Twix cake

24 februari 2018
178

Door Lian – Vandaag een keer een makkelijk recept voor een super lekkere cake. Eigenlijk staat het recept zelf al online, namelijk die voor de vanillecake, maar toverde ik deze cake om tot een ware traktatie. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind karamel en chocolade een gouden combinatie. Bij deze Twix cake is het de bedoeling dat de chocolade weer lekker knapperig wordt, net zoals bij het origineel. Een erg leuk bakproject om in de voorjaarsvakantie te ondernemen. 

Twix cake

Cake in combinatie met chocolade en karamel maakt een heerlijke Twix cake. Makkelijk om zelf te maken en heel erg lekker!
Porties: 12 porties
25 cm cakeblik

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren (M)
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 8 gram vanillesuiker
  • snufje zout
  • dulce de leche (volgens recept)
  • 180 gram melkchocolade

Instructies

  • Bereid de vanillecake volgens dit recept en laat volledig afkoelen. Zorg ook dat de dulce de leche is gemaakt en afgekoeld.
  • Smeer een laag dulce de leche op de afgekoelde cake.
  • Smelt 120 gram van de melkchocolade au bain marie. Zodra de chocolade gesmolten is haal je de kom van het vuur en voeg je de overige 60 gram melkchocolade toe en roer je dit door tot ook deze chocolade is gesmolten. Blijf de chocolade om de paar minuten roeren tot het is afgekoeld. Dit test je met je bovenlip, de chocolade moet koud aanvoelen. De exacte methode kun je via deze link nalezen. Zodra de chocolade de juiste temperatuur heeft zal het snel gaan stollen.
  • Giet de gesmolten chocolade over de cake en verdeel zo snel mogelijk indien nodig. De chocolade zal nu snel stollen.
  • Snijd de cake aan door een scherp missen in heet water te dippen. Zo snijd je makkelijker door de chocoladelaag heen.
Tips

Maak de cake en de dulce de leche de avond van te voren zodat je alleen nog de chocolade hoeft te tempereren om de Twix cake af te maken.

Bewaren

Je kunt de cake tot vijf dagen buiten de koelkast bewaren, luchtdicht verpakt.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

10 reacties

  1. Judith Armande schreef:

    Dat ziet er goed uit!

  2. Femke schreef:

    Gisteren cake gemaakt vandaag de toppings.hij is jammie

    1. Lian van Rens schreef:

      Goed om te horen. Jammie is ‘ie zeker!

  3. Annet schreef:

    Gisteren deze cake gemaakt, heerlijk recept en net wat lekkerder dan een ‘gewone cake’.
    Zelf heb ik de cake doormidden gesneden en nog een extra laagje dulce de leche toegevoegd.
    De nieuwe favoriete cake thuis!

  4. Lara Kwant schreef:

    Hoi! Ik had laatst het blikje gekookt en nam meteen een hap omdat ik weet hoe lekker het is… smakt het zo chemisch! Naar lijm ofzo.. alsof je letterlijk blik at. Heb je dat dat ooit gehad?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee dat heb ik nog nooit gehad, was hij niet over de datum?

  5. Anouk schreef:

    Kan je deze cake ook bewaren in de diepvries? En waar kan je hem het best bewaren anders?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, dat kan prima. Anders buiten de koelkast (wel verpakt)

  6. Desiree Burgers schreef:

    Hey Laura het lijkt r op dat de link naar de methode van de chocolade niet werkt.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Goed dat je het zegt, ik heb de link aangepast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *