Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Snelle cinnamon rolls

Laura Kieftdoor Laura Kieft
06 mei 2017
in Brood, Ontbijt en lunch, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Alles waar kaneel in zit vind ik lekker, maar van cinnamon rolls word ik wel heel erg gelukkig. In het weekend gebeurt het regelmatig dat ik verschrikkelijk veel zin heb in de cinnamon rolls met karamelsaus die al op mijn blog staan. Nadeel is alleen dat ik het liefst gelijk wil eten en het bereiden toch wel even duurt met een deeg dat nog moet rijzen. Klinkt dit ‘probleem’ bekend? Daar heb ik nu een oplossing voor: snelle cinnamon rolls! Een klein half uurtje voordat je kunt aanvallen. Nee, ze zijn niet helemaal hetzelfde, maar ook van deze kaneelbroodjes word ik heel erg gelukkig. En jij waarschijnlijk ook, probeer ze maar eens.

Recept afdrukken

Snelle cinnamon rolls

Het maken van cinnamon rolls kan best een tijdje duren. Maar met dit recept voor snelle cinnamon rolls zijn je broodjes binnen no time klaar!
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 50 gram zachte boter
  • 2 tl kaneel
  • 50-60 gram lichtbruine basterdsuiker

Glazuur

  • 100 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el melk

Instructies

  • Rol het croissantdeeg uit op je werkblad. Knijp de naden dicht en druk ze goed aan.
  • Meng de kaneel door de zachte boter heen en smeer hier het croissantdeeg mee in. Hierover verdeel je de suiker gelijkmatig. Rol dan het croissantdeeg weer op. Probeer de naad een beetje dicht te knijpen.
  • Met een scherp mes snijd je de rol deeg in 6 plakjes. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de snelle cinnamon rolls in 10-12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Terwijl ze in de oven staan maak je het glazuur. Roer poedersuiker, vanille extract en melk tot een dik glazuur.
  • Als de cinnamon rolls uit de oven komen serveer je ze gelijk met wat glazuur erover.
  • Smullen maar!
Bewaren

Goed afgedekt zijn de cinnamon rolls 2-3 dagen houdbaar.

Vorige post

Volgende post

Gevulde pizza sticks
Eieren scheiden

Related Posts

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
4

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft
13 februari 2021
13

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 60

  1. Margot says:
    4 jaar geleden

    Wat een goed alternatief! Yum!

    Beantwoorden
  2. Reina v Laatum says:
    4 jaar geleden

    Ik vroeg mij af of het ook met bladerdeeg mogelijk is .
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Kan, maar dan krijg je bladerdeeg hapjes in plaats van broodjes. Bladerdeeg en croissantdeeg zijn niet hetzelfde namelijk.

      Beantwoorden
  3. Elisabet says:
    4 jaar geleden

    Goed idee! Toppie! Dat word lekker snel smullen! 🙂

    Beantwoorden
    • jan says:
      10 maanden geleden

      hoi kan je dit croissants deeg
      Ook zelf maken ?
      Ik kan het recept voor zulk croissant deeg niet vinden

      Grtjes

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        10 maanden geleden

        Dan zou ik voor dit recept gaan: http://www.laurasbakery.nl/cinnamon-rolls-met-pecannoten-en-karamelsaus/

        Beantwoorden
  4. Nicole says:
    4 jaar geleden

    Jum! Ik krijg gelijk trek! En zo lekker makkelijk met dat croissantdeeg!

    Beantwoorden
  5. Daphne says:
    4 jaar geleden

    Ziet er goed uit! Komt op het lijstje voor volgend weekend 🙂

    Beantwoorden
  6. Dagmar says:
    4 jaar geleden

    Superlekker! Deze ga ik zeker een keer maken!

    Beantwoorden
  7. Els says:
    4 jaar geleden

    Vandaag heb ik ze met croissantdeeg gemaakt. Ooooh goddelijk……Veel lekkerder dan op de originele manier. # zo maak ik ze voortaan!

    Beantwoorden
  8. Joke sk says:
    4 jaar geleden

    Gisteren aan de slag geweest.
    Aangezien ik nogal van rozijnen hou heb ik over de uitgerolde deeglap ook nog een handvol rozijnen gestrooid en daarna de deeglap opgerold..
    Het heeft heerlijk gesmaakt.
    Dat komt vaker op tafel en wat een heerlijke lucht in de keuken. Daar alleen van krijg je al trek.
    Een Volgende keer maak ik wat banketbakkersroom erbij en doe dat, bij het uitserveren, als toef op de cinnamon rolls.. Ik moet er nog wel over nadenken of de banketbakkesroom warm of koud erbij het lekkerste is.
    Dat wordt een heerlijke lunch. 🙂
    Misschien dat ik ook eens kleine stukje appel er in ga verwerken. Kaneel, appel en/of rozijnen is altijd een topcombinatie vind ik. 🙂

    Beantwoorden
  9. Loesje1991 says:
    4 jaar geleden

    Vraagje. Kan je deze ook de volgende dag nog opeten?
    Dan kan ik ze een dag van tevoren maken om te trakteren op werk 🙂

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Het kan, maar vers uit de oven zijn ze wel echt het lekkerst.

      Beantwoorden
  10. Janny says:
    4 jaar geleden

    Nog nagenietend van de heerlijke kaneel-suiker bakgeur in huis…wat deelde je weer een overheerlijk recept! Vrij snel gedaan én errug lekker…
    Ik kan maar 1 nadeel noemen van Laura’s blog en de bijna dagelijkse nieuwsbrieven: het water loopt me vrijwel altijd in de mond en ik krijg de neiging om elke dag (te) lekkere dingen te maken ;-)!

    Beantwoorden
  11. tina says:
    4 jaar geleden

    Hmmm.. ze liggen even af te koelen zodat we onze mond niet branden, maar wat ruikt het al lekker!!! En wat zijn ze makkelijk te maken zo.. zit al te denken..als ik het nou via de andere kant oprol heb je en heleboel mini’s… misschien weer een leuke traktatie voor de kids…

    Beantwoorden
    • Janny says:
      4 jaar geleden

      Dat doet mijn vriendin ook wel eens: groot succes en niet zo heel veel werk! Ook lekker met ham en kaas voor een hartige versie!

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Goed idee inderdaad! 🙂

      Beantwoorden
  12. Joke sk says:
    4 jaar geleden

    Ik heb ze ook gemaakt later nog eens in de oven gedaan om ze weer warm en knapperig te kunnen serveren. Daarbij had ik nog een bolletje vanille en citroenijs erbij gedaan. Heerlijk dessert. Een warm knappetje bij het ijs was een echte verrassing.
    Op het ijs had ik een klein beetje kaneel gestrooid zodat de kleur bij het ijs weer terug te zien was waardoor het een link bij elkaar had.
    Een kleine garnering van blaadjes citroenmelisse maakte het helemaal af.

    Ik kijk alweer uit naar de volgende inspiratiebron.
    Groetjes en tot . . . . .

    Beantwoorden
  13. Nadia says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura!
    Kan ik ze ook invriezen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Zou ik niet doen, wordt er niet lekkerder/beter van na ontdooien.

      Beantwoorden
  14. Maria-Lotte says:
    4 jaar geleden

    Een vraagje. Kan ik het een dag van te voren alvast voorbereiden en de volgende dag enkel afbakken?? Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat zou ik niet doen. Daarnaast zijn ze zo snel te maken dat het eigenlijk ook niet nodig is.

      Beantwoorden
  15. Janneke says:
    4 jaar geleden

    Kan ik ipv vanille extract ook vanille suiker gebruiken? Zo ja, welke hoeveelheid?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      In een glazuur kan dat niet, want de korrels vanillesuiker lossen niet op. Je zou het ook weg kunnen laten of het merg van een vanilleboon kunnen gebruiken.

      Beantwoorden
  16. Karlijn says:
    3 jaar geleden

    Net weer gemaakt en ter variatie heb ik fijn gehakte pecan noten toegevoegd. Geeft een lekkere crunch!

    Beantwoorden
  17. Louise says:
    3 jaar geleden

    Hey, zou je hierbij ook de karamelsaus onderin kunnen gieten van het andere recept? Dus deze rolls met onderin de karamel van die ander, dat lijk me namelijk heerlijk!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat moet zeker lukken

      Beantwoorden
  18. Joan says:
    3 jaar geleden

    Hoeveel gram moet het deeg zijn? Ik kan namelijk geen blik vinden…

    Beantwoorden
  19. Joan says:
    3 jaar geleden

    Heb je die van de AH gekocht? 250 gram?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik gebruik meestal Danerolles, voor 6 normale croissants (niet de grote dus). Maar AH zal ook prima lukken.

      Beantwoorden
  20. Mandy says:
    3 jaar geleden

    Kan je de melk evt vervangen door water?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan, maar met melk is het toch wel een stuk lekkerder bij dit recept 😉

      Beantwoorden
  21. I.K. says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura, perfect recept. Zo lekker als dat we ze nu zelf gemaakt hebben, hebben we ze nog nooit gegeten. Het voelt bijna als valsspelen. Het is makkelijk, snel en overheerlijk.

    Beantwoorden
  22. Samantha says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura, ik wil ze zondag gaan maken. Ziet er heerlijk uit!! Zou je ook donkerbruine basterdsuiker kunnen gebruiken i.p.v. lichtbruine denk je?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Kan, maar dat heeft uiteraard wel invloed op de smaak.

      Beantwoorden
  23. Aike says:
    2 jaar geleden

    Hey Laura, zou je het deeg ook in de breedte op kunnen rollen zodat je kleinere cinnamonrolls kan maken? Zo ja, moet de baktijd dan worden aangepast?

    Beantwoorden
  24. Nikki says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura, ik hou echt van dit recept. Staat hier geregeld op tafel. Ik vroeg mij af of jij de rolls eerst lang laat afkoelen voordat je het glazuur erop doet? Bij mij smelt dat meteen ondanks dat ik ze iets laat afkoelen, ik vind ze warm zo lekker. Alvast bedankt.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Verschilt per keer, meestal nog een beetje lauw. Is ook niet erg toch dat het smelt? 😉

      Beantwoorden
  25. Jade Blankendaal says:
    1 jaar geleden

    Super lekker en makkelijk te maken! Ik zou het zeker aanraden!

    Beantwoorden
  26. Pingback: Snelle cinnamon rolls deluxe - Laura's Bakery
  27. Iris says:
    1 jaar geleden

    Ik heb deze net gemaakt voor het kerstontbijt. Oprecht de lekkerste kaneelbroodjes die ik ooit op heb. Bedankt voor het heerlijke recept en fijne feestdagen!!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Top om te lezen dit 😀 thanks!

      Beantwoorden
    • Hesther says:
      2 maanden geleden

      Ze waren héér-lijk!

      Beantwoorden
  28. Pingback: 8x toffe ideetjes voor een lekker (zondags) ontbijt – Favoritez
  29. Megan says:
    11 maanden geleden

    Ik ga ze ook proberen te maken dit weekend! Het viel mij op dat bij dit recept geen karamel saus gebruikt wordt en bij het andere recept wel. Is dit wel mogelijk of is dit bewust niet gedaan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Dit zijn snelle cinnamon rolls, als je eerst nog karamelsaus moet maken is het alweer een stuk minder snel recept. Er staat veel rolls op mijn blog, lekker voor de variatie!

      Beantwoorden
  30. Evi says:
    11 maanden geleden

    Mmmm, zonet gemaakt op de Paasbrunch, echt heel lekker! Croissantdeeg van AH was uitstekend. Als extraatje heb ik enkele Bastogne-speculaasjes verkruimeld en ertussen gedaan, een aanrader!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Oei, wat lekker zeg!

