Deze overheerlijke cupcakes maakte ik voor mijn zusje haar verjaardag. Ze wilde graag lekkere chocoladecakejes met een knalroze toef en een aardbei bovenop. “Oh, en ook nog graag een turquoise papiertje, heb je die?” vroeg ze met haar liefste lach. Natuurlijk: u vraagt, wij draaien! En zo ging ik dus aan de slag met de cupcakes voor haar 20ste verjaardag. Door het beslag heb ik ook nog lekkere stukjes chocola gedaan, dat vind ik altijd zo lekker. De roze toef is gewoon een vanillecrème die ik met roze kleurstof heb gekleurd. Ze waren trouwens niet zo roze als op de foto hoor, wel flink roze maar iets minder knallend.
Chocolade cupcakes met vanillecrème
Ingrediënten
- 180 gram ongezouten roomboter
- 180 gram zelfrijzend bakmeel
- 135 gram suiker
- 8 gram vanillesuiker
- 4 el cacaopoeder
- 4 eieren
- 100 gram melkchocolade stukjes
- snuf zout
- Gebruik voor de toeven een half recept van de vanillecrème, dan heb je op elke cupcake een bescheiden toef. Maak gerust meer als je liever een grote toef hebt! Voor de decoratie heb je 6 aardbeien nodig die je halveert.
Instructies
-
In een kom mix je de boter, suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot ze allemaal goed zijn opgenomen in het beslag.
-
In een andere kom meng je zelfrijzend bakmeel, cacao en zout door elkaar. Dit mengsel voeg je beetje bij beetje bij het boter mengsel terwijl je goed blijft mixen. Als laatst voeg je de stukjes chocola toe, spatel deze door het beslag.
-
Schep het beslag in de cupcake vormpjes en bak de cupcakes in 20 minuten gaar op 175 °C (boven- en onderwarmte).
-
Ondertussen kun je de vanillecrème alvast maken. Kleur deze roze nadat hij klaar is en doe de crème in een spuitzak met spuitmondje 1M (Wilton). Spuit de toeven pas als de cupcakes helemaal zijn afgekoeld. Steek in elke toef een gehalveerde aardbei en je cupcakes zijn klaar om te serveren.
Het ziet er weer heerlijk uit!
Het ziet er weer heerlijk uit Laura! Haha, dat ‘u vraagt, wij draaien’ komt me bekend voor ook bij mijn familie! xoxo
Dankjewel! Haha ja vooral mijn zusje kan er wat van, die heeft af en toe de gekste ideeën!
Wauw ze zien er heerlijk uit!
Wat mooi en ongetwijfeld erg lekker!
Lekker!
MrsP
Wauw ze zien er heerlijk uit, vooral extra leuk door de knalroze vanillecrème!
Beste Laura, Gebruik je dan dezelfde kleurstof als voor fondant of dezelfde als voor chocolade?
Bedankt alvast.
Elske
Bij mij worden de papieren bakjes om de cupcakes altijd zo lelijk na het bakken zien ze er zo ‘vettig’ uit. Als ik de foto’s bekijk is dat bij jou nooit het geval. Doe je de papieren bakjes er na de tijd omheen?
Ik hoor het graag!
het ligt heel erg aan de kwaliteit van de papiertjes. Ik koop ze bijna altijd van het merk House of Marie.
je zou in plaats van kleurstof ook gewoon aardbeien kunnen gebruiken
dat is ook super lekker heb ik een keer gebrobeerd
Dat kan inderdaad, maar kijk wel uit met de hoeveelheid vocht, je botercrème kan schiften als je te veel vocht toevoegt.
Hoe maak je de botercrème met aardbeien?
Je kunt aardbeien pureren en hier een beetje van toevoegen aan de crème.
Als ik op vanillecreme klik voor het recept, krijg ik allerlei andere recepten te zien. Waar kan ik het recept vinden?
Ik heb de link gelijk even aangepast, hier staat het recept: http://www.laurasbakery.nl/basisrecept-vanillecreme/
Super mooi! Welke kleurstof heb je gebruikt om die kleur te bekomen?
Dit was volgens mij Americolor deep pink
Wat voor oven gebruik je? Ik heb zelf een elektrische en heb niet een normale stand ik zet hem altijd op hetelucht maar bij sommige recepten moet het bij mij veel korter of veel langer
Temperatuur is voor boven- onderwarmte. Hetelucht zet je de temperatuur 10-20% lager.
Gewoon HEERLIJK!
Het is te veel beslag voor twaalf cupcakes bij mij zij het een soort van vulkaantjes geworden 🙂
is de bloem het zelfrijzendbakmeel?
Dat is niet hetzelfde.
Je noemt het zelrijzend bakmeel verderop in je recept “bloem”. In deze situatie lijkt het me dus wel hetzelfde?
Het gaat inderdaad nog steeds om zelfrijzend bakmeel, zal het even aanpassen in het recept.
Hoelang moeten ze in de oven voor mini cupcakes?
Ik gok 12-15 minuten.
Hallo Laura,
Welke chocolade gebruik je voor in de cakejes.
Is dit gewone chocolade of heb je hier speciale chocolade voor gebruikt?
Ik gebruik meestal chocolate chips van Callebaut, maar het kan ook met gewone chocolade hoor.