Ga terug
+ stuks
Cinnamon rolls recept
Opslaan Recept afdrukken
4.63 van 130 stemmen

Snelle cinnamon rolls recept

Het maken van kaneelbroodjes kan best een tijdje duren. Maar met dit recept voor snelle cinnamon rolls zijn je broodjes binnen no time klaar!
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 50 gram zachte boter
  • 2 tl kaneel
  • 50-60 gram lichtbruine basterdsuiker

Glazuur

  • 100 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el melk

Instructies

  • Rol het croissantdeeg uit op je werkblad. Knijp de naden dicht en druk ze goed aan.
  • Meng de kaneel door de zachte boter heen en smeer hier het croissantdeeg mee in. Hierover verdeel je de suiker gelijkmatig. Rol dan het croissantdeeg weer op. Probeer de naad een beetje dicht te knijpen.
  • Met een scherp mes snijd je de rol deeg in 6 plakjes. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de snelle cinnamon rolls in 10-12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Terwijl ze in de oven staan maak je het glazuur. Roer poedersuiker, vanille extract en melk tot een dik glazuur.
  • Als de cinnamon rolls uit de oven komen serveer je ze gelijk met wat glazuur erover.
  • Smullen maar!

Tips

Ik maak dit recept voor cinnamon rolls meestal op een met bakpapier beklede bakplaat, maar je kunt ze ook in een ovenschaal te bakken, dan vet je de schaal in voordat je de cinnamon rolls erin legt.
Bewaren
Goed afgedekt zijn de cinnamon rolls 2-3 dagen houdbaar.