Na mijn bramen-pluk avontuur van laatst had ik geen grote vangst, maar ik probeerde natuurlijk wel zoveel mogelijk verschillende recepten te maken. Na de bramen-abrikozen plaatcake ging ik verder met een crumble. Dat leek mij een goed idee toen ik ’s ochtends nog in mijn bed lag. Zo goed dat ik er maar gelijk mee ontbeten heb. Moet kunnen toch als je vakantie hebt. Als ontbijt dus erg lekker, maar wat dacht je ervan om deze appel-bramen crumble te serveren als dessert? Succes verzekerd!
BAKTIP: Deze souffléschaaltjes (ramekins) zijn geschikt voor alle soorten recepten: ze kunnen in de oven, magnetron, vriezer en vaatwasser.
Appel-bramen crumble
Ingrediënten
- 100 gram bramen
- 70 gram appel (in blokjes)
- 35 gram fijne kristalsuiker
- 25 gram ongezouten roomboter
- 35 gram bloem
- snufje zout
Instructies
-
De stukjes appel en de bramen roer je door elkaar. Als je het wat zoeter wilt, kun je er wat suiker doorroeren. schep het fruit in een klein ovenschaaltje.
-
In een aparte kom kneed je de suiker, boter, bloem en het snufje zout met je handen tot een kruimelig deeg. Verdeel de kruimels over het fruit.
-
Zet de crumble 20 minuten in de oven op 200 °C (boven- en onderwarmte), of tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Wat een leuke variatie op de appelcrumble!
Lekker!
Wist je trouwens dat je de gehele maand augustus in Noord-Holland bramen mag plukken zonder op de bon te worden geslingerd? Geen idee of dit ook voor andere provincies geldt.
Xus,
Car
Weer zo’n heerlijk recept!
Dank je wel!!!
Wat een heerlijk receptje. Niet te veel en zo snel gemaakt. ?
Ik heb een bramestruik in de tuin maar vind de bramen niet lekker genoeg om zo te eten. Op deze manier eten wij elke keer als de oven aanstaat deze crumble. *heb een vriezer vol met bramen het komende jaar eten wij toetjes tot het onze neus uitkomt ?
Hoihoi!
Zou je dit ook in een plaattaart versie kunnen maken ?
Wil graag een andere plaattaart dan appelplaattaart maken..
Bedoel je met een koeklaag eronder ook, of puur dit recept op een plaat?
hallo laura ,bovenstaande recept is voor twee personen ,maar wat als je een grote appelcrumble wilt maken verdubbel je dan de ingredienten
Je kunt het dan inderdaad verdubbelen of zelfs verdriedubbelen 🙂 Net hoeveel porties je nodig hebt!
Dank je voor de info groet
Janny
Kan je ook kokosolie gebruiken i.p.v. boter?
Zelf heb ik het nog niet uitgetest. Je moet wel rekening houden met het feit dat een vloeibare vervanger de kruimels waarschijnlijk te vloeibaar maakt. Je kan het altijd proberen, maar ik durf je niet met zekerheid te zeggen of het lukt.
Zojuist gemaakt, HEER-LIJK! 🙂