Behind the scenes: februari 2018

Gepost: 4 maart 2018 Laatst bewerkt: 12 juli 2023
0

BEHIND THE SCENES: FEBRUARI 2018

De maand februari zit er weer op! Ik werkte keihard aan Laura’s Bakery en Handige Baktips, maar deed ook nog heel veel andere dingen. Zo ging ik naar een film in 4D, bezichtigde ik verschillende huizen, had heerlijke bakdagen en ging een dag naar Utrecht met Lian en Mariette. Vooral de bakdagen en het vooruitwerken speelden een grote rol deze maand en dat is gelukkig ook goed gelukt. Kijk je mee naar mijn februari maand?

BEHIND THE SCENES: FEBRUARI 2018

Het eerste weekend van februari begon met een bezoek aan de bioscoop. In Amsterdam gingen we naar Jumanji in 4D! Dit leek mij ontzettend leuk en dat was het. De film vond ik fantastisch (ik ben blij dat er nog eentje komt!) en de effecten met de 4D stoelen vond ik heel erg leuk. De stoelen bewegen heen en weer, je krijgt soms een duw in je rug en door effecten in de hoofdsteun is het net of de kogels (in het geval van deze film) je om de oren vliegen. Oh, en dan is er soms ook nog water, wat bliksem en geureffecten. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar.

BEHIND THE SCENES: FEBRUARI 2018

Ik was met mijn zusje en zwager naar de film en omdat ze nog nooit in de Foodhallen waren geweest, besloot ik ze daar mee naartoe te nemen. We bestelden allemaal wat lekkers bij Vietview, ik koos voor een salade. En ik at voor het eerst een hele maaltijd met stokjes op, dat ging verrassend goed als ik dat zo mag zeggen over mezelf 😉 .

Ik werkte ook hard aan de categorieën indeling op Handige Baktips, dit project lag denk ik al bijna een jaar op mij te wachten. Steeds had ik geen tijd en ik wist ook nog niet goed hoe ik het nu precies wilde indelen. Na lang dubben was ik daar eindelijk over uit en ik besloot gelijk de hele boel om te gooien. Uiteindelijk ben ik er bijna 1,5 dag mee bezig geweest, alle artikelen moesten opnieuw ingedeeld worden. Ik ben blij met het resultaat. Hopelijk jullie ook en kunnen jullie nu nog makkelijker de nodige informatie vinden.

BEHIND THE SCENES: FEBRUARI 2018

Op een van de vele bakdagen maakte ik poffertjes! Het recept vind je al online. Het was even een beetje spelen met de baktijden en het draaien, maar halverwege had ik de smaak te pakken en werden de poffertjes steeds mooier.

Na zo’n bakdag zit ik meestal een dag achter de computer om de foto’s uit te zoeken en recepten deels uit te werken. Dit soort dagen heb ik de afgelopen maand veel gehad!

BEHIND THE SCENES: FEBRUARI 2018

Weer een bakdag! Ik maakte onder andere de frambozen-ricotta cheesecake (hier vind je het recept) van Donna Hay.

BEHIND THE SCENES: FEBRUARI 2018

Ik doe niet echt iets met Valentijn, maar toen ik bij de dierenwinkel dit leuke hart zag liggen kon ik het toch niet laten. Lot was er erg blij mee zoals je ziet.

BEHIND THE SCENES: FEBRUARI 2018

Begin deze maand heb ik mijn hypotheek mogelijkheden opnieuw laten berekenen in mijn zoektocht naar een koophuis. De laatste tijd kan ik weer iets meer bezichtigen, maar het aanbod is nog steeds niet denderend. Ook de huizen die ik deze week bezichtigden werden het helaas niet. Eentje vond ik perfect, maar dat stond op een houten fundering. Het risico dat ergens in de komende jaren de fundering vervangen moet worden wil ik niet lopen, dus het ging niet door.

Na het bezichtigen ging ik even langs bij mijn moeder, speelden we een potje Yahtzee (wat ik met natuurlijk won! 😉 ) en ik zat gewoon nog even een half uurtje in de zon. Weliswaar in een dik warm vest, maar wat heerlijk zeg in de tuin en in de zon. Nu verlang ik nog meer naar een huis met een tuin.

BEHIND THE SCENES: FEBRUARI 2018

In principe probeer ik doordeweeks alles gedaan te krijgen zodat ik de avonden en weekenden niet hoef te werken. Soms doe ik alsnog iets in het weekend, maar het zijn in het weekend gelukkig geen hele volle werkdagen meer zoals een aantal maanden geleden. Omdat ik mij niet zo lekker voelde en ik begon te vrezen dat het griepvirus mij ook te pakken zou krijgen, schreef ik vanaf de bank wat recepten uit terwijl het zonnetje naar binnen scheen. Gelukkig voelde ik mij een dag later weer prima, maar dit stukje werk is toch mooi maar weer gedaan.

BEHIND THE SCENES: FEBRUARI 2018

Er stond weer een bakdag op de planning. Slechts twee recepten stonden op de planning, maar het liep niet helemaal zoals ik had gehoopt. Ik testte een recept uit een boek waar ik een review over wilde schrijven, maar het ging compleet mis en de taart belandde in de prullenbak. Ben in twijfel of ik het nog een kans ga geven, want heb inmiddels meerdere vraagtekens bij het boek en de recepturen. Ik had hierdoor ook meringue over die ik niet meer kon gebruiken. Dat spoot ik dus in slierten op wat bakplaten zodat ik knapperige meringue stukjes had. Lekker om te snoepen, maar ook handig om te gebruiken als topping bij taarten en desserts.

BEHIND THE SCENES: FEBRUARI 2018

Eindelijk stond er weer een dagje op de planning met Lian en Mariette! We gingen naar Utrecht om lekkers te proeven en flink bij te kletsen. We gingen ook nog naar de bioscoop (game night). In plaats van popcorn aten we heerlijke macarons op tijdens de film, vervelend hoor 😉 .

BEHIND THE SCENES: FEBRUARI 2018

’s Ochtends voordat ik begin met werken probeer ik zo vaak mogelijk een frisse neus te halen en een rondje te lopen. Als ik eenmaal aan het werk ben blijf ik het vaak uitstellen en komt het er lang niet altijd meer van. Dus rol ik ’s ochtends mijn bed uit, fris me op, kleed me aan en ga gelijk naar buiten. Van de week liep ik mijn rondje ineens in de sneeuw, dat had ik niet verwacht. Maar wat ben ik dol op dat geluid van de knisperende sneeuw onder je voeten. Al mag het voorjaar nu ook echt wel komen hoor 😉 .

De maand maart staat een stuk voller gepland dan de afgelopen maand. Ik heb verschillende events en afspraken staan en zal een stuk minder tijd hebben voor bakdagen. Gelukkig heb ik afgelopen maand veel vooruit kunnen bakken, dus dat neemt wat druk weg. Ik moet nog wat laatste paasrecepten maken en dan zijn die ook klaar, nog even en dan komen ze online! Als je mij volgt op Instagram houd ik je tussendoor al op de hoogte tijdens alle events en afspraken!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

 1. Dorien schreef:

  Oeh wat een leuke maand weer, ik ben nu wel erg benieuwd welk bakboek wij dus ook vooral niet moeten aanschaffen aangezien het recept mislukte 😉
  Hopelijk komt er nog wel een review (die dan helaas niet zo positief is)!

  1. Laura Kieft schreef:

   Ik weet het momenteel nog niet of het online gaat komen, om nou helemaal een negatief artikel te schrijven vind ik ook weer zoiets. Ik moet er eerst nog wat meer uit testen voordat ik dat kan bepalen 😉

 2. Greet De Smet schreef:

  Leuk dat je van je hobby je beroep hebt kun maken Laura. Ik was 1 van je eerste volgers denk ik, je zat toen nog op school en werkte al in Blokker, maar toen bakte je ook al veel. Heb je destijds nog iets opgestuurd vanuit Brugge, al weet ik niet meer precies wat…?Ja hoor nog steeds volg ik jou vanuit Brugge/België. Je beide boeken zijn prachtig, heb deze ook, de eerste met basisrecepten gebruikt mijn 14 jarige kleindochter al vaak, jaja in de voetsporen van haar mamie(=oma)??heel vaak bakken we samen. Nu heeft ze cupcakes en cakes al goed onder knie maw dat doet ze dus vaak thuis alleen en komt dan even trakteren en ik moet dan keuren. Volgende hoofdstuk is biscuit leren bakken. Jaja, ik bak ook nog steeds,nu als 45 jaar, sinds mijn 15de. Af en toe volg ik nog eens een workshop bij Cathelyne van Overbeke(Nederlandse gehuwd met een Bruggeling en zo blijven plakken). Cathelyne haar 1ste boek themataarten is op 1/3/2018 uitgebracht. Een prachtige boek Laura echt, eentje om zeker te hebben?, zelfs gesigneerd als je hem rechtstreeks bij Cathelyne besteld online, bij Taartenateljee.
  Heb net je verslag van de afgelopen maand februari gelezen,vind ik echt leuk. Ben heel blij dat je het zo goed stelt, iets waar je zelf heel hard hebt voor gewerkt! Bij deze groetjes uit Brugge, Greet De Smet(mssken je me als Greta, maar de leesten noemen we Greet?????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *