-
Stort het beslag in een ingevette en met bloem bestoven tulbandvorm. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm.
-
Bak het bananenbrood in ongeveer 60 minuten op 170°C graden (boven- en onderwarmte) gaar.
Tips
Snijd het brood in plakjes en vries deze per stuk in. Zo ligt er altijd een lekker tussendoortje klaar om mee te nemen.
Bewaren
Afgedekt 2-3 dagen houdbaar buiten de koelkast óf 3 maanden in de vriezer.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Is er geen olie of boter nodig voor dit recept? Lijkt me heerlijk, ik ga hem maken!
Nee dat is niet nodig in bananenbrood, anders had het ertussen gestaan 😉
Hoi Laura, ja het bananenbrood is iid heerlijk, ik maak het ook regelmatig en dan voeg ik als extra nog twee grote eetlepels pindakaas toe, daar wordt het lekker smeuïg van!
Bedankt voor de heerlijke recepten!
Riekje
Hallo Laura, Ik heb een notengranola met kokosschaafsel erin gedaan voor de bite.
Bedankt voor het recept
Jolanda
Ha Laura, ziet er lekker uit. Voor een grote vorm denk ik, 2,5 ltr?
Groetjes
Zoiets ja, de mijne is ietsjes kleiner geloof ik.
Hoi Laura,
Bedoel je echt 1 eetlepel bakpoeder of is het een typefout en moet theelepel zijn?
Groetjes, Eline
ik bedoel echt 1 eetlepel.
HoiLaura,ik ga voor het eerst een bananbrood cake maken en in een tulbandvorm ook nog..haha.
Kan ik ipv amandelmeel kokosmeel gebruiken? Ik weet dat dat wat droger is, wat kan ik uberhaupt gebruiken in een recept om het wat minder droog te laten zijn? Alvast dank, groetjes Margie
Heb ik niet geprobeerd, maar zou het persoonlijk niet doen omdat het het resultaat droger maakt.
Hoi, bedankt voor het delen van je recept. Niet mijn smaak eerlijk gezegd. Exact je recept opgevolgd maar ik vond het aan de droge kant,de noten waren aangebrand aan de binnenkant en de bananensmaak was niet te proeven. Iets klopt er echt niet in het recept lijkt me.
Bij een bananenbrood proef je banaan ook niet heel expliciet terug. Als hij droog/aangebrand was heb je hem te lang/heet gebakken, zo hoort hij namelijk niet te zijn.
Oh dit klink wel heel lekker.
Even een vraagje, die 700 gram bananen is dat met of zonder schil?
Zonder schil.
Wil m proberen maar ben allergisch voor amandelen. Waardoor kan ik t amandelmeel vervangen?