Een basisrecept voor chocolademousse zonder ei, waar je maar drie ingrediënten voor nodig hebt en die ook nog eens binnen een kwartier klaar is. Klinkt ideaal, nietwaar? Het is een echte aanrader! Al je gasten zullen smullen van dit makkelijke dessert.
Makkelijke chocolademousse maken
Chocolademousse is een heerlijk dessert dat geliefd is bij velen en uiteraard ook bij mij! Het is romig, luchtig en heeft uiteraard een zalige chocoladesmaak. Officieel wordt chocolademousse gemaakt met rauwe eieren, maar persoonlijk verwerk ik liever geen rauwe eieren in mijn recepten waar geen oven aan te pas komt.
Gelukkig heb ik de oplossing waardoor jij een ontzettend makkelijke chocolademousse zonder ei kunt maken. In een kwartier heb jij deze makkelijke chocolademousse klaar. Simpeler wordt het niet, dat beloof ik je!
Gek op chocolade? Neem dan ook eens een kijkje tussen álle recepten met chocolade op Laura’s Bakery!
Super bedankt voor het delen van dit recept chocolademousse zonder ei.
Ik ga proberen of dit recept ook lukt met wat sucralose zoetstof poeder i.p.v. suiker.
Vandaag deze mousse geprobeerd te maken. Een chocoladeletter gesmolten in de magnetron tot dat mooi glad was en lauwachtig was. Bij de stijf geklopte slagroom gedaan, maar geen vermenging. De chocolade was al gestold en nu is het mengsel wit met harde stukjes chocolade. Wat heb ik fout gedaan?
Ik raad aan om het au bain marie te laten smelten (boven een pannetje met heet water), zelf heb ik het niet op de manier getest zoals jij zegt. Ook moet de chocolade afgekoeld zijn en nog net niet gestold. Dus wellicht was het nog te warm.
Kan ik deze net zoals andere mousse invriezen in vormen en dan later opdienen op bordjes of moet deze gelijk gegeten worden omdat ie daar niet geschikt voor is? Bedankt alvast 🙂
Dat heb ik niet getest, dus durf ik je niet te zeggen. Maar je kunt het natuurlijk proberen! 🙂
Hallo, ik heb uw recept nu al voor de 2 de maal gebruikt, en het werkt gewoon perfect! Ik heb nu van die halve chocolade schaaltjes gemaakt met gesmolten chocolade over een ballonnetje te doen. Daar dan een goeie schep witte en donkere mousse in, ziet er kei goed uit! En lekker ook 😋 dankjewel he. Groeten van Andy
Ik heb gisteravond laag pure chocolade laten opstijven en zometeen laag melk chocolade erover heen gedaan in een glas.
Nu wil ik vandaag nog wat chocolade gesmolten erover heen laten lopen zodat het een hard laagje word. Ik top m af met frambozen en Zilveren en gouden crispy choco ballen. Bedankt voor het heerlijke recept zonder eieren (ben 35 weken zwanger)
Om eerlijk te zijn vind ik dit geen geslaagd recept. Je eet gewoon pure slagroom met chocoladesmaak. We hadden het gemaakt als dessert voor kerst. Vrijwel iedereen liet het grootste deel staan. Wel voor pure chocola gekozen, maar dan nog. Veel te vet en machtig! Zelfs met het fruit en muntblaadje dat we als decoratie hadden gebruikt.
Wat jammer om te horen! Ik krijg veel positieve reacties op dit recept, maar smaken verschillen natuurlijk.
Oppassen! Chocolade niet laten afkoelen in de koelkast (maar gewoon op kamertemperatuur) want als je het er dan onder roert, wordt de chocolade één klomp. Verder goed recept, bedankt 👌🏼
De toefjes slagroom kunnen er van te voren al op of moet je deze er vlak voor serveren op doen?
Dat kan al in de voorbereiding.
Ik heb hem net gemaakt. Ga hem morgen eten. Nog wat chocoladedruppels erop. Zal ongeveer 900 calorieen per toetje zijn, maar ach…
Hoi,
Bij het recept vd pure chocolade staat 350ml slagroom, bij de andere 2 staat er 350gr slagroom. Klopt dit? Bedankt!
Scherp! Ik heb het even aangepast, al is het vrijwel hetzelfde.
Hé! Hij was echt heerlijk maar er zitten bij die van mij wat kleine stukjes in, er is niks mee maar het verpest een beetje de structuur. Weet je wat ik anders moet doen?
Mogelijk heb je de slagroom te stijf geklopt of is de chocolade te veel gestold. Maar lastig om van een afstand precies te bepalen. Fijn dat het gesmaakt heeft!
Kun je dit recept van chocolade mousse ook gebruiken als vulling voor taart?
Dat heb ik zelf niet getest, maar zou je kunnen proberen natuurlijk. Het is natuurlijk wel slagroom, dus het zal niet een hele stevige vulling zijn.
Persoonlijk vind ik het lekker om de suiker weg te laten en een kleine eetlepel 100% pindakaas aan de gesmolten pure chocolade toe te voegen, maakt het net wat zachter van smaak.
ik heb dit recept gemaakt voor mijn familie het was heerlijk maar het was wel erg zoet wel echt lekker recept en het was erg vloeibaar wat doe ik fout?
Wellicht is de slagroom dan niet goed stijf geweest, was de chocolade niet genoeg afgekoeld of heb je het niet voorzichtig genoeg gemengd.
Haihai, de pure chocolade was heel korrelig, heb ik dan de pure chocolade niet genoeg laten afkoelen? En de witte chocolade was bijna lopend met de slagroom terwijl die bij de pure wel dik is.. heb ik dan andere witte chocolade nodig of? Alvast bedankt
Lastig om van een afstand te zeggen, misschien was de pure chocolade teveel gestold of te snel gesmolten. Hetzelfde geldt voor de witte chocolade, die was wellicht nog te warm/lopend of te hard gemengd.