Gevlochten Nutella-croissant kransen

31 maart 2018
167

Heb je alles voor de paasdagen inmiddels al in huis? Dan hoop ik dat je ook een blikje croissantdeeg hebt gekocht! Zo niet, dan zou ik die zeker nog even gaan halen, want ik vertel je namelijk hoe je daar deze heerlijke gevlochten Nutella-croissant kransen van kunt maken. Minimale inspanning met slechts 3 ingrediënten, maximaal resultaat. En daar houd ik van. Mijn proefpersonen waren niet alleen onder de indruk van de looks van dit gevlochten broodje, maar ook van de smaak. 

Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Gevlochten Nutella-croissant kransen

Met maar drie ingrediënten iets heerlijks op tafel zetten? Het kan! Dat bewijzen deze prachtige gevlochten Nutella-croissant kransen wel. 
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

 • 2 blikjes croissantdeeg
 • Nutella (ongeveer een volle eetlepel per broodje)
 • ei (voor insmeren)

Instructies

 • Rol het croissantdeeg uit en snijd volgens de lijntjes in drie rechthoekige vlakken. De diagonale lijnen gebruik je dus niet!
 • Knijp het deeg langs de diagonale lijn een beetje samen en gebruik vervolgens een deegroller om het stuk deeg wat dunner en langer te maken. Doe dit bij alle stukken deeg.
 • Verdeel over elk stuk deeg een dun laagje Nutella of andere chocoladepasta die je lekker vindt. Houd het echt bij een dun laagje, want je rolt het straks op en anders wordt het te veel.
 • Rol elk stuk deeg op, begin met rollen aan de lange kant. Met een scherp mes of pizzasnijder (ik vond die laatste erg handig hiervoor) halveer je het rolletje deeg in de lengte. Draai ze zo dat de opengesneden kant naar boven komt te liggen.
 • Druk twee slierten aan de bovenkant aan elkaar. Draai de vervolgens om elkaar heen, zorg dat die opengesneden kant steeds weer aan de bovenkant blijft. Eindig door de uiteinden op elkaar vast te drukken. De twee uiteinden druk je nu op elkaar zodat er een krans ontstaat.
 • Leg de kransen op een met bakpapier beklede bakplaat. Roer het ei los en smeer de broodjes ermee in. Om de Nutella zoveel mogelijk op zijn plek te houden, kun je met het kwastje het ei er op deppen in plaats van smeren.
 • Bak de broodjes in ongeveer 12-15 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
 • Laat ze een paar minuten op de bakplaat afkoelen voordat je ze serveert. Koud zijn ze overigens ook heerlijk!
Bewaren

Je kunt de krans een aantal dagen bewaren (wel even opnieuw opwarmen), ook al is de krans het lekkerst als je hem meteen serveert.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

7 reacties

 1. Yolanda schreef:

  Oh, dat ziet er heel lekker uit!

 2. Linda schreef:

  Hoi Laura,

  Zou ik deze broodjes vandaag al kunnen voorbereiden om morgenochtend af te bakken? Moet ik ze dan in de koelkast bewaren?

  1. Laura Kieft schreef:

   Ik zou ze al afbakken en dan morgen opwarmen.

 3. Gerry schreef:

  Ik blijf verbaasd dat je iedere keer weer van die lekkere dingen uit ptobeert.
  Alle recepten zijn gemakkelijk te maken en bij mij is er nog nooit iets mislukt. Ik ben en blijf een trouwe fan en hoop nog veel lekkere repten uit te kunnen proberen. Top!

  1. Laura Kieft schreef:

   Wat leuk om te horen, dank je wel!

 4. J.M. schreef:

  fantastisch idee , ga het zeker een keer uitvoeren, waarschijnlijk ook lekker met pesto ertussen in , en dan voor bij de soep

  1. Laura Kieft schreef:

   Lijkt me ook heerlijk inderdaad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *