no bake kinder chocolade mini cheesecakes

20 juni 2018
172

Vroeger toen ik nog een kleine uk was ging ik vaak met mijn vader mee boodschappen doen. Soms kreeg ik bij de kassa dan een reepje Kinder chocolade (toen ze slechts 25 guldencent kostten), ik mocht zelf kiezen of ik hem gelijk opat of later. Meestal lag er een lege wikkel op de band tussen de rest van de boodschappen. Tot op de dag van vandaag vind ik deze chocolade ontzettend lekker. Zo lekker, dat ik besloot om er eens iets mee te maken. Dat werden deze no bake Kinder chocolade mini cheesecakes. Hele mond vol, maar ik verzeker je dat je ervan zult smullen.

No bake Kinder chocolade mini cheesecakes

Dol op Kinder chocolade? Wie niet? Deze no bake Kinder chocolade mini cheesecakes zijn dan echt perfect voor jou!
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 100-120 gram koekjes (ik gebruikte digestives)
  • 200 gram roomkaas
  • 125 gram Kinder chocolade
  • 200 ml slagroom
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • extra Kinder chocolade ter decoratie

Instructies

  • Verkruimel de koekjes tot fijne kruimels/stukjes, ik doe dit zelf met de hand. Verdeel de koekkruimels over de bakjes.
  • Roer de roomkaas los in een kom. Smelt de Kinder chocolade au Bain-marie. Terwijl de chocolade aan het smelten is klop je de slagroom met suiker stijf. Schep 4 (volle) eetlepels slagroom in een apart schaaltje, dit gebruik je straks voor de decoratie.
  • Voeg de gesmolten chocolade toe aan de roomkaas, roer door elkaar. Wanneer dit bijna volledig is opgenomen voeg je de slagroom toe. Spatel rustig door tot het mengsel egaal van kleur is. Verdeel het over de bakjes en strijk de bovenkant recht.
  • Met twee eetlepels vorm je de apart gehouden slagroom tot quenelles (soort langwerpig balletje), leg op elk cheesecakeje een quenelle. Zet de schaaltjes afgedekt in de koelkast voor minimaal 1 uur.
  • Voor serveren halveer je een aantal Kinder chocoladereepjes in de lengte, decoreer de kleine cheesecakejes hiermee.

Tips

  • Bewaren: afgedekt in de koelkast zo’n 3-4 dagen houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

11 reacties

  1. Nicole schreef:

    Hallo Laura,

    Welke roomkaas gebruik jij?

    Groetjes Nicole koopman

    1. Laura Kieft schreef:

      Meestal Philadelphia, MonChou kan ook. Als de roomkaas maar stevig is (goedkope merken bevatten vaak te veel vocht om mee te bakken).

  2. Melissa schreef:

    Zou je hier ook een grote cheesecake van kunnen maken en hoeveel heb je dan van alle ingrediënten nodig? 😅

    1. Laura Kieft schreef:

      Afhankelijk van hoe groot je vorm is, dan kun je het omrekenen: https://handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

  3. Kelly schreef:

    Oh ik kreeg vroeger ook altijd een kinder chocoladereep om op te smullen! Dit moet ik zeker een keertje maken, ziet er echt zo lekker uit!! 🙂

  4. Rianne schreef:

    Hi Laura,

    Dit lijkt mij echt een super lekker recept.
    Ik ga het zeker een keer maken.
    De bakjes maken het ook helemaal af.
    Mag ik vragen hoe je aan de bakjes komt?

    Groetjes,
    Rianne

    1. Laura Kieft schreef:

      Die zijn van sweettableshop.com

  5. Kelsey schreef:

    Hi Laura,

    Dit is zo’n lekker recept!! Wel een vraagje..
    Zou ik dit ook als vulling voor een taart kunnen gebruiken?

    Groetjes Kelsey

    1. Laura Kieft schreef:

      Kan, maar dan zou ik het eerst los laten opstijven.

  6. Evelien schreef:

    Klinkt fantastisch! Ik heb nog mascarpone liggen, is dat een goed alternatief voor de roomkaas?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat kan prima!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *