Welk bladerdeeg gebruik jij hiervoor?
Vers bladerdeeg uit het koelschap, dus niet uit de vriezer. Deze rollen vers bladerdeeg hebben een groter formaat, wat ze erg geschikt maakt om een bladerdeeg kerstboom van te maken. Het maakt niet uit of je een huismerk of een A-merk gebruikt. Ook qua afmeting komen ze allemaal op ongeveer hetzelfde neer (25 cm x 40 cm).
Leuk denk dat ik het ga maken voor de kinderen hun kerstdiner op school!
Jaa wat leuk!
Ik ben helemaal blij dat de advent weer start, wordt mijn baklijst nog ietsje langer maar dat maakt niet uit 😉
Ik word er altijd zo vrolijk van om elke dag een recept of artikel op jouw blog te zien 🙂
Ziet er heerlijk uit! Fijn dat je advent is begonnen, kijk er elk jaar weer naar uit.
Wat ziet dit er super leuk en origineel uit!
Ik ga dit zeker maken voor tijdens de kerst.
Onwijs bedankt!
Hoi Laura. Welke roomkaas zou ik het beste kunnen gebruiken? Zou het ook smaken met rode pesto? Verheug me op de rest van de advent. Ieder jaar weer goede ideetjes voor de feestdagen.
Ik gebruik zelf het liefst Philadelphia roomkaas om te bakken. Met rode pesto zal het ook heerlijk worden.
Dit feestbrood had ik vanavond moeten hebben (lol) ben vandaag jarig 🙂
Dus gaan we het deze maand zeker eens maken.
De feestmaand begint al goed.
Hai Laura,
Ziet er super lekker uit! Een vraagje welk merk bladerdeeg heb je gebruikt?
(I.v.m. de maat)
Groetjes Jo
Ik gebruik bij een rol meestal van het AH huismerk of Tante Fanny, volgens mij hebben die (nagenoeg) dezelfde maat. Weet niet meer welk merk ik hiervoor gebruikte helaas.
Heel leuk!
Denk dat ik deze ga maken voor het kerstontbijt op school ?
Een super leuk idee voor de kerstlunch op het werk. Gelijk geprobeerd afgelopen week en geproefd met collega’s. Een groot succes! Bedankt voor het leuke recept.
Ps: super handige tip dat de boom van één plak bladerdeeg gemaakt kan worden. Andere gelezen recepten gebruiken twee plakken en daardoor veel restjes bladerdeeg.
Hallo Laura, kun dit recept ook een dag van te voren maken? Lijkt me leuk om te maken voor de kerstborrel op mijn werk maar dan moet ik het een dag van te voren al maken.
Groet, Yvette
Zeker! Bladerdeeg kan wel wat zachter worden, dus even opwarmen is dan een oplossing.
Hi Laura,
Ik neem aan dat je een naturel roomkaas gebruikt en hem zelf kruidt met de pesto?
Groet, Floor
Dat klopt, als ik roomkaas met een smaakje gebruik staat dit altijd bij de ingrediënten.
Dank je wel 🙂
Ik denk zelf bij roomkaas altijd meteen aan de gekruide variant… my bad.
Hij komt op tafel met kerst!!
Hoi Laura,
Bij mij in het dorp is geen vers bladerdeeg te koop helaas.
Kan ik het ook met plakjes uit de diepvries maken, en zo ja, kan ik die dan het beste ‘aan elkaar’ plakken of juist opstapelen en uitrollen?
Met plakjes kan ook. Ik zou dan de randjes goed stevig aan elkaar vastmaken.
hallo Laura,
Ik heb hem gemaakt voor het kerstbuffet. Hij is super goed gelukt en was heerlijk. Iedereen heeft er van gesmuld en was vol lof.
Bedankt voor dit heerlijke recept
Leuk idee en heel duidelijk uitgelegd, we hebben gesmuld!
Hallo Laura
Ik wil deze maken voor het kerstontbijt op school.
Ik heb nog nooit pesto gekocht, welke merk pesto raad je aan?
Groetjes
Ik koop zelf meestal van Grand Italia, maar andere merken kunnen ook prima.
Hiervan hebben wij vorig jaar met de hele familie geweldig genoten. Echt een aanrader!
Hi Laura. I would like to make this for my kids Xmas dinner at school. Is it possible to use a different filling? Just cheese so the branches are like a kaasstengal? Or maybe pizza flavour? Tomato sauce and cheese with Italian herbs? What do you think? Look forward to hearing your reply!
Yes, that’s absolutely a possibility. With pizza flavour please notice not to add too much ‘wet’ ingredients (the tomato sauce) or make the base from pizza dough in stead of puff pastry (https://www.laurasbakery.nl/gevulde-pizza-sticks/)