Hoe maak je dit bananenbrood?
Het recept spreekt voor zich, maar ik zal wat tips met je delen zodat je de beste resultaten krijgt en dit je favoriete bananenbrood recept wordt!
Het belangrijkste: de bananen! Ik gebruik altijd overrijpe bananen voor het beste resultaat. Pureer de bananen met een vork of gebruik een staafmixer. Het is prima om wat klontjes in je geprakte banaan te hebben. Maar als je van een gladder beslag houdt, gebruik dan een staafmixer.
Voor mijn gezonde bananenbrood gebruik ik alleen een garde of spatel om het beslag te maken, maar voor dit recept heb je een elektrische mixer nodig. Het is belangrijk om boter, roomkaas en suiker tot een romig mengsel te mixen en daarvoor is een elektrische hand- of standmixer het beste. Tenzij je hele sterke armen hebt 😉 .
Het hele recept staat in de receptkaart hieronder. Maar het is eigenlijk niet meer dan alle natte ingrediënten samen mengen en dan je droge ingrediënten toevoegen en mixen tot deze zijn opgenomen. Daarna giet je het beslag in een voorbereide bakvorm en je makkelijke bananenbrood recept is klaar voor de oven!
Oh en om je cakevorm voor te bereiden: je kunt een anti-aanbakspray gebruiken, hem invetten met boter en bestuiven met bloem of hem gewoon bekleden met bakpapier. Kies gewoon je favoriete manier voor een geprepareerde bakvorm.
En na het bakken: geniet van je beste zelfgemaakte bananenbrood recept ooit!
Hoe bewaar je dit bananenbrood
Op kamertemperatuur blijft het brood 2-3 dagen vers, verpakt in aluminiumfolie.
In de vriezer kun je het bananenbrood tot 3 maanden bewaren. Bewaar ze in een luchtdichte verpakking of in diepvrieszakjes. Zorg ervoor dat je ze luchtdicht verpakt om vriesbrand te voorkomen.
Ik bewaar mijn bananenbrood graag in plakjes. Als je ze samen in een bak of diepvrieszak bewaart, zorg er dan voor dat je wat stukjes bakpapier tussen de plakjes legt. Zo voorkom je dat ze aan elkaar plakken.
Voordat je je brood inpakt om op kamertemperatuur of in de vriezer te bewaren: zorg ervoor dat je het hebt laten afkoelen tot kamertemperatuur op een rooster.
Hoi Laura!
Zou je ook willen overwegen om eens een recept te doen voor hand pies?
de handzame vorm van taart of hartig!
het viel mij op dat er zo weinig Nederlandse recepten van te vinden zijn!
Groetjes!
Leuk idee, ik zal eens kijken of ik iets kan bedenken 🙂
Hij staat nu in de oven.. Nog even geduld.
Hoi Laura/Lian, als ik frambozen wil toevoegen aan het bananenbrood moet ik dan bijv. Nog extra bloem toevoegen ivm extra vocht? Of maakt dat niet uit?
Dat hoeft niet, maar het kan wel zijn dat hij misschien een paar minuutjes langer nodig heeft in de oven.
Hi Laura,
Bij jou ziet hij er goed luchtig uit, bij mij is het een behoorlijk stevige massa geworden.
Direct uit de oven kwam hij nog boven het blik uit, maar hij zakte volledig in. Alles wel gedaan zoals beschreven. Enig idee wat er fout gaat?
Groeten, Niels
Heb je het in de eerste stap lang genoeg romig gemixt? Als je alles hebt gedaan zoals beschreven dan is het lastig te zeggen wat er mis is gegaan helaas..
Hoi! Kan je hier ook glutenvrije bloem voor gebruiken? Eigenlijk ook meer in het algemeen: kan je in ieder recept bloem vervangen door glutenvrije bloem of klopt de samenstelling dan niet meer?
Alvast bedankt!
Daar lees je hier alles over: https://www.laurasbakery.nl/glutenvrij-bakken-doe-je-zo/
Hoi Laura,
Dit bananenbrood is ontzettend lekker! Nadat ik ‘m had gemaakt, vroeg mijn man of ik ‘m opnieuw wilde maken voor een traktatie op werk, en mijn dochter wilde het bananenbrood voor haar 16e verjaardag. Het is direct een favoriet geworden bij ons thuis!