Deze kwarktaart in een glas is een ontzettend leuk en lekker toetjesrecept als je iets met aardbeien wil maken! Toetjes met aardbeien vallen bij iedereen in de smaak, dus daarmee zit je altijd goed.

Toetje met aardbeien

Tijdens het aardbeien seizoen staan er bij mij eigenlijk altijd wel één of twee bakken verse aardbeien in de koelkast. Onweerstaanbaar lekker vind ik ze en gelukkig is de prijs ook goed te doen in deze periode. Dat vraagt natuurlijk wel om een lekker recept voor een aardbeien toetje! Het werden kleine aardbeien kwarktaartjes, geserveerd als eenpersoonsporties in dessertglaasjes.

Zo’n kwarktaart in een glas is ideaal wanneer wanneer je geen hele kwarktaart wil maken, of gewoon omdat dit soort kleine glaasjes zo leuk serveren. De bodem is gemaakt van bastognekoeken, met daarop een lekkere aardbeienkwarktaartvulling en afgemaakt met een laagje aardbeiengelei. Daar scoor je punten mee tijdens een zonnig diner!

Op zoek naar meer bakinspiratie met aardbeien? Neem dan eens een kijkje tussen al mijn aardbeien recepten, dan raak je nooit uitgebakken. 😉

Kwarktaart in een glas

Aardbeien toetje

Aardbeien toetjes recepten

Aardbeien uit de volle grond zijn zowel in de lente als in de zomer verkrijgbaar, dus daarom kun je nooit genoeg aardbeien toetjes recepten achter de hand hebben. Gelukkig heb ik over de jaren heen heel wat af gebakken met aardbeien, dus er zijn voldoende lekkere aardbeien toetjes op Laura’s Bakery te vinden. Ik heb een smakelijke selectie voor jullie gemaakt:

Wat is jouw favoriete dessert met aardbeien? Ik vind jullie voorkeuren en feedback op het recept altijd erg leuk om terug te lezen, dus laat vooral wat van je horen in een reactie onder het artikel.

Toetje met aardbeien (kwarktaart in glaasje) (1)

Het Feestdagen Bakboek

Bak het hele jaar door voor de feestdagen de lekkerste recepten. En zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en spectaculaire taarten. Voor ieder moment is er een geschikt recept.

Bestel hier!

Afbeelding

Aardbeien toetje maken

Zonder gelatine

Wil je liever geen gelatine gebruiken voor je kwarktaart toetje? Je kunt dit eventueel ook weglaten. Doordat je de kwarktaart in een glas maakt, behoudt het gerecht z’n vorm alsnog prima zonder gelatine. Hierdoor zal de structuur een stuk zachter zijn en niet aanvoelen zoals je dat van kwarktaart gewend bent.

Aardbeien vervangen

Je kunt de aardbeien in dit recept gemakkelijk vervangen door een ander soort fruit naar keuze. Frambozen of mango smaken bijvoorbeeld ook heel lekker in dit recept.

Toetje met aardbeien (kwarktaart in glaasje) (2)

 

Toetje met aardbeien recept

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Kwarktaart toetje met aardbeien

Ook zo gek op toetjes met aardbeien? Probeer dan zeker eens dit recept voor aardbeien kwarktaart in een glaasje!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 8 bastognekoeken
  • 250 gram kwark
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker 8 gram
  • 500 gram aardbeien
  • 3 el suiker
  • 5 blaadjes gelatine

Instructies

  • Maal de bastognekoeken in de keukenmachine fijn. Verdeel de koekkruimels over 4 glaasjes of bakjes.
  • Roer de kwark los in een kom en zet even opzij.
  • Neem een schone beslagkom en klop hierin de slagroom samen met de vanillesuiker stijf. Doe (iets minder dan) de helft van de slagroom in een spuitzak en spatel de andere helft door de kwark.
  • Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Maak de aardbeien schoon. Leg 4 aardbeien apart en pureer de overige aardbeien fijn met de keukenmachine of staafmixer.
  • Verhit een steelpan op laag vuur met daarin de aardbeienpuree en 3 el suiker. Als het warm is (maar niet kookt), knijp je de gelatineblaadjes uit en meng je ze door de puree.
  • De helft van de aardbeienpuree giet je in een dunne straal door het kwarkmengsel terwijl je blijft mixen. Verdeel het kwarkmengsel over de glaasjes. Verdeel de overige aardbeienpuree over de glaasjes en tik voorzichtig op je werkblad. Hierdoor verdwijnen eventuele luchtbellen.
  • Zet de kwarktaart toetjes met aardbeien minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven. Vlak voor het serveren spuit je op elk toetje een mooie toef slagroom, met een doormidden gesneden verse aardbei daar bovenop!
Bewaren

3-4 dagen in de koelkast.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

  1. Sybrand van Kwawegen schreef:

    5 sterren
    Ziet er heerlijk uit

  2. Brigitte schreef:

    Hey Laura, ik volg jou geregeld , en vind jou gerechten leuk en lekker.
    Deze dessertjes met aardbeien mmm…lekker maar ik ben sinds korte tijd prediabeet , moet opletten wat ik eet , vooral geen suiker, niet makkelijk want de diabeet koekjes in de winkel verdragen mijn darmen niet .
    Lieve Laura , kan je af en toe gerechtjes of dessertjes delen zonder suiker alstublieft?
    Zou fijn zijn , vele groetjes brigitte
    Fijne vakantie

    1. Laura's Bakery schreef:

      Kan ik me voorstellen! Hier vind je mogelijk wat inspiratie: https://www.laurasbakery.nl/category/zoet-bakken/allergieen/minder-zoet/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept