Alles waar kaneel in zit vind ik lekker, maar van cinnamon rolls word ik wel heel erg gelukkig. In het weekend gebeurt het regelmatig dat ik verschrikkelijk veel zin heb in de cinnamon rolls met karamelsaus die al op mijn blog staan. Nadeel is alleen dat ik het liefst gelijk wil eten en het bereiden toch wel even duurt met een deeg dat nog moet rijzen. Klinkt dit ‘probleem’ bekend? Daar heb ik nu een oplossing voor: snelle cinnamon rolls! Een klein half uurtje voordat je kunt aanvallen. Nee, ze zijn niet helemaal hetzelfde, maar ook van deze kaneelbroodjes word ik heel erg gelukkig. En jij waarschijnlijk ook, probeer ze maar eens.
Snelle cinnamon rolls
Ingrediënten
- 1 blikje croissantdeeg
- 50 gram zachte boter
- 2 tl kaneel
- 50-60 gram lichtbruine basterdsuiker
Glazuur
- 100 gram poedersuiker
- 1 tl vanille extract
- 2 el melk
Instructies
- Rol het croissantdeeg uit op je werkblad. Knijp de naden dicht en druk ze goed aan.
- Meng de kaneel door de zachte boter heen en smeer hier het croissantdeeg mee in. Hierover verdeel je de suiker gelijkmatig. Rol dan het croissantdeeg weer op. Probeer de naad een beetje dicht te knijpen.
- Met een scherp mes snijd je de rol deeg in 6 plakjes. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de snelle cinnamon rolls in 10-12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
- Terwijl ze in de oven staan maak je het glazuur. Roer poedersuiker, vanille extract en melk tot een dik glazuur.
- Als de cinnamon rolls uit de oven komen serveer je ze gelijk met wat glazuur erover.
- Smullen maar!
Goed afgedekt zijn de cinnamon rolls 2-3 dagen houdbaar.
Wat een goed alternatief! Yum!
Ik vroeg mij af of het ook met bladerdeeg mogelijk is .
Groetjes
Kan, maar dan krijg je bladerdeeg hapjes in plaats van broodjes. Bladerdeeg en croissantdeeg zijn niet hetzelfde namelijk.
Goed idee! Toppie! Dat word lekker snel smullen! 🙂
hoi kan je dit croissants deeg
Ook zelf maken ?
Ik kan het recept voor zulk croissant deeg niet vinden
Grtjes
Dan zou ik voor dit recept gaan: http://www.laurasbakery.nl/cinnamon-rolls-met-pecannoten-en-karamelsaus/
Jum! Ik krijg gelijk trek! En zo lekker makkelijk met dat croissantdeeg!
Ziet er goed uit! Komt op het lijstje voor volgend weekend 🙂
Superlekker! Deze ga ik zeker een keer maken!
Vandaag heb ik ze met croissantdeeg gemaakt. Ooooh goddelijk……Veel lekkerder dan op de originele manier. # zo maak ik ze voortaan!
Gisteren aan de slag geweest.
Aangezien ik nogal van rozijnen hou heb ik over de uitgerolde deeglap ook nog een handvol rozijnen gestrooid en daarna de deeglap opgerold..
Het heeft heerlijk gesmaakt.
Dat komt vaker op tafel en wat een heerlijke lucht in de keuken. Daar alleen van krijg je al trek.
Een Volgende keer maak ik wat banketbakkersroom erbij en doe dat, bij het uitserveren, als toef op de cinnamon rolls.. Ik moet er nog wel over nadenken of de banketbakkesroom warm of koud erbij het lekkerste is.
Dat wordt een heerlijke lunch. 🙂
Misschien dat ik ook eens kleine stukje appel er in ga verwerken. Kaneel, appel en/of rozijnen is altijd een topcombinatie vind ik. 🙂
Vraagje. Kan je deze ook de volgende dag nog opeten?
Dan kan ik ze een dag van tevoren maken om te trakteren op werk 🙂
Het kan, maar vers uit de oven zijn ze wel echt het lekkerst.
Nog nagenietend van de heerlijke kaneel-suiker bakgeur in huis…wat deelde je weer een overheerlijk recept! Vrij snel gedaan én errug lekker…
Ik kan maar 1 nadeel noemen van Laura’s blog en de bijna dagelijkse nieuwsbrieven: het water loopt me vrijwel altijd in de mond en ik krijg de neiging om elke dag (te) lekkere dingen te maken ;-)!
Hmmm.. ze liggen even af te koelen zodat we onze mond niet branden, maar wat ruikt het al lekker!!! En wat zijn ze makkelijk te maken zo.. zit al te denken..als ik het nou via de andere kant oprol heb je en heleboel mini’s… misschien weer een leuke traktatie voor de kids…
Dat doet mijn vriendin ook wel eens: groot succes en niet zo heel veel werk! Ook lekker met ham en kaas voor een hartige versie!
Goed idee inderdaad! 🙂
Ik heb ze ook gemaakt later nog eens in de oven gedaan om ze weer warm en knapperig te kunnen serveren. Daarbij had ik nog een bolletje vanille en citroenijs erbij gedaan. Heerlijk dessert. Een warm knappetje bij het ijs was een echte verrassing.
Op het ijs had ik een klein beetje kaneel gestrooid zodat de kleur bij het ijs weer terug te zien was waardoor het een link bij elkaar had.
Een kleine garnering van blaadjes citroenmelisse maakte het helemaal af.
Ik kijk alweer uit naar de volgende inspiratiebron.
Groetjes en tot . . . . .
Hoi Laura!
Kan ik ze ook invriezen?
Zou ik niet doen, wordt er niet lekkerder/beter van na ontdooien.
Een vraagje. Kan ik het een dag van te voren alvast voorbereiden en de volgende dag enkel afbakken?? Groetjes!
Dat zou ik niet doen. Daarnaast zijn ze zo snel te maken dat het eigenlijk ook niet nodig is.
Kan ik ipv vanille extract ook vanille suiker gebruiken? Zo ja, welke hoeveelheid?
In een glazuur kan dat niet, want de korrels vanillesuiker lossen niet op. Je zou het ook weg kunnen laten of het merg van een vanilleboon kunnen gebruiken.
Net weer gemaakt en ter variatie heb ik fijn gehakte pecan noten toegevoegd. Geeft een lekkere crunch!
Hey, zou je hierbij ook de karamelsaus onderin kunnen gieten van het andere recept? Dus deze rolls met onderin de karamel van die ander, dat lijk me namelijk heerlijk!
Dat moet zeker lukken
Hoeveel gram moet het deeg zijn? Ik kan namelijk geen blik vinden…
Heb je die van de AH gekocht? 250 gram?
Ik gebruik meestal Danerolles, voor 6 normale croissants (niet de grote dus). Maar AH zal ook prima lukken.
Kan je de melk evt vervangen door water?
Dat kan, maar met melk is het toch wel een stuk lekkerder bij dit recept 😉
Hi Laura, perfect recept. Zo lekker als dat we ze nu zelf gemaakt hebben, hebben we ze nog nooit gegeten. Het voelt bijna als valsspelen. Het is makkelijk, snel en overheerlijk.
Hoi Laura, ik wil ze zondag gaan maken. Ziet er heerlijk uit!! Zou je ook donkerbruine basterdsuiker kunnen gebruiken i.p.v. lichtbruine denk je?
Kan, maar dat heeft uiteraard wel invloed op de smaak.
Hey Laura, zou je het deeg ook in de breedte op kunnen rollen zodat je kleinere cinnamonrolls kan maken? Zo ja, moet de baktijd dan worden aangepast?
Hoi Laura, ik hou echt van dit recept. Staat hier geregeld op tafel. Ik vroeg mij af of jij de rolls eerst lang laat afkoelen voordat je het glazuur erop doet? Bij mij smelt dat meteen ondanks dat ik ze iets laat afkoelen, ik vind ze warm zo lekker. Alvast bedankt.
