Dit recept kan iedereen maken: chocoladesaus. Met slechts 3 ingrediënten en een paar minuten van je tijd heb je deze chocoladesaus in een handomdraai gemaakt. Giet hem daarna over een taart heen of gebruik het als een dessertsaus. Ieder baksel maak je er extra lekker mee. En het is ook heerlijk om gewoon de lepel saus af te likken. Eenmaal afgekoeld is deze saus niet meer vloeibaar trouwens, maar dat los je eenvoudig op door de gewenste hoeveelheid weer even te verwarmen.
Chocoladesaus
Chocoladesaus
Voor over je taart of bolletje ijs. Deze chocoladesaus maakt alle baksels lekker.
Porties: 1 pot
Ingrediënten
- 200 gram chocolade
- 150 ml slagroom
- 15 gram ongezouten roomboter
Instructies
-
Breng de slagroom aan de kook. Haal daarna de pan van het vuur en voeg de chocolade toe. Blijf roeren tot deze is gesmolten.
-
Voeg als laatst de boter toe. Roer wederom tot dit gesmolten is en de saus een mooie egale kleur heeft.
-
De saus is nu klaar! Je kunt hem gelijk gebruiken, maar ook bewaren.
Tips
De chocoladesaus kun je perfect voorbereiden. Hij stolt misschien wel in de koelkast, maar je kunt het eenvoudig verwarmen zodat je de saus over je dessert kunt gieten.
Bewaren
In een afgesloten verpakking in de koelkast 1 week houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Ziet er lekker uit! Ik had nog een vraagje over het recept, wat van slagroom kan je het best hiervoor gebruiken? Vers opgeklopte slagroom? Daarnaast neem ik aan dat je het pannetje terug op het vuur zet als de chocolade en de boter erbij komen, dat was me niet helemaal duidelijk oeps?
Hoi, je gebuikt gewoon verse of houdbare vloeibare slagroom uit een pakje. De pan niet terug op het vuur. Succes!
Als het er niet bij staat gaat het altijd om niet-opgeklopte slagroom. De pan hoeft niet terug op het vuur om de boter toe te voegen, het mengsel is dan nog warm genoeg om de boter te smelten.
Kun je dit recept ook gebruiken voor witte chocoladesaus? Voor over een cake?
Niet voor over een cake, dan ben je hier naar op zoek denk ik: https://www.laurasbakery.nl/zelf-ganache-maken/
https://www.laurasbakery.nl/how-to-drip-cake/
Hoe maakt u uw vanille botercreme
op deze manier: https://www.laurasbakery.nl/basisrecept-vanillecreme/
Zou ik dit recept kunnen gebruiken om onder in een glaasje te doen waar zelfgemaakte pudding bovenop komt?
Ik dacht een laagje chocoladesaus, dan pudding en daar bovenop wat kerst sprinkles voor de kerstbrunch op school.
Ik wil het graag de dag van tevoren voorbereiden en de saus bovenop lijkt me niet slim in verband met de sprinkles..
Ik weet niet zeker of saus daar dik genoeg voor is.
Ook niet als de saus een beetje ingedikt is?
Heb je eventueel een andere suggestie voor me?
Als je de chocoladesaus goed laat afkoelen (in de koelkast bijvoorbeeld), dan is deze saus niet meer vloeibaar en dan zou het wellicht toch wel kunnen!
Maakt het uit of je puur of melkchocolade gebruikt?
Nee, net wat je lekkerder vindt. Met pure chocolade wordt de saus iets steviger.
Ik was erg benieuwd naar dit antwoord, maar had de saus al eerder nodig. Daarom 100gr. puur en 100gr. melkchocolade gebruikt. Gaat dus ook prima.
Als ik deze saus een dag van te voren maak kan ik hem ook even in de magnetron opwarmen voor het serveren?
Dat kan zeker.
Kan ik de boter ook door bv olijfolie vervangen?
Dat zou in principe kunnen, maar zou ik niet aanraden omdat dit een andere smaak geeft en ook invloed zal hebben op de textuur. Je kunt wel margarine gebruiken.