Sinterklaas: 10x bakken met speculaas

Sinterklaas: 10x bakken met speculaas
25

Nog eventjes wachten en dan is het weer pakjesavond. Wellicht vier je deze avond dit jaar anders dan anders, of misschien vier je het helemaal niet… Hoe dan ook is dit de perfecte periode van het jaar om lekker te gaan bakken! In deze tijd springt één ingrediënt er altijd weer bovenuit, en dat is speculaas. Ik ben daar zo onwijs dol op. Zo dol, dat ik het zelfs door mijn yoghurt doe in de ochtend. Daarom heb ik mijn favoriete baksels met speculaas voor jullie op een rijtje gezet.

Om mee te beginnen deel ik mijn recept om zelf speculaaskruiden te maken. Het leuke van zelf een kruidenmix maken, is dat je het helemaal naar eigen wens kunt maken. Deze speculaaskruiden kun je vervolgens gebruiken om een speculaas appeltaart te bakken.

Gevulde speculaas is ook zo’n typisch baksel voor Sinterklaas. Deze gevulde speculaasstaaf kun je ook in de vorm van een letter maken, zodat hij nog meer bij het thema Sinterklaas past. Of misschien zijn deze gevulde speculaas koeken wel wat voor jou?

Ook in cakes kun je speculaas goed verwerken, zoals bij deze appel-speculaas amandelcake. De smaken van appel en speculaas zijn heel lekker samen. En dit speculaas bananenbrood is het meest lekkere bananenbrood dat ik ooit gegeten heb!

Dit recept voor Sinterklaas brownies met speculaas is ontzettend lekker, en makkelijk te maken! Net zoals deze speculaas MonChoutaart met mandarijnen. Door de toevoeging van mandarijnen past het perfect bij het Sinterklaasfeest.

Naast speculaas ben ik ook echt dol op koekjes. Vooral deze speculaas shortbread koekjes zijn om te smullen. En vind je het leuk om eens wat anders dan anders op tafel te zetten? Ga dan aan de slag met deze speculaas madeleines.

Het kan niet anders dan een heerlijk avondje worden met al deze baksels. Ben je op zoek naar nog meer Sinterklaas bak-inspiratie? Bekijk hier ons overzicht van vorig jaar.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

 1. Johanna M.M. schreef:

  Amandelspijs met amandelmelk.Dit is niet erg gemakkelijk te verkrijgen.Waarom geen verse gepelde amandelen gebruiken?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ik snap even niet goed waar je naar refereert.

   1. Johanna M.M. schreef:

    Spijs voor gevulde speculaas.Dat is lekkerder met gepelde amandelen i.p.v. amandelmelk.En is ook gemakkelijker verkrijgbaar

    1. Laura's Bakery schreef:

     Waar zie jij het dan met amandelmelk staan ben ik benieuwd? Dit is mijn recept voor spijs: https://www.laurasbakery.nl/zelf-amandelspijs-maken/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *