Is het een brood of is het een cake? Het blijft altijd een beetje de vraag, maar persoonlijk eet ik een plakje bananenbrood bij mijn ontbijt of lunch. Ondanks dat er al twee verschillende recepten voor bananenbrood online staan, besloot ik een derde recept toe te voegen. Dit roomkaas bananenbrood heeft qua ingrediënten misschien meer weg van een cake, maar eenmaal gebakken heeft het toch die grove structuur vergelijkbaar met brood. Doordat er roomkaas door het beslag zit is het bananenbrood lekker smeuïg en ook wat lichter van kleur dan je gewend bent van een bananenbrood. Eigenlijk is het gewoon een heel nieuw soort bananenbrood dat je eens moet uitproberen, dus verwarm die oven maar vast voor.
BAKTIP: Een degelijke, rechthoekige cakevorm zoals deze gaat jarenlang mee en kan wat mij betreft niet ontbreken in de keuken.
Hoi Laura!
Zou je ook willen overwegen om eens een recept te doen voor hand pies?
de handzame vorm van taart of hartig!
het viel mij op dat er zo weinig Nederlandse recepten van te vinden zijn!
Groetjes!
Leuk idee, ik zal eens kijken of ik iets kan bedenken 🙂
Hij staat nu in de oven.. Nog even geduld.
Hoi Laura/Lian, als ik frambozen wil toevoegen aan het bananenbrood moet ik dan bijv. Nog extra bloem toevoegen ivm extra vocht? Of maakt dat niet uit?
Dat hoeft niet, maar het kan wel zijn dat hij misschien een paar minuutjes langer nodig heeft in de oven.
Hi Laura,
Bij jou ziet hij er goed luchtig uit, bij mij is het een behoorlijk stevige massa geworden.
Direct uit de oven kwam hij nog boven het blik uit, maar hij zakte volledig in. Alles wel gedaan zoals beschreven. Enig idee wat er fout gaat?
Groeten, Niels
Heb je het in de eerste stap lang genoeg romig gemixt? Als je alles hebt gedaan zoals beschreven dan is het lastig te zeggen wat er mis is gegaan helaas..