
Dit recept kan iedereen maken: chocoladesaus. Met slechts 3 ingrediënten en een paar minuten van je tijd heb je deze chocoladesaus in een handomdraai gemaakt. Giet hem daarna over een taart heen of gebruik het als een dessertsaus. Ieder baksel maak je er extra lekker mee. En het is ook heerlijk om gewoon de lepel saus af te likken. Eenmaal afgekoeld is deze saus niet meer vloeibaar trouwens, maar dat los je eenvoudig op door de gewenste hoeveelheid weer even te verwarmen.
Chocoladesaus
Ingrediënten
- 200 gram chocolade
- 150 ml slagroom
- 15 gram ongezouten roomboter
Instructies
- Breng de slagroom aan de kook. Haal daarna de pan van het vuur en voeg de chocolade toe. Blijf roeren tot deze is gesmolten.
- Voeg als laatst de boter toe. Roer wederom tot dit gesmolten is en de saus een mooie egale kleur heeft.
- De saus is nu klaar! Je kunt hem gelijk gebruiken, maar ook bewaren.
De chocoladesaus kun je perfect voorbereiden. Hij stolt misschien wel in de koelkast, maar je kunt het eenvoudig verwarmen zodat je de saus over je dessert kunt gieten.
In een afgesloten verpakking in de koelkast 1 week houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.
Ziet er lekker uit! Ik had nog een vraagje over het recept, wat van slagroom kan je het best hiervoor gebruiken? Vers opgeklopte slagroom? Daarnaast neem ik aan dat je het pannetje terug op het vuur zet als de chocolade en de boter erbij komen, dat was me niet helemaal duidelijk oeps🙈
Hoi, je gebuikt gewoon verse of houdbare vloeibare slagroom uit een pakje. De pan niet terug op het vuur. Succes!
Als het er niet bij staat gaat het altijd om niet-opgeklopte slagroom. De pan hoeft niet terug op het vuur om de boter toe te voegen, het mengsel is dan nog warm genoeg om de boter te smelten.
Kun je dit recept ook gebruiken voor witte chocoladesaus? Voor over een cake?
Niet voor over een cake, dan ben je hier naar op zoek denk ik: https://www.laurasbakery.nl/zelf-ganache-maken/
https://www.laurasbakery.nl/how-to-drip-cake/