Chocoladesaus

Chocoladesaus
92

Dit recept kan iedereen maken: chocoladesaus. Met slechts 3 ingrediënten en een paar minuten van je tijd heb je deze chocoladesaus in een handomdraai gemaakt. Giet hem daarna over een taart heen of gebruik het als een dessertsaus. Ieder baksel maak je er extra lekker mee. En het is ook heerlijk om gewoon de lepel saus af te likken. Eenmaal afgekoeld is deze saus niet meer vloeibaar trouwens, maar dat los je eenvoudig op door de gewenste hoeveelheid weer even te verwarmen.

Chocoladesaus

Voor over je taart of bolletje ijs. Deze chocoladesaus maakt alle baksels lekker.
Porties: 1 pot

Ingrediënten

  • 200 gram chocolade
  • 150 ml slagroom
  • 15 gram ongezouten roomboter

Instructies

  • Breng de slagroom aan de kook. Haal daarna de pan van het vuur en voeg de chocolade toe. Blijf roeren tot deze is gesmolten.
  • Voeg als laatst de boter toe. Roer wederom tot dit gesmolten is en de saus een mooie egale kleur heeft.
  • De saus is nu klaar! Je kunt hem gelijk gebruiken, maar ook bewaren.
Tips

De chocoladesaus kun je perfect voorbereiden. Hij stolt misschien wel in de koelkast, maar je kunt het eenvoudig verwarmen zodat je de saus over je dessert kunt gieten.

Bewaren

In een afgesloten verpakking in de koelkast 1 week houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

7 reacties

  1. Adrienne schreef:

    Ziet er lekker uit! Ik had nog een vraagje over het recept, wat van slagroom kan je het best hiervoor gebruiken? Vers opgeklopte slagroom? Daarnaast neem ik aan dat je het pannetje terug op het vuur zet als de chocolade en de boter erbij komen, dat was me niet helemaal duidelijk oeps🙈

    1. Irene schreef:

      Hoi, je gebuikt gewoon verse of houdbare vloeibare slagroom uit een pakje. De pan niet terug op het vuur. Succes!

    2. Laura's Bakery schreef:

      Als het er niet bij staat gaat het altijd om niet-opgeklopte slagroom. De pan hoeft niet terug op het vuur om de boter toe te voegen, het mengsel is dan nog warm genoeg om de boter te smelten.

      1. Nicole schreef:

        Kun je dit recept ook gebruiken voor witte chocoladesaus? Voor over een cake?

  2. Garib Rohinie schreef:

    Hoe maakt u uw vanille botercreme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *