Vandaag een keer een makkelijk recept voor een super lekkere cake. Eigenlijk staat het recept zelf al online, namelijk die voor de vanillecake, maar toverde ik deze cake om tot een ware traktatie. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind karamel en chocolade een gouden combinatie. Bij deze Twix cake is het de bedoeling dat de chocolade weer lekker knapperig wordt, net zoals bij het origineel. Een erg leuk bakproject om in de voorjaarsvakantie te ondernemen.
Twix cake
Twix cake
Cake in combinatie met chocolade en karamel maakt een heerlijke Twix cake. Makkelijk om zelf te maken en heel erg lekker!
Porties: 12 porties
25 cm cakeblik
Ingrediënten
- 200 gram ongezouten roomboter
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 4 eieren (M)
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 8 gram vanillesuiker
- snufje zout
- dulce de leche (volgens recept)
- 180 gram melkchocolade
Instructies
-
Bereid de vanillecake volgens dit recept en laat volledig afkoelen. Zorg ook dat de dulce de leche is gemaakt en afgekoeld.
-
Smeer een laag dulce de leche op de afgekoelde cake.
-
Smelt 120 gram van de melkchocolade au bain marie. Zodra de chocolade gesmolten is haal je de kom van het vuur en voeg je de overige 60 gram melkchocolade toe en roer je dit door tot ook deze chocolade is gesmolten. Blijf de chocolade om de paar minuten roeren tot het is afgekoeld. Dit test je met je bovenlip, de chocolade moet koud aanvoelen. De exacte methode kun je via deze link nalezen. Zodra de chocolade de juiste temperatuur heeft zal het snel gaan stollen.
-
Giet de gesmolten chocolade over de cake en verdeel zo snel mogelijk indien nodig. De chocolade zal nu snel stollen.
-
Snijd de cake aan door een scherp missen in heet water te dippen. Zo snijd je makkelijker door de chocoladelaag heen.
Tips
Maak de cake en de dulce de leche de avond van te voren zodat je alleen nog de chocolade hoeft te tempereren om de Twix cake af te maken.
Bewaren
Je kunt de cake tot vijf dagen buiten de koelkast bewaren, luchtdicht verpakt.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Dat ziet er goed uit!
Gisteren cake gemaakt vandaag de toppings.hij is jammie
Goed om te horen. Jammie is ‘ie zeker!
Gisteren deze cake gemaakt, heerlijk recept en net wat lekkerder dan een ‘gewone cake’.
Zelf heb ik de cake doormidden gesneden en nog een extra laagje dulce de leche toegevoegd.
De nieuwe favoriete cake thuis!
Hoi! Ik had laatst het blikje gekookt en nam meteen een hap omdat ik weet hoe lekker het is… smakt het zo chemisch! Naar lijm ofzo.. alsof je letterlijk blik at. Heb je dat dat ooit gehad?
Nee dat heb ik nog nooit gehad, was hij niet over de datum?
Kan je deze cake ook bewaren in de diepvries? En waar kan je hem het best bewaren anders?
Ja hoor, dat kan prima. Anders buiten de koelkast (wel verpakt)
Hey Laura het lijkt r op dat de link naar de methode van de chocolade niet werkt.
Goed dat je het zegt, ik heb de link aangepast!