Verschilt per keer, meestal nog een beetje lauw. Is ook niet erg toch dat het smelt? 😉
Super lekker en makkelijk te maken! Ik zou het zeker aanraden!
Ik heb deze net gemaakt voor het kerstontbijt. Oprecht de lekkerste kaneelbroodjes die ik ooit op heb. Bedankt voor het heerlijke recept en fijne feestdagen!!!
Top om te lezen dit 😀 thanks!
Ze waren héér-lijk!
Ik ga ze ook proberen te maken dit weekend! Het viel mij op dat bij dit recept geen karamel saus gebruikt wordt en bij het andere recept wel. Is dit wel mogelijk of is dit bewust niet gedaan?
Dit zijn snelle cinnamon rolls, als je eerst nog karamelsaus moet maken is het alweer een stuk minder snel recept. Er staat veel rolls op mijn blog, lekker voor de variatie!
Mmmm, zonet gemaakt op de Paasbrunch, echt heel lekker! Croissantdeeg van AH was uitstekend. Als extraatje heb ik enkele Bastogne-speculaasjes verkruimeld en ertussen gedaan, een aanrader!
Oei, wat lekker zeg!
Laatst heb ik ze (per ongeluk) zonder de basterdsuiker gemaakt. Dat was heel lekker!
Ik heb ze daarna nog een keer gemaakt, maar dan met suiker. Wij vonden ze uiteindelijk zonder suiker lekkerder! Ze zijn zoet genoeg, en omdat de suiker karameliseerd zijn ze zonder suiker zachter.
Als ik ze nog een keer maak (grote kans :)) laat ik weer de suiker weg.
En ik ben echt gek op alles met suiker… dus dat verbaasde mij!
Wat een grappige bevinding inderdaad! Gelukkig dat ze zonder suiker ook lekker zijn, lekkerder zelfs in jouw ogen 😉
Hoi hoi!
Ik heb een vraagje. Ik wil vanavond een schaal meenemen naar mijn schoonouders. Nu wil ik ze wel daar afbakken omdat ze dan gewoon weg het lekkerst zijn.. Kan ik ze rond 5 uur maken en rond 9 uur afbakken? Als ik ze in de koelkast leg. Ongesneden of al gesneden?
Gr
Ja hoor dat kan prima. Op beide manieren!
Hi,
Ik heb het recept helemaal gevolgd maar wanneer ik ze uit de oven haal, zijn ze van af de onderkant niet gaaf met het deeg en zacht. Ik weet niet of het uitmaakt dat ik het in een combi magnetron doe…
Dat is lastig te zeggen op afstand. Normaal heb je geen problemen met bakken in je combi magnetron?
Hoi Laura,
Ik heb ze net in de ovengeschoven, van een kennis , jaren geleden, vernomen dat croissant van dit deeg losjes oprollen de truuk is en heb ik hiermee ook gedaan. Ze zijn heel mooi opgegaan. Strakjes proeven.
Dankjewel voor het iedee! Kan ik hiermee ook koffiebroodjes maken (met creme en rozijnen?)
Groetjes en je hebt een heel leuke site
Ps je gemarmereerde bananenbrood, ligt dat licht op de maag of ligt dat als een blok(ik heb een gevoelige maag) is dit geschikt?
Ik denk dat je er heel goed een soort koffiebroodjes variant mee kunt maken! Het bananenbrood vind ik persoonlijk een lekker vullend tussendoortje, niet heel licht dus maar ook zeker geen blok op de maag.
Ze zagen er prachtig uit, maar waren qua smaak veeeeeeel te zoet voor ons :/ de suiker was ook nog erg korrelig in het broodje, dus misschien dat daar iets is mis gegaan? Misschien toch wat losser oprollen 🙂 Gaan het zeker nog een keer proberen maar dan met de helft minder suiker!
Wat jammer! Smaken verschillen absoluut op het gebied van suiker, maar gelukkig is die hoeveelheid hierbij makkelijk aan te passen.
Ze waren héér-lijk!