      Beantwoorden
  31. Hester says:
    10 maanden geleden

    Laatst heb ik ze (per ongeluk) zonder de basterdsuiker gemaakt. Dat was heel lekker!
    Ik heb ze daarna nog een keer gemaakt, maar dan met suiker. Wij vonden ze uiteindelijk zonder suiker lekkerder! Ze zijn zoet genoeg, en omdat de suiker karameliseerd zijn ze zonder suiker zachter.
    Als ik ze nog een keer maak (grote kans :)) laat ik weer de suiker weg.

    Beantwoorden
    • Hester says:
      10 maanden geleden

      En ik ben echt gek op alles met suiker… dus dat verbaasde mij!

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        10 maanden geleden

        Wat een grappige bevinding inderdaad! Gelukkig dat ze zonder suiker ook lekker zijn, lekkerder zelfs in jouw ogen 😉

        Beantwoorden
  32. F says:
    10 maanden geleden

    Hoi hoi!

    Ik heb een vraagje. Ik wil vanavond een schaal meenemen naar mijn schoonouders. Nu wil ik ze wel daar afbakken omdat ze dan gewoon weg het lekkerst zijn.. Kan ik ze rond 5 uur maken en rond 9 uur afbakken? Als ik ze in de koelkast leg. Ongesneden of al gesneden?

    Gr

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Ja hoor dat kan prima. Op beide manieren!

      Beantwoorden
  33. Margriet says:
    7 maanden geleden

    Hi,
    Ik heb het recept helemaal gevolgd maar wanneer ik ze uit de oven haal, zijn ze van af de onderkant niet gaaf met het deeg en zacht. Ik weet niet of het uitmaakt dat ik het in een combi magnetron doe…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Dat is lastig te zeggen op afstand. Normaal heb je geen problemen met bakken in je combi magnetron?

      Beantwoorden
  34. janie says:
    3 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb ze net in de ovengeschoven, van een kennis , jaren geleden, vernomen dat croissant van dit deeg losjes oprollen de truuk is en heb ik hiermee ook gedaan. Ze zijn heel mooi opgegaan. Strakjes proeven.
    Dankjewel voor het iedee! Kan ik hiermee ook koffiebroodjes maken (met creme en rozijnen?)

    Groetjes en je hebt een heel leuke site

    Ps je gemarmereerde bananenbrood, ligt dat licht op de maag of ligt dat als een blok(ik heb een gevoelige maag) is dit geschikt?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Ik denk dat je er heel goed een soort koffiebroodjes variant mee kunt maken! Het bananenbrood vind ik persoonlijk een lekker vullend tussendoortje, niet heel licht dus maar ook zeker geen blok op de maag.

      Beantwoorden
  35. Nvg says:
    2 maanden geleden

    Ze zagen er prachtig uit, maar waren qua smaak veeeeeeel te zoet voor ons :/ de suiker was ook nog erg korrelig in het broodje, dus misschien dat daar iets is mis gegaan? Misschien toch wat losser oprollen 🙂 Gaan het zeker nog een keer proberen maar dan met de helft minder suiker!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Wat jammer! Smaken verschillen absoluut op het gebied van suiker, maar gelukkig is die hoeveelheid hierbij makkelijk aan te passen.

      Beantwoorden
  36. Hesther says:
    2 maanden geleden

    Ze waren héér-lijk!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=8S06WllWCH4AX9M36Tu&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=8c915e16a4badcf66dfbd3d01dfaefbe&oe=605B269B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ajANsSceWJQAX9phYEy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4415e55b27b531a4b5eb1a2ba6ca2e91&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>
  • BAKTIP! Door de lekkere temperaturen die voorspeld zijn voor dit weekend kreeg ik spontaan trek in deze frambozen-ricotta cheesecake! Wat ga jij voor lekkers bakken dit weekend?⁠
⁠
Het recept staat al op het blog en vind je door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery⁠
⁠
#cheesecake #donnahay #ricotta #frambozen #bakken #taart

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Eieren scheiden

Eieren scheiden

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-0

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-4

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-13

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan